ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 26 syyskuu 2006 11:16

”Nytkin olisivat kellot soineet”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Ykkönen on osoittautunut mielenkiintoiseksi areenaksi kansainväliselle vedonlyönnille.

3776300.jpg

RoPS-Atlantis -ottelu ei ole ensimmäinen suurennuslasin alle päätynyt peli.

Aiemmin kesällä hämmennystä herätti ottelu PP-70 - AC Oulu, jota vedonlyöntipörssi Betfairissa pelattiin 205000 eurolla. Palloliitto ilmoitti sen jälkeen vaativansa tamperelaisilta (PP-70) selvitystä 1-4 tappiopelin tapahtumista.

- Tämä (RoPS-Atlantis) on pitkälle samanlainen juttu, ei mahdoton, mutta hämmästyttävä, kertoo Betfairin maajohtaja Asko Heiskanen.

RoPSia oli lyöty 97,6 prosentilla

Heiskanen sai maanantai-iltana lisäselvyyttä vahvistettujen vetojen (314000 euroa) pelijakautumaan.

- Peräti 97,6 prosenttia vedoista oli lyöty kohteeseen RoPS. Näistä puolet oli pelattu RoPSin voiton puolesta ja toinen puoli vastaan. Alimmillaan (1,84) RoPSin kerroin oli hieman ennen pelin alkua, korkeimmillaan 2,58.

Heiskasen mielestä ottelun jälkipeliltä olisi säästytty jos Suomen Palloliitto olisi tehnyt tiedonantosopimuksen, jota Betfair tarjosi viime vuoden lopulla. Sopimus ei olisi maksanut mitään.

- Maaliskuussa saimme vastauksen ”ei kiitos”. Kansainväliselle jalkapalloliitolle (FIFA), Euroopan jalkapalloliitolle (UEFA) ja mm. Englannin liitolle sopimus on kuitenkin kelvannut.

- Nytkin olisivat kellot taatusti soineet jos sopimus oli voimassa. Poikkeuksellisesta vedonlyöntikäyttäytymisestä ilmoitetaan aina asianomaiselle liitolle.

Heiskasen mukaan sopimus toimii hyvänä pelotteena vilppipelaajille.

- Me haluamme vilppipelin kokonaan pois. Kaikki tuntevat itsensä petetyksi jos tällaisia tapahtumia tulee.

”Sopimus olisi elintärkeä”

Suomalainen vedonlyöntiasiantuntija Jorma Vuoksenmaa kehottaa Palloliittoa tekemään viipymättä tiedonantosopimuksen.

- Se on peliturvallisuutta ajatellen tärkeää ja urheilun imagon kannalta elintärkeää, Vuoksenmaa korosti.

Vuoksenmaata RoPS-Atlantis -pelin huima panostus silti hämmästyttää. Kohdevalintakin ihmetyttää, kun Euroopan sarjat ovat joka puolella käynnistyneet.

- Summa on yli 30-kertainen esimerkiksi normaaliin veikkausliigan otteluun verrattuna. Veikkauksen vedonlyönnissä arvioisin divaritason otteluvaihdoksi 3000-5000 euroa, Vuoksenmaa sanoo.

Vuoksenmaata ihmetyttää eniten se, mistä muhkealle panostuksella löytyi se vastaveto. Betfairin kautta pelaava tarvitsee aina vastapuolen, joka ottaa vedon vastaan.

- Joku järjen vastainen yksityiskohta tässä on. Kuka on uskaltautunut tarjoutua tällaisen vedon vastapuoleksi?

Kari Pyykkö
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 876 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309