ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 23 huhtikuu 2007 11:21

RoPS pelaa nyt taitojalkapalloa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura pelasi voitollisen kenraaliharjoituksen ensi lauantaina starttaavaan jalkapallon Ykköseen. RoPS kukisti sunnuntaina Ruotsin II divisioonan IFK Luulajan 2-1 (0-0) Saarenkylässä pelatussa ottelussa.

Klikkaa!

Komeassa kevätsäässä ottelua seuranneet lähes 300 katsojaa näkivät taatusti erilaisen RoPSin kuin vuosikausiin. Nyt kasassa on selkeästi taitojalkapalloon pyrkivä joukkue, joka ei roiski vaan rakentaa tilanteet lyhytsyöttöpelillä. Valmentaja Kari Virtanenkaan ei voinut kuin myhäillä pelin jälkeen.

- Tuollaista peliä on mukava seurata kentän laidalta. Toivottavasti yleisökin nautti näkemästään.

Chanda Mwaba on huippulahjakkuus

Klikkaa!RoPS on saanut keskikentän moottoriksi Dejan Godarin rinnalle 18-vuotiaan sambialaisen Chanda Mwaban. Vaikka juniorilla oli takana kolmen viikon pelaamattomuus, kentällä se ei näkynyt. Mwaba on todellinen pelikone, joka on aina pelattavissa, syötöt napsahtelevat yhdellä kosketuksella omille ja ”rimppakintuista” lähtevät terävät laukaukset.

- En muista nähneeni noin lahjakasta 18-vuotiasta edes Suomen liigassa, oli Virtasen arvio.

Virtasta ilahdutti myös Dejan Godarin panos. Kroaatti oli erittäin aktiivinen ja teki käytännössä mitä halusi.

- Ainoa mietinnän aihe on, että Godar ja Mwaba ovat saman tyyppisiä, vasenjalkaisia kavereita. Eiköhän heille löydy täydentävät roolit kentällä, valmentaja luotti.

Chilese Chibwe iski kahdesti

RoPS dominoi sunnuntaina pelitapahtumia, mutta törmäsi Luulajan pelaajamuuriin ja maalinteko tuotti tuskaa tunnin verran.

- Ruotsalaiset joukkueet puolustavat kurinalaisesti eikä Luulaja tehnyt poikkeusta. Meidän peli puuroutui 20 metriin liian usein. Vasta toisella jaksolla saimme palloja puolustuksen selustaan, Virtanen summasi.

RoPS aloitti maalinteon 65. minuutilla. Sambialaiskärki Chilese Chibwe pyöräytti puolustajat solmuun ja laukoi vajaasta 20 metristä 1-0. Sama mies oli asialla 12 minuuttia myöhemmin. Hän iski pallon verkkoon vaihdosta tulleen Mika Gröhnin tarjoilusta. Chibwe oli onnistua myös hattutempun teossa, mutta pallo painui niukasti yli.

RoPS odotteli ilmeisesti jo loppuvihellystä kun Luulaja pääsi iskemään. Osman Maikanu laukoi pallon Kalle Rönkön selän taakse viimeisellä minuutilla. Vähillä töillä ollut Rönkkö pelasti avausjaksolla yhden varman maalin alanurkasta. Muuten puolustuslinja selvitti työnsä murheitta.

Burklo on nouseva pakki

RoPSin toinen sambialaiskärki Nchimunya Mweetwa jätti vielä sekavan kuvan osaamisestaan. Kari Virtanen oli silti vakuuttunut, että ”Drogba”, kuten hänet on joukkueessa nimetty, tekee vielä maaleja.

- Hän teki nytkin ison työmäärän ja liikkuu isoksi mieheksi (187 cm) hyvin.

RoPSin uusin pelaaja kentällä oli amerikkalaispuolustaja Jon Burklo. Mies pelasi 70 minuuttia ja todisti olevansa aktiivinen, nouseva pakki.

- Näytti vähän siltä kuin mies olisi hieman hyytynyt loppua kohden. Eiköhän hänestä silti saada joukkueeseen tekijämies, Virtanen luotti.

RoPSin toppariparina pelasi nyt Jari Gröhn - Stephen Gunda. Ghanalaistoppari Abeiku Junior Adams poti nivusvaivaa, mutta Gunda näyttää tarvittaessa hoitavan senkin tontin. Gundaa on istutettu ennen muuta puolustavan keskikenttämiehen paikalle.

RoPS aloittaa sarjapelit ensi lauantaina Helsingissä Klubi-04:n vieraana. Virtanen ei tiennyt vastustajasta juurikaan, mutta arveli vastassa olevan ”liuta nuoria, hyviä jätkiä”. Kotiavaus on vasta 20. toukokuuta, jolloin vastassa on liigasta pudonnut Kuopion Palloseura.

RoPSin kokoonpano: Kalle Rönkkö, Jari Gröhn, Stephen Gunda, Antti Uimaniemi, Jon Burklo (70. Juuso Majava), Jarno Koivisto, Chanda Mwaba, Dejan Godar, Janne Turpeenniemi (60. Mika Gröhn), Chilese Chibwe, Nchimunya Mweetwa.

Kari Pyykkö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 629 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309