ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 28 kesäkuu 2006 11:35

Matti Hiukka kentällä Zeddy Saileti Sambiassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura palaa tänään toisitoimiin lyhyen kesäloman jälkeen, kun se kohtaa kotiottelussa Keskuskentällä FC Hämeenlinnan. Ottelu siirrettiin alkukaudesta parempiin ja kesäisempiin kenttäolosuhteisiin.

3566773.jpg

RoPS kärsi edellisessä pelissä kauden avaustappion, kun Tornio vei pisteet tasaisesta paikallispelistä 1-0 -voitolla. RoPS sortui Torniossa tehottomuuteen, sillä tilanteiden valossa peli oli täysin voitettavissa. Hyökkääjien vaisuus onkin ollut valmentaja Jukka Ikäläisen suurin murhe, sillä kolme viimeistä sarjapeliä ovat tuottaneet vain yhden osuman.

- Ei hyökkääjiä voi yksin syyllistää tehottomuudesta. Kyllä keskikentältäkin pitää saada apuja viimeistelyyn, Ikäläinen muistuttaa.

Tornio-pelissä RoPS-paidassa kirmasi kentällä viimeisen vartin tuttu hyökkääjä Matti Hiukka, joka oli nostettu ykkösmiehistöön farmiseura FC Lynxista. Hiukka pelaa toistaiseksi ottelukohtaisesti RoPSissa ja on pelaajalistalla myös Hämeenlinnaa vastaan.

- Hiukan taitoja tarvitaan jo senkin vuoksi, että meillä on iso aukko paikattava kahdessa seuraavassa pelissä. Zeddy Saileti on käymässä kotimaassaan Sambiassa ja hän palaa vahvuuteen aikaisintaan Rakuunat-otteluun (8.7.), Ikäläinen sanoo.

Saileti on ollut RoPSin ykköspelaajia alkukauden otteluissa niin maalitehoissa kuin tilanteiden järjestäjänäkin. Miten Ikäläinen aikoo Sailetin tontin paikata ja ketkä aloittavat kärkiparina, sitä "Jupe" ei halunnut vielä paljastaa. Selvää kuitenkin on, että juhannustauon jälkeen RoPSin harjoituksissa on hiottu maalintekoa ja viimeistelty hyökkäyskuvioita.

Ykkösen kärki erittäinen tasainen

Ykkösen kärki on edelleen erittäin tasainen ja voitolla RoPS nappaisi jälleen otteen sarjan piikkipaikasta. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, vaikka vastassa onkin sarjan jumbo, vain kolme pistettä ja kolme maalia toistaiseksi saalistanut FC Hämeenlinna.

- Sarjataulukon mukaan meidän pitäisi hoitaa homma helpolla, mutta ns. pakkovoiton ottaminen ei ole koskaan helppoa. Se teettää paljon työtä ja peliä on vietävä eteenpäin kärsivällisesti, Ikäläinen tuumii.

Sailetin ohella RoPSista ovat edelleen sivussa jalkavaivaiset Mika Gröhn ja Jeremy Jehan. Gröhn pystyy jo aloittamaan harjoittelun lähipäivinä, mutta Jehanin paluutta harjoitusvahvuuteen saadaan odotella vielä mutama viikko. (JK)

Illan ottelu alkaa klo 18.30.

Kokoonpanot:

RoPS: 1 Kalle Rönkkö (mv), 3 Petri Jalava, 5 Jari Gröhn, 6 Matti Kutila, 7 Mika Nenonen, 8 Serge Dim Etong, 10 Dejan Godar, 11 Juha Majava, 12 Matti Vikman (mv), 13 Jukka Yrjänheikki, 15 Jussi Vatanen, 16 Ville Syväjärvi, 17 Joonas Kiistala, 18 Antti Peura, 19 Janne Turpeenniemi, 20 Juha-Pekka Inkeröinen, 21 Lazic Srdjan, 22 Juuso Majava, 24 Matti Hiukka. Valmentajat Jukka Ikäläinen, Olavi Tammimies ja Matti Vikman.

FC Hämeenlinna: 1 Juha Soukiala (mv), 3 Miikka Bäckman, 4 Jussi Heikkinen, 5 Aleksi Latvanen, 7 Aki Miettinen, 8 Ernö Varga, 9 Adrian Rizvani, 11 Aleksandr Kokko, 12 Jukka Järvinen (mv), 13 Markus Joenmäki, 14 Otto Ojala, 16 Tomi Uusitorppa, 19 Mikko Kalervo, 20 Lauri Jormanainen, 21 Ilkka Marin, 22 Erik Westerholm, 23 Niklas Heiman, 75 Jussi Pellikka, 85 Mika Lahtinen. Päävalmentaja: Jussi Laihanen, valmentaja Teuvo Palkki

Erotuomari: Toni Pohjoismäki, Vaasa. Avustavat erotuomarit: Mika Laurila, Vaasa, Jari Kaikuaho, Vaasa.

© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1500 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309