ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 04 kesäkuu 2007 11:54

RoPSille piste tyhjän nyhjäyksestä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura sai mitä ansaitsi Ykkösen kotiottelussaan sunnuntaina keskuskentällä. Tyhjän nyhjäyksestä ei palkintoja juuri heru, joten joukkue voi olla melkein tyytyväinen maalittomaan tasapeliin Vaasa IFK:ta vastaan.

Klikkaa!

Vaasalaisilla asenne pelaamiseen oli kohdallaan torstain karvaan GBK-tappion jälkeen. Joukkue hallitsikin ottelutapahtumia pitkät pätkät, mutta maalinteko on sille samanlaista tervanjuontia kuin RoPSille. Isännät eivät ole tehneet vielä maaliakaan kahdessa kotiottelussaan.

- Kotona pitäisi ottelut voittaa ja vähistä maalipaikoista onnistua. Muuten ei kunnian kukko laula, kommentoi RoPSin valmentaja Kari Virtanen pelin jälkeen.

Ottelu olisi voinut saada kokonaan toisen luonteen jo 53 sekunnin jälkeen, jos Zeddy Saileti onnistui maalinteossa. Saileti puski sambialaisen maanmiehensä Chanda Mwaban keskityksestä maalitolppaan. Jatkotilanteessa Antti Peura laukoi pallon puolustajan kautta kulmaksi.

- Peura nosteli tilanteessa käsiään ylös, kun hänen olisi pitänyt siivota rebound heti verkkoon, harmitteli Virtanen isäntien parasta paikkaa.

Kolam torjui loppurynnistyksen

Muuten tekopaikat olivat vähissä. Vasta viimeisen 10 minuutin aikana vyörytys tuotti kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta VIFK:n maalivahti Thomas Kolam oli mies paikallaan. Ensin hän torjui vaihdosta tulleen Jonathan Burklon saksipotkun ja peitti pian Sailetin kovan lähilaukauksen.

RoPSin onneksi myös vaasalaisten maalijyvä oli kateissa. Lähimmäksi pääsi 2. jakson lopulla toppari Jan Alvik, joka tulitti kulman jälkitilanteesta hieman yli.

- Pinna on hyvä tuliainen Rovaniemeltä. Tämä oli meille taistelupiste. Molemmilla oli paikkansa, mutta RoPSilla oli ehkä enemmän hyviä tilanteita, näki VIFK:n valmentaja Tomi Kärkkäinen, jonka mielestä ottelu oli hyvätasoinen divaritaisto.

RoPSin nykymateriaalilla otteluita luulisi pystyvän hallitsemaan kotikentällä, mutta toisin kävi. Selvästi fyysisempi vierailija heilutti tahtipuikkoa hämmästyttävän selvästi.

- Me olemme kyllä hallinneet lähes kaikki pelejä, huomio Kärkkäinen.

Keskikenttä puuroutuu

RoPSin ongelmakohta näyttää olevan maalinteon ohella keskikentän peli. Virtanenkin myönsi, että homma puuroutui liiaksi keskelle ja siitä seurasi paljon pallonmenetyksiä.

- Meillä on ehkä liiaksi samanlaisia pelaajia keskellä. Homma menee neppailuksi, kun pitäisi pelata paljon suoraviivaisemmin.

Keskikentän pelissä ei ollut hurraamista, kun ankkurina pelanneella Dejan Godarillakin syötöt menivät sinne sun tänne. Puolustaja Antti Uimaniemi avitti nousuillaan hyökkäyspeliä, mutta avausjakson jälkeen häneltäkin loppui ”bensa”. Toisaalta myös VIFK tukki hyvin menoreiät.

- Vaasalaisilla oli hyvä kaveri keskikentän ankkurina. Tony Björk pelasi juuri niin kuin pitää. Hän oli vahva ja toimitti pallot nopeasti eteenpäin, arvioi Virtanen.

Alkava viikko on RoPSille valmistautumista härkäviikkoon, sillä joukkue pelaa kuuden päivän sisällä kolme ottelua. Urakka alkaa ensi sunnuntaina Suomen cupin kotiottelulla joensuulaista Jippoa vastaan. Sen jälkeen edessä on Lapin hegemoniaottelu Torniossa TP-47:ää vastaan ja lauantaina odottaa vielä reissu Tampereelle TPV:n kotikentälle.

- Ei näitä Palloliiton päätöksi aina jaksa ymmärtää. Yritimme järjestää cupin pelin ensi perjantaille, mutta liitto halusi sen sunnuntaille veikkauskohteeksi, ihmetteli Virtanen.

Toinen kummallisuus on varmasti VIFK:n jatko-ohjelma. Joukkue jäi Rovaniemeltä kuukauden pelitauolle!

Kari Pyykkö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 654 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309