ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 08 maaliskuu 2007 08:18

RoPS afrikkalaistuu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura testaa parhaillaan ennätysmäärää afrikkalaisia jalkapalloilijoita. Maanantaista lähtien harjoituksissa on vilistänyt seitsemän testipelaajaa kolmesta Afrikan maasta. Kahdeksas harjoitusvahvuuteen kuuluva afrikkalainen on George Chilufya, jonka kanssa seuralla on kahden vuoden sopimus.

4154571.jpg

Pelaajia välittävät agentit ovat tarjonneet suomalaisseuroille enemmän afrikkalaispelaajia kuin koskaan. Tämän selittänee se, että Suomella on monen Afrikan maan kanssa sopimus työvoiman vapaasta liikkumisesta. Näin olleen ammattilaiseksi tulevat afrikkalaispelaajat eivät kutista ulkomaalaiskiintiötä.

RoPS päätyi testaamaan afrikkalaisia paljolti sen vuoksi, että kotimaisten pelaajavahvistusten saaminen napapiirille on yhä vaikeaa. Toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mukaan kotimaisia pelaajia on ollut useitakin neuvotteluissa, mutta sopimusta ei ole syntynyt. Käytännössä ainoa Rovaniemen ulkopuolelta tullut pelaaja on kemiläinen keskikenttämies Antti Uimaniemi.

- Moni vapaana oleva kotimainen pelaaja odottaa vielä liigapestin toivossa. Liigajoukkueet lyövät parhaillaan lukkoon miehistöjään, joten lähiaikoina saattaa pelaajia vielä tulla tyrkylle, arveli RoPSin valmentaja Kari Virtanen.

TP-47:n kohtaaminen tärkein testi

RoPSilla on tällä hetkellä 15 sopimuspelaajaa, joten testimiehistä joukko tullee täydentymään 3-4 pelaajalla. Ainoa ei-afrikkalainen vierastyöläinen on tällä hetkellä kroaatti Dejan Godar.

Tällä erää testissä olevat esittävät osaamistaan Virtasen vetämissä harjoituksissa. Jo parina päivänä testimiesosasto ja muut ovat pelanneet Ounashallissa vastakkain. Virtasen mukaan peleissä on ollut hyvä syke.

Tositestiin Afrikan avut joutuvat ensi viikolla, kun RoPS kohtaa keskiviikkona 14.3. Luis Antonion luotsaaman TP-47:n Kemin Junkohallissa (klo 19.30).

- Reilun viikon sisällä teemme ratkaisuja testimiehistä, kertoi Jouko Kiistala.

RoPSin mukana on ollut jo useamman viikon sambialaisnelikko: toppari Stephen Kunda (22), hyökkääjä Chileshe Chibwe (21) sekä keskikenttämiehet Derik Saileti (21) ja Chanda Mwaba (18).

Topparit Ghanasta ja Nigeriasta

Viime viikolla ryhmään liittyi 21-vuotias ghanalainen toppari Abeiku Junior Adams. 185-senttinen ja 82-kiloinen Adams on pelannut tähän mennessä kolme kautta Ghanan pääsarjassa. Mies on osoittautunut harjoituksissa kohtalaisen vahvaksi pääpelaajaksi.

Maanantaista lähtien harjoituksissa ovat olleen 20-vuotias nigerialainen hyökkääjä Nwachukwu Ike Bude sekä 23-vuotias toppari Nwarimoya Laban Osadolor.

Olympiajoukkueen hyökkääjä

Bude on 185-senttinen hyökkääjä, joka on ehtinyt pelata urallaan jo kaksi kautta Arabiemiraateissa (seurat Carraba FC ja Dibba Al Hisn). Siellä syntyi ensimmäisellä kaudella 22 maalia ja toisella 18.

Hänen meriittilistalleen on merkitty myös maaotteluja Nigerian paidassa 17- ja 20-vuotiaiden maajoukkueissa.

CV:n mukaan hän olisi ollut paras nigerialaishyökkääjä Afrikan nuorten turnauksessa. Sama paperi kertoo Buden kuuluvan Nigerian olympiajoukkueeseen, joka karsii vuoden 2008 Bekingin olympialaisiin. Buden viimeisin seura Nigeriassa on Keal Sports Club Lagos.

Osadolor lyheni tuntuvasti matkalla, sillä topparin alkuperäiseksi mitaksi ilmoitettiin 190 senttiä. Rovaniemellä senttejä löytyi enää 182.

- Olisikohan mies vaihtunut MyPaan menneen kaverin kanssa, Kari Virtanen epäili.

Osadolor on pelannut tähän mennessä vain Nigerian liigassa, mutta ammattilaisotteluja on tilillä CV:n mukaan 341. Viimeisin seura on Julius Berger FC, jonka kapteenina hän on ollut.

Kari Pyykkö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 679 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309