ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 25 huhtikuu 2007 11:31

”Karo” lopettaa jos RoPS on yhdeksäs

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Harva taitaa muistaa, että Rovaniemen Palloseura jätettiin viime kauden jalkapallon Ykkösessä sijalle seitsemän. Jos "asiantuntijoihin" on luottamista, lauantaina alkavalla kaudella RoPS tulee sijoittumaan vieläkin heikommin, 9:nneksi.

Klikkaa!

- Jos noin käy, täytyy olla todella pettynyt. Minä ainakin lopetan valmennushommat siihen, naurahtaa RoPSin uusi vanha valmentaja Kari Virtanen muutama päivä ennen sarjan starttia.

Useampi RoPSin taustavoima oli vetäissyt päiväkahvit väärään kurkkuun, kun IS-Veikkaajan futisliite tarjosi RoPSille ennakkoveikkailussa mainittua 9. sijaa. Moni epäili, että "asiantuntijat" eivät ole vaivautuneet tutustumaan joukkueeseen lainkaan. Asiantuntemus on ns. "laskenut alleen".

- Seuran virallinen tavoite on nousu Veikkausliigaan, kertoo toimitusjohtaja Jouko Kiistala. Sitä tavoitellaan 400 000 euron edustusjoukkueen budjetilla.

”Jokainen peli on uusi finaali”

Kari Virtaselta on sijoitusennusteita turha kysellä, mutta sen hänkin tietää, että kasassa on taatusti 9. sijaa parempi joukkue.

- Joukkueen kanssa tavoiteasiat jutellaan loppuun lähipäivinä. Oma tavoitteeni on, että jokainen peli olisi meille uusi finaali. Pinnat ynnätään, kun viimeinen peli on ohi.

”Karo” Virtanen myöntää luotsaavansa kansainvälisempää joukkuetta kuin koskaan. Kuusi sambialaista, yksi ghanalainen, yksi kroaatti, yksi amerikkalainen sekä 12 suomalaispelaajaa ovat tämän kauden tuloksentekijöitä.

Kokematon joukkue Ykköseen

Paperilla joukkueessa on tuhdisti potentiaalia, mutta vertailu ennakkoon on vaikeaa.

- En tiedä Ykkösen tasosta kovinkaan paljon, sillä tulevista vastustajista olemme kohdanneet vain Tornion ja GBK:n. Sen tiedän, että liigakokemusta tässä porukassa on vain muutamalla. Muut ovat vasta kannuksiaan hankkimassa, Virtanen aprikoi.

Virtasen mukaan RoPSilla on periaatteessa kokematon joukkue Ykköseen. Esimerkiksi liigasta pudonnut KuPS on tällä vertailulla täynnä liigakokemusta.

- Ensimmäiset pelit selvittävät jo suuntaa. Itse toivon tasaista sarjaa, jossa kukaan ei pääsisi karkuun. Ennakkoon vahvoilta ryhmiltä näyttävät KuPS, KPV, Tornio sekä viime kaudesta vahvistunut Hämeenlinna.

Harjoituspeleistä uskoa ja uskottavuutta

Harjoitusotteluista RoPSin saldo on viime kevättä selvästi parempi. Virtasen komennossa on pelattu kahdeksan ottelua, joista tappio on tullut vain kerran. - Tuloksiin on sinänsä turha tuijottaa, mutta antaahan se joukkueelle uskoa ja uskottavuutta jos voittaa.

Virtasella on hanskassa varsin erilainen RoPS. Jos joukkueen tavaramerkki on joskus ollut vahva puolustus ja vastaiskupeli, nyt ollaan taitojalkapallon asialla. Joukkueessa on elementit hallita ja viedä otteluita.

- Me tulemme tarjoamaan yleisölle liikkuvaa lyhytsyöttöpeliä eli vähän toisenlaista RoPSia mihin on totuttu. Pitkää palloa ei voi vetää, kun siihen ei ole varsinaisia eväitä. Jos joudumme puolustuskannalle, meiltä löytyy pystyynjuoksijoita terävään vastaiskupeliin, valmentaja summaa.

Virtanen peräänkuuluttaa joukkueeltaan uskallusta pelata. Yhdestä epäonnistumisesta ei tarvitse häkeltyä.

Sambialaisyhteisössä on potentiaalia

RoPSin kansainvälinen ilme on tiennyt myös Virtaselle jatkuvia käytännön kieliopintoja.

- Harjoituksissa puhutaan suomea ja englantia. Jalkapallo on onneksi kansainvälinen kieli.

Silmiinpistävää RoPSin joukkueessa on vahva sambialaisyhteisö. Zeddy Saileti ja George Chilufya ovat saaneet seuraa lahjakkaasta keskikenttämiehestä Chanda Mwabasta, kärkimies Chileshe Chibwestä, toppari Stephen Gundasta sekä kärkimies Nchimunya Mweetwasta.

Virtasella on omat odotuksensa pitkillä sopimuksilla pelaavista sambialaisista, joilla on vielä fyysisesti kehittymisen varaa.

- He ovat varsin jänteikkäitä pelaajia, joilta kuitenkin sellainen selvä voima puuttuu. Voimatasapainossakin on kohentamista. Sen näkee, että he ovat pelanneet paljon ja jaksavat tehdä kovasti töitä.

Virtanen oli tyytyväinen, että tämän kauden joukkue saatiin kasaan poikkeuksellisen aikaisin. Vahvistukset tulivat yhteisharjoituksiin jo helmikuussa.

RoPSin aloituskokoonpanosta noin puolet on kotimaisia ja puolet vierasvoimia. Onnistuneisiin hankintoihin Virtanen lukee kemiläisen Antti Uimaniemen, jolle löytyi keskikentän sijasta pelipaikka vasempana puolustajana.

RoPSin viime kauden kompastuksena olivat vieraspelit. Kotona joukkue oli sarjan paras, mutta vieraissa heikoimpia. Tuota kurssia aletaan kääntää heti kauden alussa, sillä kärkeen on kolme matkaottelua (Klubi-04 Helsingissä, PK-35 Helsingissä ja PP-70 Tampereella). Kotikentällä RoPS nähdään ensi kerran 20. toukokuuta, jolloin vastassa on Kuopion Palloseura.

RoPSin kokoonpano: Maalivahdit: Kalle Rönkkö ja Arto Vikman. Puolustajat: Jari Gröhn, Abeiku Junior Adams, Stephen Gunda, Antti Uimaniemi, George Chilufya, Jon Burklo. Keskikenttäpelaajat: Jarno Koivisto, Chanda Mwaba, Dejan Godar, Janne Turpeenniemi, Mika Gröhn, Juha-Pekka Inkeröinen, Jukka Yrjänheikki, Joonas Kiistala. Hyökkääjät: Chilese Chibwe, Nchimunya Mweetwa, Zeddy Saileti, Antti Peura, Juuso Majava.

Kari Pyykkö
©2007 Lapin Kansa

Luettu 725 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309