sunnuntai, 10 syyskuu 2006 14:06

RoPSilla Helsinki-painajainen

Ensin hyvät uutiset: Rovaniemen Palloseuran lauantainen vierailu Helsinkiin jalkapalloilun Ykkösen merkeissä oli sinivalkoisten juhlaa.

Sitten huonommat uutiset: RoPS pelasi violeteissa.

Kolme edellistä otteluaan voittanut RoPS joutui siis jälleen kokemaan painajaisen Helsingissä.

Kauden kolmannen vierailunsa pääkaupunkiin tehnyt RoPS on saanut otteluista yhden pisteen murskaavalla maalierolla 0-9, kun tällä kertaa Helsingin Jalkapalloklubin reserviryhmä Klubi-04 nöyryytti RoPSia Töölön jalkapallostadionilla peräti 6-0 (0-0).

Kaiken järjen mukaan RoPSilla piti olla onnea kohdatessaan Klubin vasta syyskuussa. Siirtoajan päätteeksi reilu viikko sitten Klubin riveistä siirrettiin puolisen tusinaa pelaajaa HJK:n liigaryhmään!

”Nuoria sisään”

Neljän pisteen takamatkan nousuviivaan ei pitäisi olla vielä tavoittamaton, mutta RoPSin valmentaja Jukka Ikäläinen antoi rivien välissä ymmärtää muuta.

- Osa kentällä nähdyistä miehistämme ei pysty pelaamaan ainakaan keinoalustalla. Nyt ryhdymme ajamaan nuoria sisään joukkueeseen, Ikäläinen kommentoi katastrofin tapahduttua.

Johansson torjui Sailetin rankkarin

Erikoisinta oli, että RoPS oli päästä johtoon avausjakson viimeisellä minuutilla. Mika Lahtinen hankki joukkueelle rankkarin, mutta Klubi-04:n maalivahti Mika Johansson torjui Zeddy Sailetin vedon.

Ilmeisesti tasapäisen vastuksen tarjoaminen isännille ja rankkarikin tuuditti RoPSin tauolla vääriin luuloihin. Akseli Pelvas pääsi läpi 51. minuutilla ja laukoi isäntien voittomaalin.

Klubilaisilla oli sihtikin käsittämättömän hyvin kohdallaan ala- ja ylänurkkien soidessa, mutta lukemien muuttuessa tulostaululla RoPSin puolustuksen motivaatio katosi potenssissa samaan tahtiin.

Pelvas vietti kahden maalin iltaa. RoPSin varsinainen upottaja oli hattutempun eli kolme maalia viimeistellyt Antonio Inutile.

- Keinonurmi selittää jotain, mutta vain osan tuloksesta. Näin suuri merkitys Godarin (Dejan, pelikiellossa) poissaololla ei pitäisi olla. Jokaisen maalin taustalla oli lepsuilua ja asennevammaa, Ikäläinen harmitteli.

Oikeana laitapakkina kuumeilun jäljiltä aloittanut Jari Gröhn joutui tekemään tauolla tilaa Jeremy Jehanille, mutta tämä katseli hyvin läheltä pienessä tilassa näppärästi tekopaikan rakentaneen Inutilen avausosumaa 58. minuutilla.

Mika Nenonen siirtyi vaihtopenkin puolelle 74. minuutilla, ja siellä hänet lähiaikoina nähtäneekin.

Kannustusta riittämiin

Positiivisin rovaniemeläisesitys oli äänekäs kannattajaryhmä. Ironiaa äänestä ei puuttunut, mutta pelin loppupuolellakin kannustusta tuli tyyliin: ”Minuuuutti ja maaali!”

Lopputuloksen ja kenttätapahtumien kieltämättömästä epäsuhdasta kertoo se, että RoPSilla oli tuplamäärä kulmapotkuja isäntiin verrattuna. Kenties positiivista oli myös se, ettei RoPS ryhtynyt rappaamaan. Kenenkään varoitustiliin ei tullut lisämerkintöjä.

- Tämän häpeän voisi saada pyyhityksi vain Atlantiksen (24.9. Rovaniemellä vieraileva kärkiryhmä) löylyttämällä, Ikäläinen kommentoi.

RoPS:n pitää nousutaistelussa mukana enää täysi kuuden pisteen potti kahta kärkiseuraa, Atlantista ja Viikinkejä, vastaan pelattavista otteluista.