ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 05 elokuu 2006 16:22

Nousuhaave on RoPSille yhä realistinen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on kauden puolivälissä jalkapallon Ykkösessä seitsemäntenä. Nousua tavoittelevan joukkueen puolustuspeli on ollut sarjan parasta, mutta maalinteko ongelmallista.

3652971.jpg

Valmentaja Jukka Ikäläisen mielenrauha ei ole kuitenkaan mennyt, ei edes kärsinyt. Syksyn tullen sarjataulukko menee uuteen uskoon, mikäli miehen ennustukset toteutuvat.

- RoPS, AC Oulu, Viikingit ja mustana hevosena KPV ovat ne, joiden kesken kaksi liigapaikkaa jaetaan. Nousutavoitteemme on erittäin realistinen, valmentaja toteaa.

Sarjan kärjessä viisi pistettä rovaniemeläisten edellä menevän TP-47:n nosteen kestävyyteen Ikäläinen ei usko. Kakkospaikkaa pitää samalla pistemäärällä Atlantis ja kolmostilaa nousija Jippo. RoPSin edellä ovat myös Klubi-04 ja AC Oulu.

- Etelän joukkueista Viikingeillä on hyvä joukkue ja kovin halu nousta. Kokkola kohoaa taulukossa, kunhan he saavat täyden hyödyn irti Juha Reinin paluusta. Reinin tulo heille, Mika Nenosen meille ja Janne Hietasen sekä Mika Nurmelan pelit Oulussa ovat hienoja asioita koko sarjalle.

- Olemme nyt nähneet kaikki joukkueet ja arvioni on tämä. Siirrot ovat vielä mahdollisia ja sitä kautta voimasuhteet voivat tietysti muuttua, Ikäläinen toteaa takaportiksi.

Syksy on RoPSin aikaa?

3652959.jpgRuotsin Örgrytestä RoPSiin siirtyneen valmentajan pesti on kaksivuotinen. Kun tehtävänä on nostaa joukkue takaisin liigaan, pitää miehen jo virkansakin puolesta puhua menestyksestä. Hän kuitenkin toteaa, ettei pelkkä viran puolesta puuhailu sovi seuran ilmeeseen.

- Joukkueessa on hyvä tekemisen henki. Kun seura hoitaa asiat todella hyvin, se antaa tietysti vielä pienen lisän meille jokaiselle. Jos uskoa ja innostusta ei olisi, sen aistisi kyllä nopeasti, mies miettii.

Ikäläinen ei kainostele kertoa faktoja luottavaisuutensa tueksi.

- Meillä on sarjan laajin materiaali, johon olemme hyvin tyytyväisiä. Syksyllä jotkut joukkueet saattavat väsyä, mutta RoPSilla riittää tuoretta voimaa kentälle. Materiaalin laajuus näkyy jo nyt siinä, ettei kompromisseja ole tehty vaan sairaslistalla olevat pelaajat on jätetty suosiolla huilaamaan. Uskon, että se kääntyy pitkässä sarjassa eduksemme.

- Lisäksi maalivahtimme Kalle Rönkkö on sarjan paras. Juuri se saattaa olla ratkaiseva tekijä.

- Hävisimme kevätkierroksella vain kaksi ottelua ja ainoastaan Atlantista vastaan olimme selkeästi huonompi joukkue, sinä päivänä. Esimerkiksi Jippo ei pystynyt voittamaan meitä kotonaankaan, hän listaa.

Maalinteko-ongelma on tiedostettu

Tuloksia voi tulkita myös niin, etteivät ne tue RoPSin menestymistä. Joukkue voitti avauspuolikkaalla sarjan yhdeksästä ensimmäisestä joukkueesta vain Klubi-04:n ja jäi kaikkiaan kuudessa ottelussa ilman tehtyä maalia.

- Maalinteko-ongelma on tiedostettu, eikä sen korjaaminen ole vain hyökkääjien asia. Joukkueet puolustavat vähintään neljällä miehellä, maalinteon parantamiseksi tarvitaan muuta joukkuetta kahden hyökkääjän tueksi.

- On hienoa, että hankkimamme Mika Lahtinen onnistui viimeistelyssä jo toisessa ottelussaan. Kentän viimeisen kolmanneksen peliin panostetaan, mutta muutokset tulevat enemmänkin yksilöiden ominaisuuksien kuin uuden taktiikan kautta, valmentaja ruotii.

Edellä mainittu tarkoittaa, että sairastuvan tyhjenemistä toivotaan. Loukkaantumisten taakse luotsi ei kuitenkaan kyyristy.

- Loukkaantumisia on kaikilla ja meillä on koko ajan ollut laittaa hyviä miehiä kentälle.

- Se on kuitenkin totta, että kovat ranskalaisvahvistuksemme Jeremy Jehan ja Serge Dim Etong eivät ole loukkaantumisten vuoksi pelanneet vielä paljonkaan ja harjoitusotteluiden paras pelaaja Mika Gröhnkin vasta yhden ottelun. Heidän tervehtymisensä myötä pelin rakenteluun tulee uusia asioita, valmentaja odottaa.

Sunnuntain ottelusta Vaasan IFK:ta vastaan on varmuudella sivussa Jehan ja todennäköisesti tshekkitoppari Alexandr Stach. Joukkueet avasivat sarjan maalittomalla tasapelillä, joten RoPSilla on heti oiva mahdollisuus rakentaa syyskauden tilastoista kevättä maalirikkaampi malli.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 548 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309