ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 23 syyskuu 2006 13:47

RoPS pelaa selkä seinää vasten

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuralla on jäljellä viisi Ykkösen peliä ja asetelma on yksinkertaisen selvä.

3772076.jpg

Viiden voittopelin loppukirillä RoPS voi vielä tavoitella nousupaikkaa eikä sekään välttämättä riitä, jos muut kärkijoukkueet pysyvät voittovireessä. RoPS tarvitsee jo muidenkin apuja ja kärkijoukkueiden ristiinpelaamista.

RoPS kohtaa kärkijoukkueista Atlantiksen sunnuntaina kotikentällään (klo 15) ja kolmen viikon kuluttua Viikingit vieraissa. Muut loppusyksyn pelit ovat PK-35 (k), Rakuunat (v) ja KPV (k) lokakuun 21. päivä, jolloin olosuhteet saattavat olla Rovaniemellä jo hyvinkin arktiset.

- Tulevaisuutta on turha spekuloida sen enempää. Tärkeintä on saada revanssi edellisen pelin romahduksesta (0-6 Klubi 04:lle) ja nostaa joukkue takaisin jaloilleen, valmentaja Jukka Ikäläinen tuumii.

- Pakkovoiton edessä toki olemme, sen on selvää. Voitto antaa mahdollisuuksia, mutta senkin jälkeen muiden asetelmat ovat hieman paremmat, Ikäläinen jatkaa ja muistuttaa samalla kärjen tasaisuudesta.

Kärkiviisikon keskinäisiä pelejä on vielä useita (AC Oulu-Jippo, TP-47-Viikingit, Jippo-TP-47, AC Oulu-Atlantis, Jippo-Viikingit) ja ainakin teoriassa RoPSilla on sanansa sanottavana nousutaistossa.

Tauriainen, Kuusela, Pihamaa

Ykkösen piikkipaikalla pitkään viihtynyttä Atlantista on puhuteltu jo lähes varmana nousijana. Pohjoishelsinkiläiset ovat tosin menettäneet hieman etumatkaansa viime kierroksilla, mutta tilanne on yhä hyvä. Atlantiksen riveissä on useita rovaniemeläisyleisölle tuttuja pelaajia. Heistä mainittakoon RoPSissa pelanneet Kimmo Tauriainen, Panu Kuusela sekä valmentaja Pasi Pihamaa, joka piipahti rovaniemeläisseurassa yhdeksän vuotta sitten. Joukkueen ykköstykkinä on häärinyt 10 maalia viimeistellyt Feras Abid.

RoPS on harjoitellut tiiviisti kahden viikon ajan ja pitänyt samalla hyvää henkistä virettä yllä syksyn raskaisiin koitoksiin. Olosuhteet heikkenevät, kentät pehmenevät ja ilma jäähtyy lähelle nollaa. Näillä on omat vaikutuksensa taktiikkapuolelle, kun taistellaan tärkeistä pisteistä tai jopa pakkovoitoista. Henkisesti vahvin pärjää ja siinä taistossa kokemuksesta on aina iso apu.

RoPS saa Atlantista vastaan jalkeille lähes parhaan miehistön. Dejan Godarin puuttuminen (pelikielto) jättää tietysti ison aukon paikattavaksi. Ainakin Klubi 04-pelissä Godarin puuttuminen näkyi selvästi.

- Ville Syväjärvi ei ole harjoitellut pariin päivään flunssan vuoksi ja Serge Dim Etongin puujalka näyttää pahalta koko loppukautta ajatellen. Muilta osin joukkue on täydessä iskussa, Ikäläinen vakuuttaa.

Kokoonpanot:

RoPS: 1 Kalle Rönkkö (mv), 2 Jeremy Jehan, 3 Petri Jalava, 4 Alexandr Stach, 5 Jari Gröhn, 6 Matti Kutila, 7 Mika Nenonen, 9 Zeddy Saileti, 11 Juha Majava, 12 Matti Vikman (mv), 13 Jukka Yrjänheikki 15 Jussi Vatanen, 16 Ville Syväjärvi, 17 Joonas Kiistala, 18 Antti Peura, 19 Janne Turpeenniemi, 20 Juha-Pekka Inkeröinen, 21 Srdjan Lazic, 22 Juuso Majava, 23 Mika Lahtinen. Päävalmentaja Jukka Ikäläinen.

Atlantis FC: 2 Panu Kuusela, 3 Adel Eid, 4 Miika Jokiperä, 5 Teemu Kankkunen, 6 Pasi Karppinen, 7 Mikko Simula, 8 Kimmo Tauriainen, 9 Vesa Kosonen, 11 Jani Koivisto, 14 Juha Jussila, 19 Matias Juvonen, 21 Feras Abid, 22 Axel Orrström, 23 Patrik Rikama, 24 Petteri Paajanen, 25 Risto Salmi, 29 Ojembe Olatuga, 33 Alimamy Jalloh, 34 Tony Kaukomaa (mv), 36 Aleksandr Mishtshuk (mv), 37 Izuchukwu Aniche. Päävalmentaja Pasi Pihamaa.

Tuomarit: Erotuomari Pasi Lamppu, Parainen. Avustavat erotuomarit Esa Daavittila, Oulu ja Jyri Leskelä, Oulu.

© 2006 Lapin Kansa 

Luettu 1154 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309