ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 25 elokuu 2006 11:11

Cupfinaalin uusinnassa tuttu tulos

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Lähes 1300 katsojaa todisti torstai-iltana Rovaniemen keskuskentällä jalkapallon Suomen cupin finaaliuusintaan vuodelta 1986. Vaikka liikkeet olivat hieman hidastuneet 20 vuodessa, taisteltiin RoPS-kapteeni Jarmo Ilolan 50-vuotisjuhlaottelussa sopivasti Rovaniemi-Kemi -hengessä.

3702111.jpg

- Tästä ottelusta ei hidastuksia tarvita. Ne tulivat suorana lähetyksenä, kuului arvio katsomosta.

Finaaliuusinnassa päädyttiin tismalleen samaan tulokseen kuin Helsingin olympiastadionilla. RoPS voitti Kemin Palloseuran 2-0 (1-0) Vesa Tauriaisen ja Ari Jalasvaaran maaleilla. Ottelun kemiläistuomari Juha Nykänen piti huolta, ettei mihinkään maali-ilotteluun ”sorruttu”. Tapahtuman hengen mukaisesti räikeillekin tuomarivirheille ummistettiin silmät molemmin puolin kenttää.

Kentällä hyväkuntoista joukkoa

3702165.jpgMistään ”rollaattoriosaston” kohtaamisesta on kuitenkin turha puhua. Kentällä oli vielä monta erittäin hyväkuntoista pelaajaa. Voittajien kuntokoneita olivat mm. erinomaisesti torjunut maalivahti Matti Vikman, tyylikkäät topparit Jarmo Ilola ja Steven Polack, vahvasti laidalla kiitänyt Heikki Hannola sekä yhä maaliteon osaava kärkimies Vesa Tauriainen.

Ottelun ratkaisut lähtivät Tauriaisen lapikkaasta. Avausmaalin hän sai loistavan läpisyötön Polackilta ja Ilkka Siitonen KePSin maalissa oli voimaton Tauriaisen noston edessä.

Toisen jakson alussa Tauriainen ja Hannola pohjustivat tilanteen, jonka Ari Jalasvaara päätti maaliin Mika Timosen selän taakse.

KePSillä oli myös tukuttain tekopaikkoja, mutta Matti Vikman ehti toistuvasti pallon tielle. ”Kollin” virettä testasivat mm. Timo Pirilä, Kari Gullsten ja Seppo Kauranen. 

Alatarvas paahtoi molemmissa päissä

3702151.jpgKePSin kuntoihmeeksi osoittautui kapteeni Kari Alatarvas, jonka ulkoinen olemus ei ole juuri parhaiden pelivuosien jälkeen muuttunut. Mitä nyt harmaata oli vähän ilmestynyt ohimolle. Mies paahtoi kentän molemmissa päissä ja peitti huiman määrän RoPSin ns. viimeisiä syöttöjä.

Ikämiestasolla Rovaniemi ja Kemi ovat pistäneet myös hynttyyt yhteen ja esiintyvät 50-vuotiaiden SM-turnauksessa yhteisellä joukkueella. Kentällä olleista mitalijahtiin ovat lähdössä mm. Jarmo Ilola, Seppo Hosio ja Jukka Ikäläinen.

Tauriainen sai pelata kaikki minuutit

Nyt 38-vuotias Vesa Tauriainen sai pelata torstaina täyden tunnin, kun 20 vuotta sitten cupfinaalissa 18-vuotiaalle juniorille peliaikaa irtosi viimeinen vartti.

- Silti pääsin nauttimaan täysillä cuphuumasta. Porukka oli silloin liikkeellä todella kovalla hengellä. Kun muut lähtivät pelin jälkeen Rhodokselle, minä siirryin 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana maaotteluun Tshekkiin, Tauriainen muisteli.

- Hieno homma, että pojat tulivat tähän tapahtumaan ympäri maata. Päästiin tutulla porukalla juhlimaan ”kapitäänin” (Ilola) synttäreitä.

”Vesse” on jatkunut oman peliuran jälkeen tiiviisti jalkapallon parissa. Mies on tällä hetkellä virassa Lapin urheiluopistolla. Viime syksynä hän pääsi jo juhlimaan Suomen mestaruutta Myllykosken Pallon kakkosvalmentajana.

- Päiväohjelmassa on valmentamista ja opetusta. Opiskelujakin olen vienyt vähitellen eteenpäin. Tavoitteena on päästä joskus ammattivalmentajaksi. Se kortti on tarkoitus katsoa loppuun asti. Vielä vuosi sitten ei ollut rahkeita sanoa itseä irti opistolta, kun MyPa tarjosi jatkopestiä, Tauriainen kertoi.

Kentällä ”Vesse” liikkui vielä sen verran ripeästi, että hän on selvästi pitänyt huolta kunnostaan.

- Käymme kavereiden kanssa pelailemassa 3-4 kertaa viikossa. Liikettä tulee myös koiran kanssa.

Kari Pyykkö
© 2006 Lapin Kansa 

Luettu 1745 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309