ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 21 marraskuu 2006 09:25

Leiri Plymouthissa oli antoisa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran 17-vuotias keskikenttäpelaaja Janne Turpeenniemi on viime viikkoina päässyt päivittämään tilanteensa jalkapalloilijana.

3910240.jpg

Sekä puolentoista viikon leiri Englannin mestaruussarjaa pelaavassa Plymouthissa että kaksi 18-vuotiaiden maaottelua Kreikassa sujuivat mukavasti.

- Plymouthin leiristä jäi hyvä maku. Pääsin näkemään, miten asioita siellä tehdään ja testaamaan samalla sen, missä olen itse menossa, Turpeenniemi toteaa.

Kokemuksen lisäksi Englannin vierailu antoi tervettä luottamusta omiin mahdollisuuksiin.

- Koen olevani jalkapalloilijana hyvässä vaiheessa.

- Teknisesti he eivät olleet sen kummempia kuin minäkään. Fysiikassa on tekemistä, mutta sitä puolta voi kehittää ajan myötä. Tempo oli kotimaista kovempi ja kaverit kookkaampia, rovaniemeläinen summaa yleisvaikutelmaa.

Plymouthin leiri painottui harjoitteluun seuran reservijoukkueessa. Nuorukainen pääsi kuitenkin kertaalleen mittamaan tasoaan myös maan toiseksi ylimmällä sarjatasolla ylempään keskikastiin kuuluvan ykkösjoukkueen harjoituksissa. Reservijoukkueen otteluita oli kaksi.

- Pelasin yhden täyden pelin ja puoli tuntia toisesta. Se, että edellisestä ottelustani oli aikaa näkyi alussa hieman, mutta kokonaisuutena onnistuin hyvin ja seuran puoleltakin vaikuttivat tyytyväisiltä.

Sopimuksia jatkon suhteen leiri ei tuonut, mutta Turpeenniemi ei panisi hanttiin, vaikka ura veisi jossain vaiheessa ulkomaille pelaamaan.

- Hirveää pakkoa ei ole, mutta kivahan se tietysti olisi, hän luonnehtii.

Aivan lähivuosien suunnitelmiin kansainväliset ammattilaiskentät eivät kuitenkaan ainakaan toistaiseksi kuulu.

- Sopimustani RoPSissa on kolme vuotta jäljellä. Se on laskettu niin, että ehdin siinä ajassa käydä lukion loppuun ja armeijankin.

Kova halu pysyä maajoukkueessa

Englannista palattuaan Turpeenniemi ehti käydä päivän verran kotona ennen edustustehtäviä. Noin vuoden kuluttua alkaviin alle 19-vuotiaiden EM-karsintoihin valmistautuvan maajoukkueen mukana hän suuntasi Kreikkaan.

Kimmo Lipposen valmentama joukkue pelasi viikon aikana kaksi ottelua isäntämaata vastaan. Rovaniemeläinen oli kentällä molemmissa peleissä, ensimmäisessä 77 minuuttia ja toisessa puolisen tuntia. Tällä hetkellä päällimmäisiin päämääriin jalkapalloilijana kuuluu maajoukkuepaikan pitäminen.

- Aiempaakin kokemusta oman ikäluokan maajoukkuepeleistä löytyy, vaikka ennen tätä olinkin noin vuoden verran sivussa. Syytä en tiedä, mutta nyt onnistuin mielestäni hyvin ja tärkeimmät asiat tästä eteenpäin ovatkin maajoukkueessa pysyminen sekä peliaika RoPSissa, Turpeenniemi niputtaa.

Jääpallolle ei jää enää aikaa

Vielä viime talvena jääpallokentilläkin nähty nuorukainen aikoo keskittyä jatkossa jalkapalloon. Jääpalloilijana muun muassa 15-vuotiaiden MM-kullan voittanut ja loppuottelun parhaana pelaajana palkittu Turpeenniemi ei käynyt kovaa painia lajivalinnan kanssa.

- Jalkapallo on ollut aina ykköslaji. Jääpallo ja kansantanssi toivat hyvää vaihtelua, mutta niin hienoja juttuja kuin ne ovatkin, aika ei yksinkertaisesti enää riitä, hän toteaa.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa 

Luettu 610 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309