torstai, 31 elokuu 2006 11:41

RoPS:n liigaunelma elää vielä

Rovaniemen Palloseura otti elintärkeän voiton jalkapallon Ykkösessä, kun RoPS haki värikkäässä ottelussa vierasvoiton lukemin 2-3 (1-2). Sarjassa Atlantis näyttää karkaavan muilta, mutta toisesta nousijan paikasta käydään syksyllä vielä huikea taistelu.

Sarjakakkosena on JIPPO, jolla on pisteitä 33 ja kuudentena olevalla Tornion Pallo-47:llä on pisteitä kolme vähemmän, joten pakka on täysin avoin.

- Olen tosi tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja nyt olemme todella vahvasti mukana nousutaistelussa, RoPS:n valmentaja Jukka Ikäläinen iloitsi.

Oulussa ensimmäinen varttitunti käveltiin, mutta sn jälkeen alkoi tapahtumaan. Aluksi Mika Lahtinen puski vierasjoukkueen johtoon ja vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Zeddy Saileti hiljensi oululaisten ennätysyleisön potkaisemalla puolivolleystä takakulmaan.

Molemmat maalit menivät täysin AC Oulun maalivahti Jani Luukkosen piikkiin. Ensin Luukkonen empi vastaantulossa ja Sailetin vedossa hän oli täysin unessa.

Vajaat kymmenen minuuttia ennen avauspuoliajan loppua rovaniemeläisten puolustus sekoili ja AC Oulun Ollo pääsi läpiajoon. Kamerunilaisvahvistus eteni vahvasti ja ampui varmasti kavennuksen.

Rönkkö hölmöili ja torjui pilkun

Osa katsojista ehti kipittää jo makkarajonoon, kun avauspuoliajalla nähtiin yksi pelin kulminaatiopisteistä. RoPS:n maalivahti Kalle Rönkkö ajoi Oulun Toni Kolehmaisen päälle ja pallo vietiin rangaistuspilkulle.

Janne Hietanen sijoitti pallon varmasti maaliin, mutta pilkku uusittiin, koska oululaispelaaja oli liian aikaisin rangaistusalueen sisällä. Uuden pilkun ampuikin Rafinha, jonka vedon Kalle Rönkkö torjui.

- En ymmärrä miksi Rafinha meni ampumaan pilkkua, mutta tämän jälkeen se mies ei ammu yhtään pilkkua, AC Oulun valmentaja Harri Kampman lupasi.

Oulun Luistinseurasta AC Oulua vahvistamaan tullut Tommi Siekkinen ehti olla kentällä vajaat kymmenen sekuntia iskiessään oululaisille tasoituksen. Vaihtomies Siekkinen pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä pallon maaliin. OLS:ssa hän on tällä kaudella tehnyt yhdeksän maalia.

Tässä vaiheessa näytti siltä, että Oulu ottaa pelin haltuun ja vie ottelun. Tilanne kuitenkin muuttui nopeasti. Ensin Rafinha otti punaisen kortin suunsoitosta ja pelin viivyttämisestä. Kuusi minuuttia myöhemmin Mike Peltola otti toisen kortin ja lensi myös ulos pelikentältä.

Yllättäen RoPS ei saanutkaan peliä haltuun, vaan Oulu pystyi luomaan vaarallisimmat tilanteet.

Maalivahdit pääosissa

Kolme minuuttia ennen loppua ottelu ratkesi, kun Saileti ampui pelin toisen maalinsa. Siinäkin pääosassa oli Oulun maalivahti Luukkonen, joka tipautti keskityspallon suoraan Sailetin jalkoihin.

TP-47:ssa pelanneella Ilja Fomintsevilla oli mahdollisuus lopussa tasoittaa ottelu, mutta Rönkkö venyi alanurkasta pallon hyppysiinsä.

- Kalle oli mies paikallaan. Hän otti pilkun kiinni ja venyi vielä lopussakin loistotorjuntaan, Ikäläinen kiitteli.

Ikäläisen mukaan RoPS:lla on ollut kauden aikana paljon huonoa tuuria, mutta tällä kertaa onni hymyili rovaniemeläisille.

- Vieläkin ollaan saamisen puolella, joten meille on tulossa vielä paljon hyviä otteluita, Ikäläinen uskoi.