perjantai, 18 elokuu 2006 11:54

Mikko Barsk pitelemätön RoPSille

Jalkapallon Lapin herruudesta ei näytä jäävän tällä kaudella epäselvää. Tornion Pallo-47 kuittasi Ykkösen pistepotin kevätkierroksella Torniossa ja toisti saman tempun torstai-iltana Rovaniemen Palloseuran kotiareenalla. Torniolaisten 3-2 (3-2) voiton ykkösarkkitehti oli sähäkkä kärkimies Mikko Barsk, joka oli mukana vieraiden kaikissa maaleissa.

Kahdeksan osumaa ennen Rovaniemen ottelua tehnyt 21-vuotias Barsk oli täysin maineensa veroinen hyökkääjä. Barsk piti suorastaan pilkkanaan RoPSin laitapakkia Mika Nenosta ja hämmästyttävää kyllä myös isokokoisia toppareita. 176-senttinen torniolainen vei suurimman osan keskityspalloista ja junttasi päällään kauden yhdeksännen maalinsa. Tuo maali tasoitti ottelun 2-2:een 1. jakson lopulla.

Uusittu toppari-pari pinteessä

Nopea ja hyvällä ajoituksella keskityksiin mennyt Barsk jätti täysin varjoonsa RoPSin uusitun toppariparin Petri Jalava - Aleksander Stach. Ei ihme, että valmentaja Jukka Ikäläinen pohti pelin jälkeen, oliko siirto sittenkään viisas.

Normaalisti toisena topparina pelannut Jari Gröhn pelasi nyt oikeana pakkina. Aloitukseen tulossa ollut Ville Syväjärvi loukkasi pakaraansa ja jäi viime tipassa pois kentältä. Viimeiset 20 minuuttia Gröhnin tonttia hoiti kentille pelannut ranskalainen Jeremy Jehan.

Mikko Barsk pohjusti nousullaan ja keskityksellä vieraiden juhlat jo 3. minuutin kohdalla. RoPS-vahti Kalle Rönkkö mittasi nopean hyökkääjän vauhdin väärin ja pelasi itsensä ulos tilanteesta. Pallon puski lähes viivalta verkkoon TP:n Kamerunin apu Manga Egongollo.

Nenosen maalista riitti puhetta

RoPS tuli tasoihin reilut 10 minuuttia myöhemmin. Zeddy Sailetin upea läpisyöttö vapautti Mika Lahtisen, joka pisti pallon tarkasti takakulmaan Sami Mäkipörhölän selän taakse, 1-1.

Kolme minuuttia myöhemmin RoPS johti 2-1. Tornion puolustaja purki pallon omaa maalia kohti ja ylhäällä ollut puolustaja Mika Nenonen teki helposti maalin. Tilanne nostatti tunteita Tornion leirissä, sillä linjamies liputti paitsion. Oululainen päätuomari Herkko Holopainen oli kuitenkin ajan tasalla ja näytti keskiympyrää.

- Entisestä paitsiosäännöstä ei ole jäljellä muuta kuin se, että oman joukkueen palautuspallo ei ole paitsio, näki Jukka Ikäläinen.

Barsk teki ja syötti

TP-47 hallitsi viiden maalin avausjakson alkua ja loppua. Anatoli Bulgakov latasi oikealta 41. minuutilla nappikeskityksen ja Mikko Barsk puski ylärima soiden 2-2. Hetkeä aiemmin Kalle Rönkkö torjui Barskin kovan laukauksen, mutta oli voimaton kun Barsk ohjasi päällään pallon tolpan kautta sisään Bulgakovin ensimmäisestä keskityksestä. Tuon tilanteen linjamies liputti kuitenkin paitsioksi.

Barsk iski vielä kerran, minuutti ennen taukoa. Jälleen tultiin oikealta sivustalta. Barskin upea keskitys tavoitti Ekongollon, jonka pää heilahti nyt toisen maalin merkiksi 3-2.

Toisen jakson alunkin Tornio vei ja RoPS vikisi. Tuon jälkeen vierailija hakeutui puolustusasemiin, joita RoPS ei saanut murrettua.

Lähimpänä tasoitusta oli viimeisellä minuutilla Zeddy Saileti, joka kuitenkin laukoi läheltä karkeasti yli.

- Toisen jakson puoli tuntia pelattiin yhtä maalia, mutta ilman tulosta. Meillä toistui tässä ottelussa sama synti kuin aiemminkin. Maalinedustavartiointi on huonoa. Kaikki maalit tehtiin keskityksistä maalin edestä, summasi RoPS-luotsi Ikäläinen.

Mies epäili, että joukkue oli tainnut tuudittautua liiaksi ajatukseen, että RoPSille on tehty sarjassa vähiten maaleja.

Torniolaisia Ikäläinen onnitteli voitosta ja kehui vierasmaaleja ”näteiksi”.

Eprintsev: ”Olimme parempi joukkue”

TP-47:n valmentaja Oleg Eprintsev oli ylpeä joukkueestaan, joka katkaisi kolmen ottelun tappioputken ja vei Lapin derbyn jo toisen kerran tällä kaudella.

- Tällaisen joukkueen valmentajana on mukava olla. RoPSia vastaan sytymme aina ja olimme nyt myös parempi joukkue. Pysyimme myös mukana nousutaistelussa, Eprintsev muistutti.

RoPSin tilanne ei tappiolla kohentunut ja kärkeen alkaa pian olla huolestuttavasti piste-eroa.

- Meillä tilanne on pikkuisen huonompi, mutta jaossa on yhä 30 pistettä. Ei meillä usko horju, vakuutti Ikäläinen, joka vie joukkonsa sunnuntaiksi Mikkeliin.