maanantai, 03 heinäkuu 2006 13:06

RoPSin pakka sekaisin Helsingissä

Rovaniemen Palloseura kärsi kauden toisen tappionsa jalkapallon Ykkösessä, kun Atlantis FC vei pisteet Helsingissä maalein 3-0.

Atlantis nousi voitollaan huipputasaisessa Ykkösen kärkitaistossa kuudennelta sijalta toiseksi, ja kun kierroksen muissa otteluissa pelattiin sopivasti ristiin, putosi RoPS puolestaan kakkospaikalta kuudenneksi. Eroa kärkijoukkue TP-47:een rovaniemeläisillä on kuitenkin vain kaksi pistettä.

Atlantiksen ensimmäinen maali syntyi jo kahdeksannella minuutilla, kun hyökkääjä Feras Abid kiskaisi komean kaukovedon RoPS-maalin ylänurkkaan. Seitsemän minuuttia myöhemmin vieraiden Antti Peura luuli jo tasoittaneensa ottelun, mutta oli paitsioasemassa Dejan Godarin syöttäessä hänet läpi.

Peura loukkaantui ja joutui jättämään kentän puolen tunnin kohdalla, kun joutui maalintekotilanteessa tahattomasti Atlantiksen puolustajien murjomaksi.

Toisen puoliajan alussa Atlantikselle tarjottiin mahdollisuutta ratkaista ottelu nopeasti, sillä erotuomari Mika Koskinen tuomitsi helsinkiläisille kaksi rangaistuspotkua kahden minuutin sisään.

Rovaniemeläiset pyörittelivät molemmissa tilanteissa päitään. Ensimmäisen pilkun upotti maaliin kotijoukkueen kapteeni Kimmo Tauriainen, kun pelaajat näyttivät kompuroineen rangaistusalueen kulmassa melko tasapuolisesti.

Jälkimmäinen rankkari tuomittiin, kun RoPSin puolustaja Ville Syväjärvi kiskaisi Atlantiksen Abidia paidasta. Syväjärvi sai tekosestaan keltaisen kortinkin, mutta Kalle Rönkkö torjui Jani Koiviston yrityksen.

- Tuollaisia tapahtuu varmaan kaksikymmentä joka pelissä. Nyt se vihelsi, Syväjärvi kommentoi pilkkuun johtanutta rikettään.

RoPSin valmentaja Jukka Ikäläinen oli yhtä ymmällään hetkellisestä rankkarinvihellysbuumista.

- Tämä on tyypillistä, kun tänne etelään tullaan, hän tyytyi toteamaan.

Rönkön torjunta nosti rovaniemeläistoiveita loppukiristä, ja muutaman kerran vieraat olivatkin onnistua kavennusmaalin teossa. Godar osui kahdesti maalipuihin ja keskitti kertaalleen Srdjan Lacizin aivan vapaaseen puskupaikaan, mutta tuloksetta.

Saileti tuli takaisin

Suomeen Sambiasta palannut ja 62. minuutilla kentälle vaihdettu Zeddy Saileti toi RoPSin hyökkäyksiin lisää vauhtia, mutta ei tehoja.

Kymmenen minuuttia ennen loppua sambialainen järjesti Godarille vetopaikan tyhjän maalin eteen, mutta volley viuhui avopaikasta reilusti yli. Vain hetken päästä Petteri Paajanen puski toisessa päädyssä loppulukemat Mikko Simulan keskityksestä.

Atlantiksellakin oli paikkansa sinetöidä voitto jo aiemmin. Hetki tuhlaamansa rankkarin jälkeen Koivisto pamautti yläkierteisen pallon ylärimaan, ja puolustaja Teemu Kankkusellekin siunaantui avopaikka maalintekoon.

- Pakkamme oli ihan levällään. Omista virheistä maalit tulivat, mutta rankkarit olivat vähän omituisia. Toisella puoliajalla saimme sentään paikkoja aikaan, mutta peli ratkesi turhan aikaisin, puolustaja Syväjärvi pohdiskeli.

Ikäläinen ei löytänyt pelistä mitään kehuttavaa.