ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 21 lokakuu 2006 14:06

Vikmanilla viimeinen peli RoPS:n maalilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin ja Kokkolan Pallo-Veikkojen sarjataulukon kannalta merkityksettömässä Ykkösen ottelussa umpeutuu lauantaina pitkä ja kunniakas ura.

3837576.jpg

Lokakuun alussa 41 vuotta täyttänyt maalivahti Matti Vikman pukeutuu viimeisen kerran RoPSin edustusasuun ja mies nähdään varmuudella myös kentällä. Onko "Kolli" avauksessa, vai tuleeko hän vaihtopenkin kautta jäähyväisotteluunsa, sitä valmentaja Jukka Ikäläinen ei halunnut vielä paljastaa.

Ikiropsilaiseksi laskettava Vikman on palvellut kotiseuraansa - ja välillä muitakin rovaniemeläisseuroja - uskollisesti 19 vuoden ajan eri tehtävissä: maalivahtina, maalivahtivalmentajana ja päävalmentajanakin, mihin tehtävään Vikman joutui kesken kauden kesällä 2005.

SM-sarjassa ja liigassa Vikman pelasi RoPS-paidassa vuosina 1987-97 yhteensä 85 pääsarjan ottelua. Vikmanin aktiivivuosiin mahtuvat joukkueen komeimmat saavutukset, kaksi SM-pronssia (1988 ja -89) sekä eurocupin ottelut. Kuluneen kauden Vikman on toiminut joukkueen maalivahtivalmentajana ja ollut samalla myös kakkosvahti.

Kokkolan Pallo-Veikkojen kausi sai yllättävää jatkoa, kun joukkue eteni viikolla kaikkien yllätykseksi Suomen cupin loppuotteluun. Finaali odottaa kahden viikon päässä, joten pelivireen ja hyvän tuntuman säilyttäminen on kokkolalaisille tärkeää.

RoPS haluaa puolestaan kirkastaa loppusyksyn mollivoittoista tahtiaan ja päättää kauden voitollisesti. RoPS on voittanut viimeksi syyskuun alussa (Jippo 5-1) ja pelannut sen jälkeen voitoitta viisi ottelua.

Vaikka panoksia ei ole, valmentaja Jukka Ikäläinen löytää ottelusta monta mielenkiintoista seikkaa.

Pelaajille se on viimeinen tilaisuus antaa näyttöjä edessä oleviin pelaajineuvotteluihin. Ensi kauden RoPSia rakennetaan jo täyttä päätä.

- Positiivisia asioita ovat olleet muutamien junioreiden, ennen kaikkea Janne Turpeenniemen selkeä läpilyönti sekä maalivahti Kalle Rönkön varmat otteet tälle sarjatasolle. Joukkue varmasti uusiutuu ensi kaudeksi ja yksi opetus päättyneestä kaudesta on ulkomaalaisten rekrytointi. Heidän suhteen pitää olla jatkossa huomattavasti tarkempi ja aikaisemmin liikkeellä, Ikäläinen sanoo.

- Jos yksittäisiä pelipaikkoja tarkastelee, niin joukkueeseen on edelleenkin haussa huippuhyökkääjä. Lisäksi hankintatarvetta tulee mitä todennäköisimmin myös toppariosastolle, Ikäläinen jatkaa viittaa Petri Jalavan edessä oleviin päätöksiin. Jalavan sopimus on katkolla ja jatko Rovaniemellä varsin epätodennäköistä.

Ikäläinen joutuu pakostakin juoksuttamaan kentälle vähemmän peliaikaa saaneita loukkaantumisten ja ulkomaalaisten poistumisen edessä. Lisäksi Mika Laitisen ja Juha-Pekka Inkeröisen varoitustilit täyttyivät viikko sitten Viikingit-ottelussa.

RoPSin ja KPV:n ottelu alkaa Saarenkylän kentällä lauantaina klo 15.

© 2006 Lapin Kansa

Luettu 853 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309