sunnuntai, 01 lokakuu 2006 14:38

Rakuunat kukisti passiivisen RoPSin

Ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmas Kakkoseen putoava Rakuunat päätti näyttää lauantaina Rovaniemen Palloseuralle, ettei motivaatio kadonnut divaripaikan menetyksen myötä. Rakuunat tuli Kimpisellä pelattuun jalkapallon Ykkösen otteluun huomattavasti latautuneempana kuin vierasjoukkue ja otti ansaitun voiton 2-1 (2-0).

RoPSin passiivisuus näkyi erityisesti Rakuunoiden molemmissa maaleissa. Rovaniemeläiset puolustivat veltosti, mikä kostautui kaksi kertaa.

Rakuunoiden avausmaali syntyi 13. minuutilla sivuvaparin jälkitilanteesta. RoPSin maalivahti Kalle Rönkkö sai nyrkkeiltyä pallon 16 metriin, mutta peliväline tuli sieltä takaisin boksiin ja Jani Jokela pääsi tekemään vapaasta paikasta maalin.

Toisen kerran RoPS kompastui 34. minuutilla epäonnistuneeseen paitsioansaan. Vesa Mykkänen sai nostettua pallon Rönkön yli.

- Ei tässä syntipukkeja kannata ryhtyä etsimään. Vastustaja oli selvästi aggressiivisempi, kun meidän puolustuspeli oli passiivista.

- Toki lopputulos on pettymys, RoPSin valmentaja Jukka Ikäläinen myönsi.

Laihaa lohtua tuli pelin viime hetkillä. Dejan Godar ajoi rangaistusalueelle ja syötti maalin edustalla olleelle Antti Peuralle. Peura ohjasi viidestä metristä pallon ohi Rakuunoiden maalissa vartioineen Tatu Niskasen. Peuralla oli ottelun alussakin tekopaikka, mutta siitä jäi maali tulematta.

Nuorille peliaikaa loppukaudesta

Rovaniemeläisten jäljellä olevassa kolmessa ottelussa ei ole enää suuremmin panosta, sillä pelit jatkunevat ensi kaudellakin Ykkösessä. Niinpä valmentaja Ikäläinen lupasi antaa peliaikaa edustusjoukkueen nuorille pelaajille.

- Juha-Pekka Inkeröinen pelasi täällä ensimmäisen puoliajan keskellä ihan mukavasti. Juuso Majava ansaitsee myös aloituksen paikan jossain kolmesta ottelusta, Ikäläinen sanoi. Majava tuli eilen ottelun loppuminuuteilla kentälle Mika Lahtisen tilalle.

Eilisestä ottelusta oli sivussa monta RoPSin miestä. Alexander Stach oli pelikiellossa. Polvivaivaisten Zeddy Sailetin ja Mika Nenosen pelit on pelattu tämän kauden osalta.

- Ranskan pojat Serge Dim Etong ja Jeremy Jehan lähtevät kotiin alkavalla viikolla, joten nuorille on tosiaan luvassa peliaikaa, Ikäläinen totesi.

RoPS kohtaa ensi sunnuntaina kotona helsinkiläisen PK-35:n. (JP)