ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 17 kesäkuu 2007 14:10

Sailetin upea vapari ratkaisi RoPSille viime hetken voiton

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ykkösen Rovaniemen Palloseura turvasi kokeneimpaan pelaajaansa ja todelliseen seuraikoniin, kun joukkue sai vapaapotkun 1-1-tilanteessa TPV-ottelun päätöshetkillä.

Klikkaa!

Zeddy Saileti onnistui. Kierteinen vapaapotku nousi muurin yli ja laskeutui Aapo Kiljusen vartioiman maalin vasempaan alakulmaan. RoPS voitti 2-1 (0-1).

- Se oli urani makeimpia osumia liigamaalitkin huomioiden. Maalinteko on aina mukavaa, oli sarjataso mikä tahansa, Saileti sanoi.

TPV meni johtoon avausjakson lopulla, kun Jukka Pausola hyödynsi RoPS-puolustuksen uinailun. Pausola otti pallon kolmen pelaajan keskeltä ja syötti Mikko Mäkelälle, jolla oli helppo työ ohittaa Kalle Rönkko.

- Avausjakson peli oli kokonaisuudessaan odottelua, ei ollut liikettä. Kai 2000 kilometriä kuudessa päivässä näkyi. Kun jalat aukesivat toisella jaksolla, niin peli parani nopeasti, sanoi valmentaja Kari Virtanen.

Etenkin Dejan Godar oli toisella jaksolla kuin eri mies avausjaksoon verrattuna ja Nchimunya Mweetwa tasoitti ansaitusti 77. minuutilla.

- Pelimme oli toisella jaksolla paljon suoraviivaisempaa. Pelasimme enemmän pitkää palloa ja onnistuimme myös kiertämään Janne Sallia, joka tuntui avausjaksolla voittavan kaikki pääpallot, Virtanen sanoi.

RoPS:lla ei avausjaksolla ollut kuin yksi kunnollinen tekopaikka. Saileti laukoi ohi läpiajonsa päätteeksi.

- Parissa edellisessä ottelussa meillä oli todella paljon tekopaikkoja, nyt paljon vähemmän. Mutta maalit ratkaisevat, Saileti sanoi.

- Olemme tarvinneet todella paljon tekopaikkoja yhteenkin maaliin. Pallo ei ole edes pomppinut meille, mutta kai onnikin pitää ansaita, Virtanen mietti.

Virtanen piti työpaikkansa...

Vierasvoitto pelasti ainakin toistaiseksi Virtasen työpaikan Rovaniemellä. Jos tappio olisi tullut, olisi TPV karannut jo kahdeksan pisteen päähän Kuopiosta tai Torniosta puhumattakaan.

- Jos olisi tullut häviö, niin uutta työpaikkaa olisi saanut alkaa etsimään, Virtanen povasi.

TPV on Mikko Purolan valmennuksessa panostanut tiiviiseen puolustukseen sekä Mäkelän ja Pausolan maalivainuun.

- Emme ole hallinneet ainuttakaan ottelua, mutta tänään pelasimme omaa peliä paljon heikommin kuin yleensä. Olimme koko ajan jäljessä, homma meni perässä juoksemiseksi, Pausola myönsi.

- RoPS oli selkeästi parempi joukkue eikä tuloksessa ole selittelemistä. Meillä oli hyvä treeniviikko alla, mutta sitä ei seurannutkaan hyvä peli. Joskus huonoa treeniä seuraa hyvä peli, se on kummallinen juttu, Purola sanoi.

Godar palkittiin ansaitusti RoPS:n parhaana. Veikkausraati näki Pausolan parhaaksi, toisen kerran maalinteossa onnistunut Mweetwa sai kaksi pistettä ja Saileti yhden.

RoPSin kausi jatkuu juhannusloman jälkeen kotiottelulla GBK:ta vastaan 1.7.

Juha Aaltonen
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 540 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309