ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 16 tammikuu 2007 10:27

Ammattimainen ote avaimeksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue kokoontui maanantaina ensimmäisen kerran uuden valmentajansa Kari Virtasen johtamana. Virtanen aloitti kolmannen pestinsä RoPSissa kirjaimellisesti tutussa ympäristössä.

Kari Virtanen

- Halli näyttää täsmälleen samalta kuin lähtiessäni RoPSista pelaajana vuonna 1987. Pelialusta ei ole nykyaikaa, mutta pikkuseikkojahan nämä ovat, kun on sentään katto pään päällä, hän pohti Ounashallin hiekalla.

Valmentajana Virtanen tuli sinisiin ensimmäisen kerran kesällä 1997 ja luotsasi joukkuetta liigassa kauden 1999 loppuun. Tämän jälkeen Piikkiöstä kotoisin oleva mies on toiminut Inter Turun organisaatiossa, jonka edustusjoukkuetta hän valmensi keväästä 2003 viime vuoden syyskuuhun. Liigassa paras saavutus oli neljäs sija vuonna 2004.

Paluu Rovaniemelle tapahtui sunnuntaina myönteisin mielin. Sopimus seuran kanssa syntyi loppusyksystä kivuttomasti.

- Ei siinä ollut mitään ongelmia. Tuttuun ympäristöön on aina helpompi tulla kuin vieraaseen.

Lisää yhteistä aikaa joukkueen kesken

Valmentajan ensimmäinen viesti joukkueelle oli selkeä.

- Harjoituksiin ei tulla muutama minuutti ennen ja lähdetä heti kun pilli soi, niinkuin täällä ennen on ollut tapana. Haluan, että olette paikalla hyvissä ajoin, jotta harjoittelu käynnistyy keskittyneesti heti alusta, hän totesi pelaajille.

Virtanen katsoo, että tärkeimpiä osia joukkuehengen luomisessa on yhteinen aika harjoitusten ja pelien ohessa.

- Jos pelaaja tulee juoksujalkaa ehtiäkseen harjoituksiin ja on jo menossa pois, kun pilli viheltää, niin ei hänelle tästä paljon jää. Joukkueen viihtyminen yhdessä myös kentän ulkopuolella on tärkeää, päivän sloganit on hyvä heittää ennen treenejä tai niiden jälkeen.

- Ensimmäinen tavoitteeni valmentajana on saada joukkue kasaan ja toimimaan ammattimaisesti. Ammattimaisuus koskee myös pukukoppikulttuuria, Virtanen viitoittaa.

- Toiminta on saatava sellaiseksi, että pelaajat kokevat sen olevan heitä varten. Heille on tarjottava mahdollisuus kehittyä ja mennä eteenpäin.

Uusia pelaajia mahdollisimman pian

Joukkueesta Virtanen ei tässä vaiheessa sano paljoakaan. - Joukkueen rakentaminen on kesken. Se ei välttämättä ole ongelma kesää ajatellen, mutta mitä pikemmin saamme lisää pelaajia sen parempi.

Valmentaja toteaa, ettei toistaiseksi tunne pelaajiaan. Kalle Rönkkö, George Chilufya ja Zeddy Saileti olivat RoPSissa jo hänen edellisellä valmennuskaudellaan, mutta yli seitsemän vuotta on kulunut.

- En tiedä tästä väliajasta heidän osaltaan juuri mitään. Ennakkoasenteita pelaajien suhteen ei ole ja se on ihan hyvä asia.

- Uusien pelaajien löytäminen mahdollisimman nopeasti olisi tärkeää juuri sen vuoksi, että opimme tuntemaan mahdollisimman hyvin.

Toistakymmentä aloitti harjoittelun

Maanantain harjoituksissa oli mukana alun toistakymmentä pääosin nuorta miestä. Sopimuspelaajista Saileti, Chilufya ja Godar ovat tulossa Rovaniemelle helmikuun lopussa.

Ensivaikutelmaa Virtanen kuvaili melko neutraalisti.

- Joistakin pelaajista näkee, että viime kauden päättymisen jälkeen ei ole tehty paljonkaan. Aikaa on kuitenkin vielä riittävästi, hän laski työntäyteistä kevättä enteillen.

- Kehityskelpoisia nuoria löytyy, mutta kehitys vaatii sekä määrää että laatua harjoittelussa. Ja ennen kaikkea pelaamista.

- Nuorten kaverien kehittyminen vaatii kovia 90 minuutin otteluita. Jos niitä ei tule RoPSista, miesten Kakkonen on jo varmasti riittävä taso, Virtanen totesi toiveikkaana FC Lynxin kanssa tehtävän farmiseurayhteistyön suhteen.

Mikael Koistinen
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 883 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309