ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 16 maaliskuu 2007 09:17

RoPS palkkasi kolme testimiestä pitkillä sopimuksilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura täydensi torstaina jalkapallon ykkösdivarimiehistöään palkkaamalla kolme testiryhmässä ollutta afrikkalaispelaajaa.

Klikkaa!

Seura oli sopinut jo aiemmin 18-vuotiaan sambialaisen Chanda Mwaban kiinnittämisestä RoPSiin. Keskikentän pelintekijäksi kaavaillut Mwaban sopimus on peräti nelivuotinen

- Hän on todellinen tulevaisuuden pelaaja. Jos 18-vuotiaana mahtuu Sambian 23-vuotiaiden maajoukkueeseen, kyvyt on nähty muuallakin, arvioi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Toinen sopimuksen saanut sambialainen on 21-vuotias kärkimies Chileshe Chibwe. Hänenkin RoPS-pestinsä on nelivuotinen.

TP-47:ää vastaan vakuuttavasti pelannut ghanalainen toppari Abeiku Junior Adams palkattiin napapiirille 1+1 vuoden sopimuksella.

- Adams on myös kykynsä näyttänyt. Hän muistuttaa pelityyliltään yllättävän paljon Steve Polackia, näki Kiistala.

RoPS olisi palkannut testiryhmästä myös sambialaisen topparin Stephen Gundan (22), mutta sopimusneuvottelun miehen seuran kanssa jauhavat paikallaan. Gunda pelasi Kemissä puolustavan keskikenttämiehen tonttia.

Maalintekijä työn alla

Juuri nyt työn alla on maalintekijä hankinta. Tapetilla on kokeilla ollut nigerialainen Nwachukwu Ike Bude sekä 195-senttinen sambialaishyökkääjä, jonka näyttömahdollisuutta nyt tutkitaan.

RoPSilla on torstain jälkeen 18 sopimuspelaajaa, joten tarvetta on yhä 2-3 pelaajalle.

- Kotimaassa ei tarjontaa yksinkertaisesti ole, joten se on syy miksi joukkuetta täydennetään ulkomailta, totesi Kiistala.

RoPS jatkaa ensi viikolla harjoitusottelujaan. Perjantaina 23.3. kohdataan GBK Kokkolassa ja lauantaina OLS Oulussa.

Kari Pyykkö
© Lapin Kansa

Luettu 810 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309