ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 02 syyskuu 2006 23:15

RoPSilla vastassa tiivis puolustus

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on on tehnyt jalkapallon Ykkösen syyskierroksen kuudessa kamppailussa keskimäärin kaksi maalia ottelua kohden. 
Sunnuntaina historiansa ensimmäisen vierailun Rovaniemelle tekevä Joensuulainen Jippo puolestaan on päästänyt vain 16 maalia pelaamissaan 18 ottelussa. Luvassa on mielenkiintoinen taistelu.

- Pelasimme keväällä Joensuussa 0-0 ja varmaan hyvin samantyyppinen ottelu on tiedossa. Jipolla on vähiten päästettyjä maaleja koko sarjassa, todella hyvä puolustus ja varsinkin topparit, RoPSin valmentaja Jukka Ikäläinen kehuu.

- Maalihanoja ei kuitenkaan laiteta kiinni, jos se meistä kiinni on, hän tarkentaa.

Sinipaitojen hyökkäyspelin tehostumisesta ovat viime otteluissa vastanneet varsinkin Zeddy Saileti ja Tampere Unitedilta vuokrattu Mika Lahtinen. Sailetilla maaleja on koossa kahdeksan ja Lahtisen saldo on karttunut kahdeksassa pelissä neljällä maalilla.

- Sailetia ei juurikaan kuormiteta puolustuspelaamisella vaan hän saa keskittyä hyökkäämään. Kun siihen lisätään hyvällä työmoraalilla varustettu Lahtinen ja niinikään iskussa oleva Antti Peura niin meillä on kyllä hyvin eteenpäin menevää porukkaa, Ikäläinen kuvailee hyökkäysosastoaan.

Petri Jalava pelikiellossa

Ainoana kenttäpelaajana kauden kaikissa sarjaotteluissa avauskokoonpanoon kuuluneen Petri Jalavan 19 pelin putkeen tulee pakollinen katkos. Valmentaja ei ole huolissaan, vaikka alakerran luottopelaaja onkin pelikiellossa.

- Jari Gröhn on pelannut keskelläkin niin paljon, että täyttää topparin tontin varmasti hyvin.

Suurempi päänvaiva saattaakin olla se, että vasemmalla laitalinkkinä kauden mittaan pelanneet Juha Majava ja Serge Dim Etong ovat kärsineet loukkaantumisista.

- Molempien kohdalla pelaaminen on epävarmaa. Tottakai se mietityttää, jos kaksi saman paikan kaveria on poissa vahvuudesta, mutta onneksi meillä on jokapaikanmies Mika Nenonen, jonka voi hyvin laittaa tähänkin tehtävään, Ikäläinen kaavailee.

On selvää, että RoPS pelaa ainoastaan voitosta, mutta sarjataulukossa kakkospaikalla keikkuville vieraille saattaa kelvata vähempikin.

- Voi hyvinkin olla, että piste riittäisi heille. Joka tapauksessa luvassa on todella tiukka ottelu, Ikäläinen ennakoi.

Jippo hankki Tuomas Korpelan

Ensimmäistä kauttaan jalkapallon Ykkösessä pelaava Jippo on noussut sarjan yllättäjäksi hyvällä joukkuepelillä, jonka avainasia on tiivis puolustuspeli. Seura rakentaa jo hyvää vauhtia ensi kauden joukkuetta, viimeisimpänä hankintanaan toppari Tuomas Korpela (27). Ennestäänkin hyvää alakertaa vahvistavan Korpelan sopimus kattaa kuluvan syksyn lisäksi ensi kauden.

Korpela siirtyy Jippoon FC Vaajakosken joukkueesta. Hän on edustanut liigassa Tampere Unitedia ja Ykkösessä Joutsenon Kultsua, Mikkelin Palloilijoita, FC Mikkeliä ja Lappeenrannan Rakuunoita. Kakkosessa mies on pelannut FCV:n lisäksi Äänekosken Huimassa.

- Korpelan hankinta tehtiin tulevaisuutta silmällä pitäen. Yritimme saada miestä meille jo vuosi sitten, mutta silloin siirto ei vielä toteutunut. On hyvä, että hän on käytössä jo loppukauden ajan, valmentaja Jarmo Korhonen toteaa tyytyväisenä.

RoPS-Jippo pelataan Keskuskentällä sunnuntaina jo kello 15.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa 

Luettu 721 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309