ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 17 heinäkuu 2006 13:38

RoPS juuttui maalittomaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ei ottelun jälkeen tuuletellut, kun seuran edustusmiehistö kävi hakemassa Helsingistä yhden jalkapalloilun Ykkösen pisteen sarjan jälkijoukkoihin kuuluvalta Pallokerho-35:ltä.

Myllypurossa nuhjattu maaliton tasapeli oli RoPS:n kannalta minimitulos.

- Jos voittaa kotipelit, voi vieraissa tyytyä pisteeseen, maalaili RoPS:n valmentaja Jukka Ikäläinen taiston tauottua.

Illan kolme tähteä pokkasi RoPS:n maalivahti Kalle Rönkkö, mutta palkinto taisi tulla lähinnä yhden vaarallisen läpiajon torjumisesta.

Tilanteiden rakentelemisessa RoPS ei jäänyt isännistä jälkeen, mutta viiden miehen linjalla puolustavan PK-35:n maalinedustalle ei ole helppoa pallon kanssa päästä. Helsinkiläisryhmän selkäranka on alituisesti maalivahti Matthew McKenna.

Eilen isänniltä puuttui pelikieltoinen hyökkääjä Petteri Kaijasilta. Vaikka hän alkaakin olla jo uransa iltaruskossa tai lähinnä siviiliuraan keskittymässä, ei PK-35:llä ole juurikaan pelotetta hyökkäyssuuntaan ilman Kaijasiltaa.

RoPS:sta eniten jossiteltavaa jäi tauon jälkeen McKennan eteensä torjumasta irtopallosta avopaikkaan päässeelle Zeddy Sailetille. Avausjaksolla Antti Peura, Juha Majava ja Matti Kutila pommittivat kertaalleen sarjatulella, mutta peräkkäisistä triplapaikoistakin osuma jäi tekemättä.

Stachin debyytti tyydytti

RoPS:n riveissä debytoi toppari Aleksander Stach. Esitys miellytti Ikäläisen silmää.

- Nähdyn perusteella kaveri on sopeutunut ryhmäämme nopeasti. Meille on tehty sarjassa vähiten maaleja, ja nyt niiden tekeminen on entistäkin vaikeampaa, Ikäläinen korosti.

Mielellään hyökkäyssuuntaan menevän, mutta laiskasti puolustavan Dejan Godarin antamista erikoistilanteista olisi ollut pohjaa kahden lisäpisteen naaraamiselle, mutta nyt viimeistelijää ei löytynyt.

- Godarista on sellainen harhaluulo, ettei hän puolustaisi. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Hän ei myöskään näyttele, Ikäläinen korosti.

”Pasmajärvelläkin parempi ruoho”

Jos puuttui isänniltä Kaijasilta, kaivattiin RoPS:n riveissä kolmea loukkaantunutta (mm. Mika Nenosta) sekä pelikieltoa kuitannutta Jari Gröhniä.

Juniorien Helsinki cupin jäljiltä Myllypuron kenttää ei voinut kuvailla maan toiseksi korkeimman sarjatason vaatimusten mukaiseksi.

- Kävimme ikämiehillä pelaamassa Pasmajärvellä, ja sielläkin ruoho oli paremmassa kunnossa, Ikäläinen irvaili.

- Myllypuron kenttä oli meille uusi tuttavuus. Pukuhuoneesta piti kävellä 500 metriä yleistä pyörätietä pitkin kentälle. Kuka vastaisi, jos pyöräilijä olisi ajanut jonkun pelaajamme päälle, Ikäläinen vaahtosi.

Urheilutieto
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 864 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309