ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 27 helmikuu 2007 10:22

Nelonen: FC Hakan ja RoPSin liigaottelu lokakuussa 2005 kiinnostaa Saksan poliisia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseurassa hämmästeltiin maanantaina Nelosen ilmoille ampumaa uutista, jonka mukaan saksalaisen vedonlyöntisyndikaatin tekemiset olisivat ulottuneet myös FC Hakan ja Rovaniemen Palloseuran liigakohtaamiseen lokakuussa 2005.

Nelosen mukaan Saksan poliisi on tutkinut eri puolille Eurooppaa ulottuneen syndikaatin lonkeroita ja vedonlyöntivilppiä. Siinä yhteydessä on tiettävästi oltu yhteydessä myös Suomen poliisiin.

- Oli tämä vähän outo juttu. Olin siinä uskossa, että toimittaja tuli kysymään jotakin meidän sambialaispelaajista, mutta asia olikin ihan muuta, Nelosen haastattelussa ollut RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala totesi.

Tärkeä ottelu RoPSille

Kiistalan mukaan RoPSiin ei ole asian ympäriltä ollut yhteydessä kuin Nelosen toimittaja.

- Soitin asiasta liigan toimitusjohtaja Jan Walldenille ja hän oli yhtä tietämätön. Häneen sama toimittaja oli ollut yhteydessä viime viikolla.

Kyseessä oleva ottelu oli kauden 2005 viimeinen ja liigapaikastaan taistelleen RoPSin kannalta tärkeä. Haka voitti pelin suurinumeroisesti 4-0, mutta RoPS pääsi liigakarsintaan, kun TP-47 hävisi samaan aikaan Tampere Unitedille. Liigakarsinnasta RoPS kuitenkin putosi Ykköseen vierasmaalisäännöllä.

- Itse en ollut paikalla Valkeakoskella, mutta mitään erityistä en ottelun tiimoilta silloin kuullut, Kiistala muisteli.

- Tämä oli meille tälle kaudelle tyypillinen, mollivoittoinen vieraspeli. Meille annetaan kuitenkin yhä mahdollisuus säilyttää paikka pääsarjassa ja siitä lähdetään taistelemaan, kommentoi RoPSin silloinen valmentaja Matti Vikman ottelua Lapin Kansassa.

Jouko Kiistalan mukaan liigalla oli ilmeisesti vihiä mahdollisista epäselvyyksistä jo ennen kauden 2005 alkua.

- Mekin saimme liigalta varoituksen jo keväällä seurata erityisesti ulkomaalaismaalivahtien otteita. Totta kai me seurasimme myös muita ulkomaalaispelaajia, omiakin. Mitään outoa ei silloin havaittu.

RoPS pelasi kyseisen kauden kotimaisilla maalivahdeilla (Jani Viander ja Risto-Pekka Söderlund).

Kari Pyykkö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 918 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309