ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 14 heinäkuu 2007 15:13

Ykkösen kuumin joukkue mittaa RoPSin sunnuntaina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloittaa sunnuntaina keskikesän seitsemän ottelun kotipeliputkensa Ykkösen tämän hetken kuuminta joukkuetta vastaan. JJK Jyväskylästä ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä otteluakaan sarjassa tai Suomen cupissa.

Komeimmat päänahat roikkuvat jyväskyläläisten vyöllä cupista, missä on jo kaksi liigaseuraa saanut lähtöpassit. Ensin JJK pudotti Turun Palloseura ja torstaina sai nappulakenkää Myllykosken Pallon jatkoajalla. MyPa:n valmentaja Ilkka Mäkelä tunnusti pelin jälkeen JJK:n paremmuuden ja totesi MyPan selvinneen monesta liigaottelusta paljon helpommalla.

Ex-liigapelaajan Ville Prihan luotsaaman JJK:n kovin ase löytyy kärjestä. Nigerialaislähtöinen hyökkääjä Babatunde Wusu ja 168-senttinen taskuraketti Tommi Kari ovat mättäneet sarjassa jo 17 maalia. Wusu on tehnyt 10 ja Kari 7. Kärjet juoksuttivat torstai-iltana MyPan puolustajat väsyksiin ja vaihtomiehet iskivät tarvittavat maalit. Jyväskylän futisbuumia oli todistamassa paikan päällä ennätysyleisö 3378 katsojaa.

- Aika paljon on pojat maaleja mäiskineet. Ei ihme, että muutkin ovat heistä jo kiinnostuneita, toteaa RoPSin valmentaja Kari Virtanen. JJK:n seurajohto onkin ärtynyt, että pelaajille on soiteltu liigaseuroista kesken kauden. Wusun sopimus loppuun tähän kauteen, mutta Karin sopimus on mallia 3+2.

- Mitään isompia erikoisjuttuja tai miesvartiointia ei kaksikon varalle suunnitella. Kyllä toppareiden ja puolustajien pitää hoitaa kaikki hyökkääjät, Virtanen painottaa.

JJK:n topparikaksikolla Jukka Sinisalo - Lassi Lehtonen on rutkasti liigakokemusta, samoin keskikentän moottorilla Matti Lähitiellä. Kauden yllättäjiin kuuluu myös maalivahtilupaus Matti Salkojärvi, jolle tekaistiin kesäkuussa neljän vuoden jatkopesti. Joukkueeseen kuuluu myös yksi ex-ropsilainen, Janne Järvinen, joka oli nostamassa RoPSia liigaan muutama vuosi sitten.

Kohtuullisen pienikokoinen JJK pelaa vauhdikasta taitofutista eikä sorru roiskimiseen. Vieraissa joukkue on iskenyt tehokkaasti vastahyökkäyksillä.

- Tuskinpa JJK tulee Rovaniemelle peruuttelemaan. Meidän pitää puolustaa hyvin ja hyökätä rohkeasti, Virtanen toteaa.

Seitsemän ottelun kotiputki on Virtasellekin aivan uusi kokemus.

- Reissut ovat olleet raskaita, joten ei se haittakaan ole. Kotona pelit eivät ole vielä sujuneet parhaalla tavalla, joten parantamista on.

Mwaba pelikiellossa, Godar pelaa

RoPSin keskikenttä uhkasi keventyä pelikieltojen myötä, mutta sunnuntain vahvuudesta puuttuu lopulta vain Chanda Mwaba. Dejan Godarilta saatiin anottua yksi varoitus pois kroaatin pelattua viisi ottelua ilman keltaista korttia.

RoPSissa on tehty tiiviisti töitä joukkueen vahvistamiseksi. Valmista piti tulla jo tällä viikolla, mutta "sambialais-eteläafrikkalainen" projekti siirtyi ainakin viikolla eteenpäin.

- Lisävoimat eivät olisi pahitteeksi, myöntää Kari Virtanen. Toipilastoppareista Jari Gröhn on palannut juuri harjoituksiin, mutta Abeiku Jr Adams jatkaa kuntoutusta murtuman jäljiltä.

RoPSin ja JJK:n kohtaaminen alkaa sunnuntaina keskuskentällä klo 18.30.

 

RoPS: 1 Kalle Rönkkö (mv), 2 Stephen Kunda, 6 George Chilufya, 7 Antti Uimaniemi, 8 Nchimunya Mweetwa, 9 Zeddy Saileti, 10 Dejan Godar, 11 Chileshe Chibwe, 12 Arto Vikman (mv), 14 Mika Gröhn, 15 Jonathan Burklo, 17 Jarno Koivisto, 18 Antti Peura, 19 Janne Turpeenniemi, 22 Juuso Majava. Valmentaja: Kari Virtanen.

JJK: 1 Juho Luukkonen (mv) , 2 Juha Veijonen, 3 Janne Hannula, 4 Lassi Lehtonen, 5 Jukka Sinisalo, 6 Jouni Juntunen, 7 Janne Järvinen, 8 Matti Lähitie, 9 Aki Miettinen, 10 Tommi Kari, 11 Teemu Pulkkinen, 12 Pekko Kotamäki, 13 Tuomas Latikka, 14 Juha-Matti Häkkinen, 15 Jarmo Häkkinen, 16 Aki Katajamäki, 17 Vesa-Matti Alhonen, 18 Zakaria Abahassine, 19 Tomi Karlstedt, 20 Babatunde Wusu, 30 Matti Salkojärvi (mv). Valmentaja Ville Priha.

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 607 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309