ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 13 helmikuu 2007 10:43

Sambialaisnelikko saapui RoPSin testiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran testattaviksi tulleet neljä nuorehkoa sambialaispelaajaa saapuivat kaupunkiin sunnuntai-iltana. Toppari Stephen Kunda (22), hyökkääjä Chileshe Chibwe (21) sekä keskikenttämiehet Derik Saileti (21) ja Chanda Mwaba (18) harjoittelivat joukkueen mukana jo maanantaina Ounashallissa.

Klikkaa

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mukaan noin puolitoista vuorokautta matkustanut nelikko yöpyi ennen Suomeen tuloaan Lontoossa. Rovaniemellä ensimmäisiin asioihin kuului asianmukaisen vaatetuksen löytäminen.

Arvio sambialaisten sopeutumiskyvystä pohjoisen oloihin oli myönteinen.

- Kyllähän kaverit sunnuntaina vähän kylmissään olivat, kun kevyissä vaatteissa tulivat. Jo tänään he ovat kuitenkin sanoneet minulle moneen kertaan, ettei ongelmia ole. On tainnut Zeddy vähän kouluttaa poikia ennakkoon, Kiistala totesi vanhemman Sailetin panosta kiitellen.

Nelikosta vain Zeddyn pikkuveli Derik on aiemmin käynyt Suomessa. Ennen harjoituksia tuoreet tulijat myönsivätkin odotetusti, että Suomessa on kylmä, varsinkin ulkona. Valmentaja Kari Virtasen ei vielä halunnut miehiä arvioida. - Tämänpäiväisen perusteella ei voi sanoa juuri mitään. Aika paljon oli sellaista kuntopiirityyppistä, johon he eivät varmaan ole kotimaassaan tottuneet.

On muutenkin hyvä muistaa, että tämä on heille melkoinen kulttuurishokki, jo pelkkä lämpötilanmuutos voi olla 60 astetta, Virtanen mietti.

- Peli on oikea paikka katsoa, millaisia kaverit ovat. Toiveissa olisikin mahdollisimman nopeasti löytää sopiva ottelu, missä heitä voisi katsastaa. Ongelmana on, että Rovaniemellä emme muiden tapahtumien vuoksi pääse ensi viikonvaihteessa pelaamaan, joten peli pitäisi saada sovittua jonnekin muualle, valmentaja totesi.

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 558 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309