ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 21 touko 2007 11:22

Paikkoja ja virheitä, mutta ei maaleja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Liikaa virheitä, Nchimunda Mweetwa ja Dejan Godar. Siinä RoPS-valmentaja Kari Virtasen päänvaivat sunnuntaina.

Klikkaa!

Rovaniemen Palloseura aloitti jalkapallon Ykkösen kotipelit Saarenkylässä 0-0 tasapelillä kaimaseura Kuopion Palloseuraa vastaan. Piste ei kotijoukkueen luotsia tyydyttänyt.

- Meillä oli paljon paikkoja, mutta niin oli KuPSillakin. KuPS sai omat paikkansa meidän virheistä. Siihen ei voi olla missään nimessä tyytyväinen. Aivan liikaa turhia virheitä, Virtanen kirosi.

- Mweetwa on hommattu maalintekijäksi ja niitä ei ole tullut. Mies pääsee hyvin maalipaikoille, mutta se ei kyllä riitä, jatkoi Virtanen ongelmakohtaan numero kaksi. Tolppaa lähemmäksi Mweetma ei sunnuntaina päässyt.

Suurin probleema on kuitenkin joukkueen pelintekijä Dejan Godar. Taitava ja älykäs kroaatti pyörittää halutessaan peliä Ykkösessä varmastikin miten haluaa, miehellä on hyvä potku ja pelisilmääkin parin normaalin pelimiehen edestä, mutta:

- Peli pyörii liikaakin Godarin kautta. Liian usein lähdetään hakemaan Godaria. Niin tehtiin sunnuntainakin, Virtanen manasi.

Vierasjoukkueen luotsi ja entinen pelimies hänkin eli Kai Nyyssönen oli Virtasen pelisilmän kanssa samoilla linjoilla.

- RoPS on hyvä joukkue, joka pyrkii pelaamaan. Tuntui kuitenkin vähän siltä, että Godaria haettiin koko ajan ja vähän liian usein, Nyyssönen sanoi.

Laitalinkit jäässä

Virtasen harmittelu Godarin suhteen lienee oikea. RoPSin peli pyöri sunnuntaina paikka paikoin mukavan näköisesti. Godar ja sambialaisvahvistus Chanda Whamba näppäilivät varsinkin ensimmäisellä jaksolla mukavia hyökkäyskuvioita.

Kärkimies Mweetwa pelattiin pariinkin otteeseen maalipaikkaan, mutta ilman tulosta. Godarin jäädessä, vai jäätyessä, välillä pelin ulkopuolelle muusta RoPSin joukkueesta, ei ainakaan sunnuntaina löytynyt ratkaisijaa. Palloa kierrätettiin turhaan alaspäin ja odotellen, kun sitä vastoin olisi pitänyt lähteä rohkeasti ja nopeasti ylöspäin.

Pallovarma Uimaniemi

Eritoten joukkueen laitalinkit Jarno Koivisto ja Mika Gröhn olivat sunnuntaina pahasti jäässä. Koivistolla ei pallo pysynyt mukana, eikä edes jaloissa. Gröhn haastoi välillä KuPSin oikeaa laitaa, mutta KuPS-puolustaja Janne Reinikainen oli hanakampi. ja vei pallot ja käynnisti hyökkäykset. Reinikainen olikin KuPSin parhaimmistoa. KuPSin hyökkäyksessä Miikka Oinonen voitti kaikki pääpallot, mutta maalinteossa mies ei RoPSin onneksi ja Kalle Rönkön takia onnistunut.

Parasta RoPSia esittelivät rovaniemeläisten kemiläisvahvistukset eli vasen pakki Antti Uimaniemi ja maalivahti Kalle Rönkkö. Uimaniemen paikka on edelleen jossakin muualla kuin vasempana pakkina. Ainakin Laitalinkkinä miestä voisi kokeilla ihan surutta.

Rönkkö torjui puolestaan toisella jaksolla pari ”tuhannen euron” KuPS-paikkaa.

- Kalle piti meitä muutaman kerran pystyssä todella hyvin, Virtanen myönsi.

KuPS-valmentaja Kai Nyyssönen oli Virtasta tyytyväisempi pisteeseen.

- Rovaniemi on pitkän matkan takana ja torstain JIPPO-peliin verrattuna, tämä oli jo jalkapalloa, Nyyssönen sanoi.

RoPS pelaa seuraavaksi torstaina Suomen cupissa. Vieraspelissä vastaan asettuu Oulun Tarmo.

Jarno Lakkala
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 1293 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309