ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 17 huhtikuu 2007 11:32

RoPS hyökkää suomalaisafrikkalaisin voimin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura hyökkää ensi kaudella suomalais-afrikkalaisin voimin. Joukkue alkaa olla lähes valmis, kun seura teki pitkät sopimukset sambialaishyökkääjä Nchimunya Mweetwan ja keskikenttämies Stephen Gundan kanssa. Molempien sopimus on mallia 3+2 vuotta. Kasassa on nyt 20 sopimuspelaajaa.

Klikkaa!

RoPSin vahvuudessa on Ykkösen alkaessa kuusi sambialaispelaajaa. Zeddy Saileti (1 vuoden sopimus) ja George Chilufya (2 vuoden sopimus) ovat ennestään tuttuja kasvoja. Uusia ovat 23-vuotiaan Mweetwn ja 22-vuotiaan Gundan ohella 18-vuotias keskikenttämies Chanda Mwaba (4 vuoden sopimus) ja 21-vuotias hyökkääjä Chilese Chibwe (4 vuoden sopimus). Uusi mies on myös 21-vuotias ghanalaistoppari Abeiku Junior Adams (1+1 vuoden sopimus).

RoPSin toimitusjohtajan Jouko Kiistalan mukaan pitkillä sopimuksella joukkuetta rakennetaan pitkäjänteisesti. Hankinnat ovat nuoria ja selvästi kehityskelpoisia pelaajia.

- Sitäkin on ajateltu, että suomalaiseen pelityyliin ja elämänmenoon tottuminen ottaa aikansa. Fyysisesti kavereilla on yhä kehittymisen varaa.

Puolitoista viikkoa ennen Ykkösen starttia joukkueen terveystilanne on kohtuullisen hyvä. Vaivojen kanssa ovat painineet Jukka-Pekka Inkeröinen, Mika Gröhn, Chanda Mwaba ja Zeddy Saileti. Kaikki ovat palanneet harjoitusrinkiin, mutta polveaan potevan Sailetin pelaaminen vielä sarja-avauksessa 28.4. on kyseenalaista.

RoPS katselee edelleen riveihinsä yhtä puolustajaa. Nimikin on jo tiedossa, mutta päätöstä miehen testaamisesta ei ole vielä tehty.

Ykkösen kenraaliharjoituksessa RoPS kohtaa ensi lauantaina Saarenkylässä Ruotsin II divisioonassa pelaavan IFK Luulajan.

Kari Pyykkö
©2007 Lapin Kansa

Luettu 602 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309