ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 elokuu 2006 12:01

Hän on täällä tänään

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran ja Kemin Palloseuran vuoden 1986 Suomen cupin finaaliuusinnassa juoksee tänään Rovaniemen keskuskentälle julmettu määrä jalkapallokokemusta.

3697978.jpg

Kaksi on listalla yli muiden. KePSin maalivahti Ilkka Siitonen ehti pelata pääsarjassa 304 ottelua kuudessa eri seurassa. RoPSin kaikkien aikojen paras ulkomaanapu Steven Polack (44) palveli sinisiä peräti 11 kautta peräkkäin (1983-94) ja pelasi vielä sen jälkeen kaksi kautta Turun Interissä. Polackin pääsarjaottelumäärä on 302, joista hän pelasi RoPSin väreissä 263. Maaleja syntyi samassa ajassa 30. Se on topparin tontilta kova määrä.

Birminghamista napapiirille rantautuneen Steven Polackin piti alun perin tulla keräämään kokemusta vuodeksi, mutta lopulta hänestä tuli tilastoharvinaisuus. Ulkomaalaisista enemmän otteluja on vain Aleksei Eremenkolla (360), Michael Bellfieldillä (354) ja edelleen peliuraa liigassa jatkavalla Valeri Popovitsilla (326).

”Sydämeni sykkii yhä RoPSille”

Polack vaikutti ratkaisevasti muun muassa RoPSin eurocup-menestykseen 1980-luvun lopulla. Polackin päästä syntyi myös Suomen cupin finaalin toinen maali KePSin verkkoon. Tuo voitto vei RoPSin ensi kerran eurocupeihin.

- Suomen cupin voitto 1986 oli yksi urani kohokohdista. RoPSin vuosina sain muutenkin monia loistavia kokemuksia, Polack muistelee.

Steve vakuutti, että oli varmasti ensimmäinen, joka ilmoittautui mukaan ystävyysotteluun.

- Idea on hyvä ja tulen innolla paikalle. Minun sydämeni sykkii yhä vahvasti RoPSille. Toivottavasti katsomossa on paljon väkeä ja saadaan hauska tapahtuma aikaiseksi. Ennustan, että tulee paljon maaleja ja me voitamme kuten 20 vuotta sitten, Polack ennakoi.

”Pelaaminen helpompaa”

Polack lopetti pelaamisen vuonna 1998 ja siirtyi valmennuspuolelle. Jo tähän mennessä britti on saanut huomata, että hienoa peliuraa ei ainakaan heti seuraa hieno valmentajaura. Neljästä eri pestistä Polack on vapautettu kolmesti ennen sopimuksen päättymistä.

- Kyllä pelaaminen on huomattavasti valmentamista helpompaa hommaa. Tähän astisella kokemuksella voin sanoa, että ulkomaalaisella valmentajalla on täällä kaksi kertaa vaikeampaa pärjätä. Oman kylän poika ajaa helposti ohi, totesi Polack, joka luotsasi keskiviikkoiltana FC Raahen 1-1 tasapeliin Kajaanissa III divisioonan ottelussa.

- Minulla ei ole Raaheen mitään sopimusta. Olen lähinnä neuvonantajana, mies kertoo.

Viimeiset potkut Polack sai muutaman viikko sitten Kokkolassa Ykkösen KPV:ltä.

- Tapahtuma oli pelaajillekin shokki. Joukkue oli yhden harjoituksen lakossa asian takia. Valitettavasti valmentajan vaihtaminen ei ole muuttanut menestystä toivotulla tavalla. Ero kärkeen on kasvanut eikä Kokkolassa taideta elätellä nousuhaaveita syksyllä, Polack arveli.

Valmentajaopintojaan mies jatkaa JVK-kurssilla, joka päättyy tammikuussa.

”Jupe ei pysty pitämään minua”

Maaottelumäärällä RoPS-KePS finaaliuusinnan ylivoimainen hahmo on RoPSin nykyinen valmentaja, mutta tänään KePSin paidassa esiintyvä Jukka Ikäläinen. Hänen tilillään on 58 A-maaottelua. Toki Ikäläiseltäkin löytyy muhkea määrä sarjapelejä, kun Suomen ja Ruotsin pelikokemukset ynnätään.

- ”Jupe” oli hidas jo 1986 ja on nyt varmasti vielä hitaampi. Hän ei pysty pitämään minua nytkään, joten teen taas maalin, Polack lupaili.

Pelikuntoaan Steve ei lähtenyt arvioimaan, mutta asenne on entinen.

- Olenpa minkälaisessa kunnossa tahansa, ikinä en anna periksi. Pelaan täyden ottelun jos jalat vain kantavat, mies vakuutti.

Otteluaika on 2x30 minuuttia. Illan päätapahtuma alkaa klo 19. Esiotteluna pelaavat RoPSin ja KePSin C-nuoret piirisarjan kamppailun klo 17.30 alkaen. Ottelun pääsylipputulot menevät RoPSin juniorityöhön.

Kokoonpanot:

RoPS: 2 Arto Autti, 3 Juhani Vuorenmaa, 4 Steven Polack, 5 Jarmo Ilola, 6 Juha Pehkonen, 7 Markku Kallio, 8 Hannu Honkanen, 9 Heikki Hannola, 10 Ari Jalasvaara, 11 Kari Hartikainen, 12 Matti Wikman (mv), 13 Jukka-Pekka Poutiainen, 16 Jyrki Paukku, 18 Vesa Tauriainen, 21 Jarmo Hirvelä, 24 Raimo Autti.

Valmentaja: Olavi Tammimies. Manageri: Jouko Kiistala. Joukkueenjohtaja: Olavi Niva. Huoltaja: Hannu Vento

KePS: 1 Ilkka Siitonen (mv), 2 Jarmo Ranta, 3 Sauli Kotiranta, 4 Kari Alatarvas, 5 Matti Hosio, 6 Jukka Ikäläinen, 8 Seppo Hosio, 10 Risto Kovaniemi, 12 Mika Timonen (mv). 16 Timo Pirilä. 17 Kari Gullsten, 18 Kari Filpus, 19 Mika Marjamaa, 21 Tapani Kotkansalo, 22 Seppo Kauranen, Alpo Koivisto, Timo Tammela, Erkki Närä.

Valmentaja: Pekka Ketola. Manageri: Martti Pulkkinen. Joukkueenjohtaja: Pentti Puro. Huoltaja: Ilpo Jatko. Hieroja: Kaarlo Vähäkari. > Kuljetuspäällikkö: Erkki Ollikkala

Tuomaristo: Erotuomari: Juha Nykänen, Kemi. Avustavat erotuomarit: Reijo Seppälä, Rovaniemi, Jarmo Törmänen, Rovaniemi.

Kari Pyykkö
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1897 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309