ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 24 heinäkuu 2006 13:00

Tanssi ilman tähtihetkiä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja Vuosaaren Viikingit tasasivat jalkapallon Ykkösen pisteet maaleitta. Ajoittain mentiin vahvastikin vierasvoittoisessa tahdissa, mutta suuria tähtihetkiä kamppailu ei tarjonnut.

3623406.jpg

Pistejaosta jäi molemmille hieman harmiteltavaa, vaikka piste tulikin hyvältä joukkueelta.

RoPS jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella maaleitta kotikentällä. Vastapainoksi Ykkösen paras maalintekojoukkue Viikingit ei ollut ennen sunnuntaita jäänyt sarjapelissä maalitta.

Voittamisesta tuli paineita

Molemmat joukkueet hakivat selkeästi voittoa. RoPSin otteisiin se heijastui tällä kertaa ongelmina.

- Ensimmäisestä minuutista lähtien oli voittamisen pakkoon liittyvä kiire. Toisaalta hyökkäyksien rakentaminen on vaikeaa, kun vastustaja karvaa koko ajan kolmella miehellä, kotijoukkueen käskijä Jukka Ikäläinen mietti.

Uusista kasvoista Mika Lahtinen haastoi Viikinkejä kärjessä hyvällä asenteella, mutta tulokset jäivät vähäisiksi.

- Kyllähän maalinteko-ongelma on edelleen olemassa, mutta Lahtisen debyyttiin olen kyllä tyytyväinen. Hän on todella hyvä pääpelaaja, sitä emme vielä täysin tajunneet käyttää hyväksi.

- Myös ensimmäisen kotiottelunsa pelannut Alexandr Stach onnistui todella hyvin. Hän antoi muutamia millimetrin tarkkoja syöttöjä ja alakertaan tarvitaan siivoavien pelaajien ohella myös niitä, jotka pystyvät rakentamaan peliä, Ikäläinen ruoti.

Petri Jalava nousi hyvin esiin

3623515.jpgStachin ohella kotijoukkueen puolustuksen voimahahmoihin kuului Petri Jalava. Kertaalleen Viikinkien hyökkääjä pääsi Jalavalta irti, mutta hyvin pelannut maalivahti Kalle Rönkkö pelasti tilanteen.

- Jussi Peteriä yritettiin parikin kertaa vetää nurin, kyllä siitä olisi voinut rankkarin viheltää, vieraiden valmentaja Jari Europaeus näki.

Jalavan onneksi ei vihelletty. Mies ehti ottelun kuluessa nousta näkyvään rooliin myös hyökkäyspäässä, muun muassa pohjustamalla röyhkeällä nousullaan ottelun viimeisen käännekohdan. Ilkka Jäntin kaadettua Jalavan tuloksena oli toinen varoitus ja Viikingit joutui pelaamaan lopun vajaalla miehistöllä.

Lopun parhaat paikat kehittyivät kotijoukkueelle. Jalavan hankkimasta vapaapotkusta syntyi yksi vaarallisimmista tilanteista, mutta Antti Peuran pusku meni ohi maalin.

- Ilman ulosajoa en olisi ollenkaan tyytyväinen tulokseen, mutta nyt täytyy olla, Jari Europaeus tiivisti vieraiden tunnelmat.

Viikingeistä varsinkin Jukka Hirvosella oli maukas mahdollisuus ottelun ratkaisemiseen ennen ulosajoa, mutta miehen tarkkuus ei avopaikassa riittänyt.

”Liian vähän tilanteita”

RoPSille ottelun viimeinen vartti jäi hukatuksi mahdollisuudeksi.

- Kokonaisuutena tilanteita rakennettiin liian vähän ja lopussa ne päätettiin huonosti, valmentaja totesi.

Sarjan kärjessä TP-47 karkasi kuuden pisteen päähän, mutta sinipaitojen luotsi vaikuttaa luottavaiselta.

- Tänään tuli piste, mutta on otettava huomioon, että vastustaja kuuluu sarjan parhaisiin, niinkuin mekin, Ikäläinen kiteytti.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 693 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309