ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 13 touko 2007 13:54

Maaliton peli melkein voitto RoPS:lle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran parhaina palkitut pelaajat löytyivät eilen pelatun Ykkösen ottelun jälkeen alakerrasta. Sambialaiset Stephen Kunda ja George Chilufya pokkasivat vieraiden palkinnot.

Kun puolustajia palkitaan, niin ei ole vaikea arvata ottelun tulosta. PP-70 hallitsi ottelua lähes mielin määrin, mutta ei pystynyt tekemään maalia. Ottelun lopputulos 0-0 oli kuin voitto vieraille.

- Juttelin pelin jälkeen maalivahti Rönkön kanssa. Hän oli todella iloinen pisteestä, sanoi viime kaudella Rovaniemellä pelannut Mika Lahtinen.

Lahtinen teki RoPS:ssa 14 ottelussa kuusi maalia. Eilen hän yritti yllättää vanhoja seurakavereitaan.

- Eipä siellä montaa tuttua ollut jäljellä viime kesästä. Uusia pelaajia on tullut paljon ja näyttää siltä, että taitoa on tullut paljon lisää, Lahtinen sanoi.

Taitoa ehkä, mutta eilen sitä ei näkynyt.

- Meidän joukkue taitaa olla keinonurmijoukkue. Kun oli vähän raskaampi alusta, niin jäimme fyysisesti jalkoihin osaamatta oikein mitään, RoPS:n valmentaja Kari Virtanen tiivisti.

PP-70:n puolustus ja keskikenttä piti yllättävän hyvin vieraat aisoissa. Vaikka Zeddy Saileti ei ole vielä pelikunnossa, niin olisi luullut Dejan Godarin, Janne Turpeenniemen ja Antti Peuran pystyvän vähän parempaan.

- En viitsi tässä sanoa nimiä niiden PP:n pelaajien nimiä, jotka mahtuisivat meille. Meidän pelaajat tuntisivat olonsa uhatuiksi, Virtanen sanoi.

Kundan olisi voinut palkita koko ottelun parhaana pelaajana. Hän voitti pääpallot ja oli hyvä myös jalalla.

PP:n maalivahdille ei torjuntoja

RoPS ei pystynyt kunnolla haastamaan kotijoukkuetta. Sen maalivahdille Mika Hilanderille ei kertynyt ottelussa ainuttakaan varsinaista torjuntaa.

- Ei meillä ollut paikkoja tehdä maalia, jos ei lasketa paria erikoistilannetta, Virtanen myönsi.

RoPS aloitti kauden kahdella ottelulla Helsingissä, eilen se pelasi Tampereella. Suurkaupungit on nähty ja plakkarissa on neljä pistettä.

Eilen joukkue otti jo alussa kaksi varoitusta, Jari Gröhn pysäytti syliotteella toisen polven jalkapalloilijan Jonne Hjelmin ja Chanda Mwaba torppasi keskikentällä Joni Lehtosen.

- Kummallisia pelinlukuvirheitä tuli. Hieman toisinkin nuo tilanteet olisi voinut pelata, Virtanen sanoi.

Toisella jaksolla Gröhn pelasi palloa kädellään alimpana pelaajana 65. minuutilla. Toinen varoitus ja tie vei suihkun puolelle.

PP-70 ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään ylivoimaa. Joukkueen hyökkäyspelistä katosi idea jonnekin.

- Tulos tuntuu tappiolle. Itsellänikin oli hyvä tekopaikka avausjakson lopulla, mutta yritys oli heikko, Lahtinen sanoi.

Juha Aaltonen
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 650 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309