ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 23 marraskuu 2006 09:23

Ikäläinen moittii harjoitusoloja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kemiläisen jalkapallovalmentajan Jukka Ikäläisen ensimmäiset tunteet Rovaniemen Palloseuran antamista lähtöpasseista ovat lähinnä helpottuneet. Jupe ei tunne katkeruutta pohjoista jalkapalloseuraa kohtaa.

3915369.jpg

- Vuosi Rovaniemen Palloseuran valmentajana oli kokemuksena arvokas ja raskas. Nyt päällimmäisenä tunteena on iso helpotus. Nyt tiedän varmuudella, että Lapin läänistä on tosi vaikea päästä jalkapallohuipulle. Harjoitusolosuhteet Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa ovat maan heikoimmat. Hallit ovat aikansa eläneitä. Toiveena lähetän joulupukille, että harjoitusolosuhteisiin saataisiin parannusta, Jukka Ikäläinen sanoo.

RoPS:n tavoitteeksi asetettiin nousu Veikkausliigaan. Se ei toteutunut.

- Alakanttiinhan sarja meni. Mielestäni noususta puhuttiin realistisena tavoitteena, eikä se ollut ns. måste-juttu. Yhtenä tarkoituksena oli rakentaa tulevaisuuden RoPSia. Purkamisen syynä ei ollut henkilökemioiden toimimattomuus seuran johtohenkilöiden kanssa.

Paineita muutokseen

RoPS:n syyt purkuun olivat mm. huono harjoittelu, kurittomuus sekä päävalmentajan sitoutuminen joukkuetta kohtaan.

- Ne ovat RoPS:n johtokunnan mielipiteitä. Mielestäni Matti Vikmanilla, Olli Tammimiehellä ja minulla oli sataprosenttinen sitoutuminen joukkueeseen. Harjoittelumäärät olivat sellaiset kuin amatöörijoukkueella voivat olla. Intensiteettiä voi toki aina parantaa. Joukkueen kurittomuutta kentän ulkopuolella en voi kommentoida, mutta valmentajia kohtaan pelaajien asenne oli kohdallaan.

RoPS valitsi vajaa vuosi sitten uudeksi puheenjohtajaksi Risto Nivan.

- Minuun ja uuteen puheenjohtajaan asetettiin suuria muutoksen paineita. Niihin emme pystyneet vastaamaan. Pitää myös muistaa, että sarjapaikkamme Veikkausliigan ja Ykkösen välillä varmistui Palloliiton vuoksi vasta myöhäisessä vaiheessa. Rakensimme joukkuetta vielä maaliskuun lopussa. Meillä oli tiedossa jo pari varmaa värväystä Ruotsista, mutta nämä pelaajat kieltäytyivät pelaamasta Ykkösessä, Ikäläinen kertoo lähtökohdista.

”Sopimuksen purku kävi mielessä”

Jupe myöntää, että sopimuksen purku RoPS:n kanssa kävi mielessä myös hänellä itsellään.

- Pitkän miettimisen jälkeen olin sitä mieltä, että sopimukset pidetään loppuun saakka. En neuvotellut minkään muun seuran valmentamisesta sopimuksen ollessa voimassa.

Tarkoista tulevaisuuden suunnitelmista jalkapallon suhteen Ikäläinen ei vielä halua puhua.

- Jalkapallovalmennuksesta minulla on kokemuksia Suomesta ja Ruotsista ja olen saanut todeta maiden väliset kulttuurierot . Jos jatkan valmentajana, Ruotsi ei ole pois suljettu vaihtoehto, Jukka Ikäläinen sanoo.

Jouni Valikainen
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 623 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309