ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 20 tammikuu 2007 11:17

RoPS aloittaa ja lopettaa vieraspeleillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Ykkösen ensi kauden sarjaohjelma julkistetaan ensi viikolla. Alustavaan ohjelmaan ei kuitenkaan ole enää vireillä muutoksia Rovaniemen Palloseuran osalta.

RoPS esiintyy kotiyleisön edessä ensimmäisen kerran 20. toukokuuta liigasta pudonnutta Kuopion Palloseuraa vastaan. Myöhäinen ajankohta selittyy sillä, että seura haluaa varmistaa pääsyn Keskuskentälle ja pelaa kolme ensimmäistä otteluaan vieraissa. Sarja-avaukseen joukkue matkustaa helsinkiläisen Klubi-04:n vieraaksi 28. huhtikuuta.

- Ei vieraspeleillä aloittaminen häiritse. Kotona voittaminen on todennäköisempää, mutta nyt täytyy vain voittaa vieraissa, että saadaan sarjaan hyvä lähtö. Viime vuonna jouduimme aloittamaan kotipelit Saarenkylässä ja se ei ole mieluinen paikka siksi, että Keskuskentällä pystymme palvelemaan yleisöä paljon paremmin, toimitusjohtaja Jouko Kiistala toteaa.

Se, että kausi myös päättyy kolmeen matkaotteluun johtuu varautumisesta Keskuskentän remonttiin.

- Remontin aikataulua ei tiedetä, mutta rakennustöihin varaudutaan sillä, että viimeinen kotipeli pelataan 30. syyskuuta joensuulaista Jippoa vastaan, Kiistala selvittää.

Luulaja Rovaniemelle  kauden kynnyksellä

Talven harjoitusotteluiden aikataulu on hahmotteluvaiheessa.

- Tornion ja Luulajan kanssa peleistä on sovittu, mutta päivämäärät ovat osittain auki. Ruotsin toisessa divisioonassa pelaava Luulaja on meille tuttu vastus ja Rovaniemelle he tulevat 21.4. Kamppailun on tarkoitus olla kenraaliharjoituksemme sarjaa varten.

- Käymme aiemmin Ruotsissa Luulajan vieraana ja tavoite on saada sille reissulle useampia otteluita, mahdollisesti joku pienimuotoinen turnaus, toimitusjohtaja toteaa.

Harjoitusotteluita ei ole vielä lyöty lukkoon, koska joukkue on rakennusvaiheessa. Maanantaina julkistettu Jari Gröhnin jatkosopimus oli seuran viidestoista.

- Työtä tehdään koko ajan, mutta tässä vaiheessa ei ole lisää valmiita sopimuksia, Kiistala kertoo.

Myös TP-47 avaa Helsingissä

Muut joukkueet aloittavat Ykkösen päivää Klubia ja RoPSia myöhemmin. Myös Tornion Pallo-47:n kausi alkaa Helsingissä, PK-35:n vieraana.

TP:n ensimmäinen kotiottelu on 6. toukokuuta Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan. TPV, jyväskyläläinen JJK ja Kakkosen pohjoislohkon viime kaudella voittanut GBK ovat sarjan nousijat.

- Kokonaisuutena erittäin tasapainoinen ohjelma. Pyrimme pelaamaan kotiavauksen Pohjan Stadionilla. Sarja päättyy kotiotteluihin KuPSia ja Atlantista vastaan ja toivottavasti niissä otteluissa ratkaistaan nousu juhlavuotemme kunniaksi, urheilutoimenjohtaja Oleg Eprintsev laskee.

Tornioon on tulossa helmikuun alussa kaikkiaan kahdeksan ulkomaalaispelaajaa.

- Haussa on Suomen liigassa aiemmin pelannut maalivahti entisen Neuvostoliiton alueelta, mutta nimeä ei voi vielä julkistaa. Lisäksi tulossa on brassipuolustaja ja kamerunilaisia. Valmentaja päättää ketkä heistä jäävät, mutta sen voin luvata, että TP on kova joukkue ensi kesänä.

- Harjoitusotteluita pelaamme kymmenkunta ja ulkomaanleiristä mahdollisesti Italiassa maalis-huhtikuun vaihteessa päätetään myöhemmin, Eprintsev kertoo.

Lappilaisten keskinäiset ottelut käydään 13. kesäkuuta Torniossa ja 23. elokuuta Rovaniemellä. Sarja päättyy 20. lokakuuta, RoPSin päätöspeli on FC Hämeenlinnan vieraana.

Liiga alkaa Oulussa jo 21.4.

Ykkösen voittaja nousee liigaan ja kakkonen karsii liigan toiseksi viimeisen joukkueen kanssa kaksiosaisessa ottelussa. Sarjasta putoaa viimevuotiseen tapaan kolme joukkuetta.

Veikkausliiga alkaa viikkoa Ykköstä aiemmin, eli 21. huhtikuuta. Oulu tekee paluunsa ylimmälle sarjatasolle kohtaamalla kotonaan toisen nousijan Viikingit.(MK)

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 721 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309