perjantai, 25 touko 2007 11:18

Solmu aukesi toisella jaksolla

Oulun Tarmon puolustusvoittoinen peli tuskastutti Rovaniemen Palloseuran miehiä ensimmäisellä jaksolla torstaina Castrenin stadionilla pelatussa jalkapallon Suomen cupin 4. kierroksen ottelussa. RoPSin solmu aukesi vasta toisella jaksolla, ja vieraat etenivät jatkoon lukemin 0-4 (0-0).

Klikkaa!

Rovaniemeläisiä helpotti vasta 65. minuutilla, kun Tarmon Aleksi Kangas lensi ulos kentältä. Avausmaali oli syntynyt kymmenen minuuttia aiemmin Chanda Mwaban laukomasta rangaistuspotkusta.

- Kankaan ulosajon jälkeen tuli tilaa ja maalintekopaikkoja solkenaan. Olisi voitu tehdä vaikka kymmenen maalia, RoPSin valmentaja Kari Virtanen totesi ottelun jälkeen.

Paikkoja oli ollut jo ensimmäisellä jaksolla, mutta taulu näytti tiukasti lukemia nolla-nolla.

- Kärkimiehet seisoskelivat, ja viimeistelyssä oli huolimattomuutta. Avausosumaa jouduttiin odottelemaan liiankin kauan, Virtanen tuumi.

Toisen jakson alussa konkari Zeddy Saileti veti vapaasta paikasta ohi, mutta paikkasi epäonnensa 64. minuutin osumalla. Janne Turpeenniemi siirsi rovaniemeläiset 3-0 johtoon 81. minuutilla, ja pari minuuttia ennen päätösvihellystä Chanda Mwaba onnistui vielä toistamiseen.

100-vuotisjuhlia viettäneellä isäntäjoukkueella ei ollut ottelussa oikeastaan yhtään kunnollista maalintekopaikkaa.

Seuraava cupin vastustaja Jippo

RoPSin seuraava tavoite on voittaa KPV sunnuntaina Kokkolassa pelattavassa Ykkösen ottelussa.

Cupissa rovaniemeläisten urakka jatkuu kesäkuun alkupuolella. 5. kierroksen ottelussa on vastassa joensuulainen Jippo. Ottelu pelataan Rovaniemellä. (JP)