ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 11 huhtikuu 2007 11:24

RoPS ja TP-47 testaavat uusia miehiä Saarenkylässä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallokausi potkaistaan Lapin ykkösjoukkueiden osalta käyntiin reilun parin viikon kuluttua. Ykkösessä jatkavat Rovaniemen Palloseura ja Tornion Pallo-47 hiovat tänään kuntoaan ja testaavat uusia pelaajia harjoitusottelussa Saarenkylän tekonurmella klo 17.

Klikkaa

Joukkueet kohtasivat muutama viikko sitten Kemin Junkohallissa ja tuolloin päädyttiin 2-2 tasapeliin varsin vauhdikkaassa halliottelussa.

Mweetwa hyökkää RoPSin riveissä

RoPSin riveissä tekee ensiesiintymisensä 187-senttinen sambialaishyökkääjä Nchimunya Mweetwa, joka saapui testattavaksi Rovaniemelle viime viikolla. Mies tuli yhdessä Zeddy Sailetin kanssa. Saileti potee edelleen viime syksyn Atlantis -ottelussa polven sivusidevammaa eikä pelaa tänään.

23-vuotias Mweetwa on mielenkiintoinen kokelas, sillä hänen meriittilistalta löytyy jopa kaksi MM-karsintamaalia Sambian paidassa. Mweetwa on käynyt aiemmin näytillä Etelä-Afrikassa, mutta ei ole saanut sinne sopimusta. Sambian liigassa hän on pelannut viimeksi Zesco Unitedissa, missä pelasi myös George Chilufya.

RoPSilla on ollut viime viikkoina useita pelaajia sairaslistalla. Jukka-Pekka Inkeröiseltä tähystettiin polvi ja hän palaa piakkoin harjoitusvahvuuteen. Mika Gröhn on myös potenut polven yliojentumista, mutta hänkin palannee harjoitusrinkiin tällä viikolla. Uusista sopimuspelaajista rasitusvammoista ovat kärsineen ghanalainen toppari Abeiku Junior Adams sekä 18-vuotias sambialainen keskikenttäpelaaja Chanda Mwaba. Molemmat ovat lepäilleet viimeisen viikon ja heidän pelaaminen tänään on kysymysmerkki.

- Siirtyminen Ounashallin kovalta hiekkakentältä Saarenkylän pehmeälle tekonurmelle on tuottanut tuttuja ongelmia. Näiden kanssa on painittu aiemminkin, kommentoi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

TP lähetti Ekongollon kotiin

TP-47:n merkittävin sairaslistalainen oli kamerunilaishyökkääjä Manga Ekongollo, joka teki viime kaudella kuusi maalia.

- Hänellä taisi olla käsi murtunut jo kun hän palasi Tornioon. Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin palauttaa mies Kameruniin, kertoi TP-47:n manageri Kari Vaalto.

Kansainvälisyyttä Saarenkylän kentällä silti riittää, sillä RoPSin sambialaisten ohella torniolaisten vahvuudessa on mm. neljä kamerunilaispelaajaa (Alfred Makopa, Gaston Bindzi, Denis Mikanba ja Marc Ndikumade), guinealainen hyökkääjä Alja Camara, georgialainen maalivahti Giorgi Nikuradze sekä brasilialainen puolustaja Luiz Vanderlei.

Ivan Baranov (195 cm) uusin testimies

Aivan uusi testimies tänään on peräti 195-senttinen puolustava keskikenttämies/toppari Ivan Baranov. Nimestään huolimatta Baranov puhuu hyvää suomea, sillä isä Aleksandr Baranov on pelannut ja valmentanut Suomessa pitkään mm. Viikingeissä. Tätä nykyä Baranov valmentaa Ukrainan pääsarjajoukkuetta Kiovan Arsenalia ja siellä on 22-vuotias poikakin viime ajat vaikuttanut.

Kari Vaallon mukaan on selvää, että kaikki ulkomaalaiset sopimuspelaajat eivät pelaa torniolaisten riveissä. Muutamalle haetaan paikkaa lähinnä II divisioonaseuroista.

- Voisimme lähteä sarjaan jo tämän hetken miehistöllä, mutta katselemme edelleen 1-2 pelaajaa. Puolustukseen haemme sellaista yleispelaajaa ja Luizin (Antonio, TP:n valmentaja) suhteilla yhtä hyökkääjää. Mikko Barsk on hyvässä iskussa, mutta tarvitsemme hänen rinnalleen vielä sellaisen 10-15 maalin miehen, Vaalto kertoi.

RoPS kohtaa ennen sarja-avausta TP-47:n lisäksi AC Oulun vieraissa ensi lauantaina sekä IFK Luulajan kenraaliharjoituksessa Saarenkylässä 20.4. TP-47:n viimeistelee sarjaan kohtaamalla RoPSin lisäksi IFK Luulajan ensi lauantaina Luulajassa sekä 19.4. PS Kemin Haaparannalla.

Kari Pyykkö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 1275 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309