ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 16 heinäkuu 2007 13:56

Majava ja Mweetwa RoPSin ratkaisijat

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

He, jotka ovat kaipailleet Rovaniemen Palloseuran otteluihin oman kylän poikia kokoonpanoon tai ratkaisijoiksi, saivat sunnuntaina vastauksen huutonsa. 18-vuotias toisen polven ja veljessarjan toinen palloileva painos, Juuso Majava tuli vaihdosta kentälle ja ratkaisi kylmänviileästi RoPSin ja Jyväskylän JJK:n Ykkösen kärkiottelun.

Klikkaa!

RoPS voitti Majavan maalilla 2-1 (1-1) ja kasvatti voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi.

Majavalla riittikin ottelun jälkeen selkääntaputtelijoita. RoPSin valmentaja Kari Virtanen oli luonnollisesti nuorukaisen otteisiin tyytyväinen.

- Juuso aloitti vähän vaisusti, mutta petrasi kyllä selvästi ja maali oli pelimiehen tekemä, Virtanen sanoi ja lupaili sunnuntain kaltaisilla otteilla nuorelle miehelle vastuuta jatkossakin.

”Pitää maali tehdäkin”

Majava itse oli pelin jälkeen hälinästä vähän hämillään. Maali miehelle toki maistui, mutta vieläkin parempana Majava piti sitä, että RoPS nousi taas tappioasemasta voittoon.

- Hyvä nousu ja voitto. Maali piti sellaisesta syötöstä tehdäkin, mies vähätteli omaa maaliaan. Aivan turhaan.

Majava sai kuin saikin oivan syötön Chileshe Chibweltä, mutta sen jälkeenkin nuorella miehellä riitti ”pelipäätä”.

Majava otti syötön haltuun, niputti JJK:n puolustuksen ja maalivahti Matti Salkojärven kahville ja makkaralle ja sijoitti pallon nätisti alanurkkaan. Veto ei ollut kova, ei niin kuin ”Anttia päähän”, vaan siisti sijoitus.

RoPSin pelin aloitus ei ollut vaisu, mutta varovainen ja jännittynyt kyllä. Valmentaja Virtanen myönsi tämän.

- JJK on sarjan kärkijoukkueita ja pudottanut Suomen cupissa TPS:n ja viimeksi torstaina MyPan, joten joukkuetta varottiin ja alkuun ehkä pelättiinkin. Onneksi tasoitus tuli heti ja saatiin voittomaali, Virtanen sanoi.

Väsynyt JJK

Vierasjoukkue siirtyi johtoon toisella puoliajalla. Asialla oli Jyväskylän pelätty kärkikaksikko, kun Tommi Karin vapaapotku ei karahtanut karille vaan Babatunde Wasun päähän ja nigerialaispelaaja pukkasi pallon varmasti kotijoukkueen häkkiin.

RoPS tasoitti heti seuraavasti hyökkäyksestä.

Pallo pomppi kotijoukkueen kannalta onnekkaasti ja löysi lopulta Nchimunya Mweetwan lapikkaan, jonka lapikas heilautti pelivälineen JJK:n maaliverkkoon.

Ennen Majavan tekemää voittomaalia, RoPSilla oli vielä mallikas ”oman kylän poikien” käynnistämä hyökkäys. Janne Turpeenniemi toi pallon hyvin ylös ja pisti Majavalle laitaan, joka pisti unelmakeskityksen Zeddy Sailetille, joka ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

JJK:n valmentaja Ville Priha myönsi, että joukkueen torstainen voittoisa cupin peli Mypaa vastaan painoi vielä jaloissa ja ehkä vielä päässäkin.

- Torstaina oli tiukka 120 minuuttinen ja siitä ei vaan palauduttu. RoPS on lisäksi hyvä divarijoukkue, joten kyllä oikea joukkue voitti, Priha myönsi.

Kotijoukkueen käskyttäjä Virtanen oli puolestaan tyytyväinen siihen, että joukkueen peli on menossa koko ajan parempaan suuntaan.

- Hyvä henki on porukalla vielä päällä, Virtanen sanoi ja huikkasi samalla RoPSin pukukoppiin, että:

- Training tomorrow.

Eli harjoitukset jatkuvat tänään.

Sunnuntaina kärkipelissä nähtiin myös kauden ennätysyleisö runsaat 1 400 katsojaa, jossa ei liene kovin paljon ilmaa tai edes sääskiä mukana. Ilmaa tai sääskiä oli sitä vastoin paikka paikoin ottelun erotuomarin, Mikko Leinon pillissä. Ainakin kotiyleisön mielestä. Leinon vihellykset kun eivät kovin paljon kehuja keränneet.

Jarno Lakkala
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 1041 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309