perjantai, 30 maaliskuu 2007 10:57

RoPS pääsi Saarenkylään ja kukisti PS Kemin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva Rovaniemen Palloseura pääsi ulkokentille harvinaisen aikaisin. Joukkue kohtasi torstai-illan harjoitusottelussa Saarenkylän tekonurmella PS Kemin. Isännät voittivat pelin 2-0 (0-0).

Pelin anti ei ollut kummoinen ja RoPSin otteista paistoi viime aikojen tiukka harjoittelu. Siirtyminen hiekalta tekonurmelle ei ole sujunut parhaalla tavalla, sillä puolenkymmentä pelaajaa poti perinteisiä nivusten alueen vaivoja. Sivussa olivat mm. Antit Peura ja Uimaniemi sekä tuoreet vahvistukset, ghanalainen toppari Abeiku Junior Adams sekä lupaava sambialainen keskikenttäpelaaja Chanda Mwaba.

RoPSin voiton pohjusti Saarenkylässä Janne Turpeenniemi laukomalla avausmaalin Dejan Godarin ja Chileshe Chibwen esityöstä. Toisen maalin viimeisteli Derik Saileti Turpeenniemen syötöstä.

Hyökkääjäkokelas osui MM-karsinnoissa

Kroaatti Godar oli erittäin hyvässä vireessä, joten keskikentän pelipaikoista on luvassa kunnon taisto varsinkin sen jälkeen kun Zeddy Saileti palaa Afrikasta Rovaniemelle ensi keskiviikkona.

Saileti tuo mukanaan mielenkiintoisen 23-vuotiaan kärkipelaajan Nchimunya Mweetvan. Miehestä pyritään saamaan RoPSin kaipaama target-hyökkääjä, sillä hänellä on mittaa noin 190 senttiä.

Mweetvan meriittilistallakin on mielenkiintoisia merkintöjä. Hän teki Sambialle kaksi maalia edellisissä MM-karsinnoissa Liberiaa vastaan 2005. Mweetva tulee samasta seurasta (Chesko United) kuin George Chilufya.

Uusi kärki nähtäneen tositoimissa ensi kerran harjoitusottelussa TP-47:ää vastaan 11.4. Saarenkylässä. Kolme päivää myöhemmin RoPS kohtaa liigaan valmistautuvan AC Oulun Oulun Heinäpäässä ja kenraaliharjoitus sarjapeleihin on IFK Luulajaa vastaan Saarenkylässä 21.4. Ykkösen sarja-avauksessa RoPS kohtaa 28.4. Klubi-04:n Helsingissä.

RoPSin testissä olleet nigerialaispelaajat eivät saaneet sopimusta Rovaniemelle. PS Kemi testasi torstaina 19-vuotiasta nigerialaista kärkipelaajaa Echufu Chimaa, mutta mies ei otteillaan vakuuttanut. Hän pelasi reilun tunnin ja pääsi tilastoihin varoitusmerkinnällä. (KP)

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 497 kertaa