maanantai, 07 touko 2007 11:20

Peura penkiltä lähelle hattutemppua

Jalkapalloilun Ykkösen tasolla mitaten tasainen ruohopinta taisi olla liian eksoottinen alusta Rovaniemen Palloseuralle, jolta jäi voittoputki haaveeksi Helsingissä.

Klikkaa!

Sarja-avauksessa Klubi-04:n kukistanut RoPS joutui jättämään tällä kertaa pisteet Pallokerho-35:lle, joka kukisti rovaniemeläiset Myllypurossa maalein 3-2 (1-1).

RoPSin vaihtopenkiltä vauhtiin päästetty Antti Peura oli lähellä aikuisuransa ensimmäistä hattutemppua, mutta hänen kahdesta tasoitusmaalistaan oli vähän lohtua isäntien Petteri Kaijasillan viimeisteltyä kolmesti.

- Maalit eivät paljon lohduta, kun tuomari tykkäsi ratkaista pelin. Tuntui olleen aika aiheeton pilkku monen muunkin mielestä, sadatteli Peura Kaijasillan rankkarista ratkaisemaa kotivoittoa.

- Jos pelaa näin huonosti, ei enempää ansaitse. Paras pelaajamme oli mies, joka ei ole pelannut kolmeen kuukauteen, kommentoi valmentaja Kari Virtanen viitaten Peuran istuttamiseen pitkään vaihtopenkillä.

RoPSilla ei myötätuulta

Pistekin olisi lämmittänyt rovaniemeläisiä, joilla oli epäonnea jo kenttäpuoliskon valinnassa. PK-35 punnersi avausjakson myötätuuleen, mutta tauon jälkeen RoPSille ei enää tuulen tyynnyttyä samaa etua löytynyt.

Viime kaudella lähes maalin ottelua kohti (24/19) viimeistellyt Kaijasilta tyrkkäsi isännät johtoon maalinedustalta kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta RoPS nousi rinnalle Peuran karattua laukomaan laidalta Dejan Godarin hyvän avaavan syötön myötä.

Tauon jälkeen Kaijasilta livahti rovaniemeläispuolustukselta luvattoman helposti uuden johtomaalin tekoon, mutta Peura kuittasi vasemmalta laidalta uudelleen tunnin kohdalla sillä kertaa Chilese Chibwen ammattimiehen syötön jälkeen.

Peura rokotti PK-35:n rohkeasta koostumuksesta isäntien pelatessa hyökkäyssuuntaan lähtiessään kolmen puolustajan linjalla.

Silloin jäi tilaa nousta laidalta laukomaan.

Peuralla kolmaskin tasoituspaikka

Sunnuntain kierroksen ainoan valottomalla kentällä pelatun ottelun ratkaisu nähtiin 71. minuutilla. RoPSin George Chilufyan katsottiin kaataneen rangaistusalueella selästä isäntien Peter Louisin. Kaijasilta upotti pallon takuuvarmasti alanurkkaan.

Peura sai vielä kuittauspaikan laukoessaan 89. ja puskiessaan 91. minuutilla, mutta kumpikin yritys meni liian keskelle maalia isäntien australialaisvahti Matthew McKennan kopattavaksi. McKenna osoitti taitonsa sipaisemalla kertaalleen Godarin ylänurkkaa tavoitelleen vapaapotkun kulmapotkuksi.

- Välillä saamme pyöritettyä peliä hyvinkin, mutta liian vähän aikaa. Kenties silläkin oli tekemistä tuloksen kanssa, ettemme ole juurikaan ruoholle vielä päässeet, Peura kuittasi.

- Ero oli siinä, että Kaijasilta laittaa pallon maaliin paikan saadessaan. Jos peli on tämmöistä, on ihan sama kuinka hyvältä suorituksemme ovat kevään aikana näyttäneet, Virtanen harmitteli.

RoPS pyörähtää vielä Tampereella PP-70:n vieraana ennen kotiavaustaan. Myllypurossa RoPS otti pientä riskiäkin säästämällä lentokustannuksissa. Varamaalivahtia ei matkassa ollut Arto Vikmanin pelattua Lynxin riveissä. Pitkäaikaispotilaan Zeddy Sailetin on tarkoitus avata kausi piahkoin myös Lynxin väreissä.

PK-35: Matthew McKennna; Mark Soutar, Miika Jokiperä, Antti Kokko; Pablo Gomez-Marttila, Eetu Sassila (v), Marcio Cardoso Pimentel, Timo Priha; Peter Louis (74. Esa Terävä), Vesa Kosonen (v, 90. Henri Määttä); Petteri Kaijasilta.

RoPS: Kalle Rönkkö; Jonathan Burklo (73. Mika Gröhn), George Chilufya, Abeiku Adams junior, Antti Uimaniemi; Stephen Kunda; Janne Turpeenniemi (46. Jarno Koivisto), Dejan Godar (v), Antti Peura (v); Chileshe Chibwe, Nchimunya Mweetwa (89. Chanda Mwaba).