ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 elokuu 2006 21:08

RoPSilla jo pakkovoiton paikka

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloittaa tärkeän viikon ykkösen tasaisessa kärkikastissa sunnuntaina kotiottelulla Tampereen Peli-Poikia (PP-70) vastaan. Viikon sisällä RoPS kohtaa PP-70:n lisäksi AC Oulun vieraissa keskiviikkona ja seuraavana sunnuntaina kotipelissä Joensuun Jipon.

3704338.jpg

Nämä kolme ottelua ratkaisevat, pysyykö RoPS mukana nousutaistossa, vai loppuuko kausi Rovaniemellä jo ruskan kynnyksellä. RoPS on jäänyt sarjaa johtavasta Atlantiksesta 10 pistettä, mutta kakkospaikalle on matkaa vain viisi pinnaa. Ykkösen kaksi parasta nousevat suoraan veikkausliigaan.

- Hyvä saalis viikon peleistä, niin olemme entistä tiukemmin mukana nousutaistossa, sanoo RoPSin kakkosvalmentaja Olavi Tammimies. Hyvä saalis tarkoittaa käytännössä 7-9 pistettä. Selvää on, että tappioihin sinipaidoilla ei ole varaa.

- Ennusmerkit ovat sikäli hyvät, että joukkue on lähes täydessä iskussa. Sivussa ovat vain Mika Gröhn ja Jeremy Jehan, jonka jalka meni uudelleen viikon harjoituksissa. Vielä ei tiedetä, onko kyseessä alkukaudesta murtunut jalkapöytä vai nivelsidevamma, mutta todennäköisesti Jehanin kausi taitaa olla ohi, Tammimies arvelee.

Laitapakit uusiksi?

Vaikka RoPSilla on alla kaksi tappiota ja kolmessa viimeisessä omiin on mennyt kahdeksan maalia, niin isompia muutoksia alakerran miehitykseen ei ole tulossa. Toppariparina jatkavat Petri Jalava ja tshekki Aleksandr Stach.

- ”Aleksi” on ollut koko viikon harjoituksissa todella hyvä. Sen sijaan laitapuolustajan tonteille voi tulla muutoksia, Tammimies vihjaisee.

Pakaravammaa potenut Ville Syväjärvi on saanut jalkansa kuntoon kortisonipiikityksen kautta ja noussee todennäköisesti avausmiehistöön.

- Serge Dim Etong on ollut myös harjoituksissa pirteällä päällä. Hänen sähäkkyyttään tarvitaan ja uskon, että Serge tuo hyökkäyspeliin kaivattuja elementtejä, Tammimies jatkaa.

Dim Etong laukoi kaksi maalia, kun RoPS kävi keväällä ryöpyttämässä Peli-Poikia Tampereella peräti 5-1. Sen jälkeen ranskalaiskamerunilaisen hyökkääjän tehot ovat hieman hiipuneet, osin loukkaantumisten vuoksi.

Tamperelaiset taistelevat tiukasti putoamista vastaan PK-35:n, MP:n ja Hämeenlinnan kanssa, joten irtopisteistä RoPSin on turha haaveilla. Vaikka PP-70 on ottanut rumiakin tappioita (AC Oulu 1-7, Atlantis 1-5, Hämeenlinna 0-5), joukkue on voittanut vieraissa mm. Tornion ja MP:n, joille RoPS on vastaavasti hävinnyt.

PP-70:llä uusi valmentaja

Tamperelaiset tulevat Rovaniemelle uuden valmentajan Topi Prihan johdolla. Priha on luotsannut joukkuetta jo parin viikon ajan sen jälkeen, kun Peli-Poikia alkukaudesta valmentanut Pertti ”Speedy” Nissinen siirtyi sivuun. Toiseksi valmentajaksi palasi joukkuetta vuosina 2002-04 valmentanut Jukka Heinonen.

RoPSin ja PP-70:n ottelu alkaa sunnuntaina Keskuskentällä klo 18.30. (JK)

Kokoonpanot:

RoPS: 1 Kalle Rönkkö (mv), 2 Jeremy Jehan, 3 Petri Jalava, 4 Alexandr Stach, 5 Jari Gröhn, 6 Matti Kutila, 7 Mika Nenonen, 8 Serge Dim Etong, 9 Zeddy Saileti, 10 Dejan Godar, 11 Juha Majava, 12 Matti Vikman (mv), 13 Jukka Yrjänheikki 15 Jussi Vatanen, 16 Ville Syväjärvi, 17 Joonas Kiistala, 18 Antti Peura, 19 Janne Turpeenniemi, 20 Juha-Pekka Inkeröinen, 21 Srdjan Lazic, 22 Juuso Majava 23. Mika Lahtinen.

Päävalmentaja: Jukka Ikäläinen, 2-valmentaja Olavi Tammimies.

PP-70, Tampere: 1 Pasi Laine (mv), 3 Kalle Kuulasmaa, 4 Severi Paajanen, 6 Aki Iso-Pietilä, 7 Juha-Pekka Torvinen, 8 Marcello Ribeiro, 9 Drivon Shala, 10 Samu Ruisniemi, 11 Jussi Kotilahti, 12 Sergei Ussoltsev (mv), 13 Joachim Lindholm, 14 Aku Korhonen, 15 Olivier Boumelaha, 16 Ari Suokas, 17 Antti Suoniemi, 18 Mikko-Ville Hyyhönen, 20 Jaakko Pasanen, 21 Ilkka Santahuhta, 23 Abu Sankoh, 30 Jyri Nieminen (mv).

Päävalmentaja: Topi Priha 2-valmentaja: Jukka Heinonen.

Tuomaristo: Erotuomari Mikko Leino, Kellokoski. Avustavat erotuomarit Petri Tarkiainen, Keminmaa ja Antti Malaska, Helsinki.

© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1220 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309