ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 19 heinäkuu 2007 16:14

Keskuskentän remontti aikalisälle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen keskuskentän/monitoimikentän rakennustyöt eivät käynnisty tämän vuoden puolella. Apulaiskaupunginjohtaja Martti Anttilan mukaan syynä on kaupungin omarahoitusosuuden puuttuminen.

Klikkaa!

- Asiassa on otettu nyt aikalisä ja töiden aloittaminen siirtyy ainakin ensi vuoteen, Anttila kertoo.

 Keväällä elettiin vielä siinä toivossa, että hakku putoaa keskuskentälle loppukesästä ja Rovaniemen Palloseurakin oli alustavasti kaavaillut kotiottelujen siirtämistä elokuun jälkeen Susivoudin kentälle.

Valtion suunnalta hankkeelle näytettiin vihreää valoa, kun opetusministeriö myönsi 500 000 euroa avustusta, mikä on maksimisumma kyseisen kokoluokan hankkeille.

Valtionapu oli kuitenkin vasta ensimmäinen osa 4,1 miljoonan euron kokonaiskustannusarviosta. Ulkopuolisen rahoituksen osuus on 50 prosenttia ja se ei ole Anttilan mukaan kasassa. Kaupungilta on lähtenyt TE-keskukselle/työministeriöön hakemus työllisyysrahoituksesta, mutta päätöstä ei ole Anttilan mukaan vielä saatu.

- Suunnittelua kuitenkin jatketaan ja tarkennetaan, Anttila sanoo.

Katettua katsomoa pienemmäksi?

Alunperin monitoimikentän budjettiraami oli arvonlisäveroineen noin 3,6 miljoonaa euroa. Ensimmäinen suunnitelma, joka koski Lapinaukean kentän remontoimista, olisi maksanut 3 miljoonaa euroa.

- Siitä hetkestä ovat kustannukset nousseet ja suunnitelmatkin muuttuneet.

Anttilan mielestä keskuskenttä/monitoimikenttähanketta pitää nyt harkita myös suunniteltua pienemmällä kuviolla. Yhtenä mahdollisuutena hän mainitsee suunnitellun katsomokapasiteetin pudottamisen noin tuhannella alaspäin. Nykyisessä suunnitelmassa on katettu katsomo 3000 henkilölle.

- Tämä pudottaisi kustannuksia noin puolella miljoonalla eurolla.

Monitoimikenttä -suunnitelma pitää sisällään lämmitettävän keinonurmen, valaistuksen, juoksuradat (3 kentän ympäri, 4 rataa takasuoralla) sekä katetun katsomon 3000 henkilölle. Kentän monikäyttöisyyden takaa keinonurmialueen jäädyttäminen talvella sekä kentän ympäri kiertävä hiihtomaa.

Miten käy jos RoPS nousee?

Yhdelle kentän pääkäyttäjistä, Rovaniemen Palloseuralle suunnitelman viivästyminen oli sadepäivän musta uutinen. Seura on ilmoittanut tämän kauden tavoitteeksi liiganousun ja satsannut edustusjoukkueeseen sen mukaan. Mikäli nousu syksyllä toteutuisi, edessä ovat jälleen samat vanhat olosuhdeongelmat, joiden kanssa on painittu jo vuosikausia.

Jalkapalloliiga on antanut RoPSille kahteen otteeseen poikkeusluvan pelaamiseen, mutta liigalisenssiä tuskin irtoaa kolmatta kertaa samoilla perusteilla. Nousijajoukkueet ovat yleensä saaneet olosuhteiden parantamiseen kahden vuoden siirtymäajan.

- Vaikea sanoa mitä liigassa asiasta päätettäisiin. Oleellista varmasti on, että kaupungilla on vedenpitävä suunnitelma ja aikataulu remontille, arvioi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Keväällä arvioitiin, että uusittu keskuskenttä olisi käytössä loppuvuodesta 2009. Nyt näyttää, että 2010 on lähempänä oikeaa.

Kari Pyykkö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 1049 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309