maanantai, 12 kesäkuu 2006 11:44

Mäkipörhölä torjui RoPS:n ulos cupista

PS Kemi ja Rovaniemen Palloseura saivat luotua Sauvosaaren takakentälle sellaisen tunnelman, mitä ei ole Kemissä koettu vuosikausiin. RoPS sytyttää sekä yleisön että kotijoukkueen. PS Kemi nousi kaksi kertaa maalin takaa tasoihin ja vei lopulta cupin jatkopaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 5-4 (2-2), (1-1).

Kotijoukkueen onnittelujen kohteena oli luonnollisesti maalivahti Sami Mäkipörhölä. Mäkipörhölä lamaannutti olemuksellaan Juha-Pekka Inkeröisen, Matti Kutilan ja Srdjan Lazicin rankkarit. RoPS:sta onnistuivat Jussi Vatanen ja Zeddy Saileti.

Rankkareiden lisäksi Mäkipörhölä pelasi varmasti kotijoukkueen maalilla.

- RoPS ei saanut luotua kovaa painetta meidän maalille. Melkoinen jännitysnäytelmähän tämä oli, Sami Mäkipörhölä iloitsi pelin jälkeen.

Monta onnistujaa

Ottelu näytti ratkeavan jo jatkoajalla ennakkosuosikki RoPS:lle. Erkka Pätsin paikan topparina ottanut Arto Hakala joutui repimään Matti Kutilan nurin ja tuomitusta rangaistuspotkusta Zeddy Saileti vei vieraat 1-2 johtoon.

- Hakala olisi pitänyt ajaa punaisella kortilla ulos, sillä hän oli tilanteessa alin mies, RoPS:n valmentaja Jukka Ikäläinen sanoi.

RoPS sai nautiskella johtoasemasta vain viisi minuuttia. Tuomo Salmelan tilalle vaihdettu Aleksi Räihä jatkoi Tommi Torvikoskin kulman nätisti maaliin ensimmäisen jatkoajan viimeisillä sekunneilla.

Vielä jatkoajan toisellakin viisitoistaminuuttisella molemmat joukkueet hakivat johto-osumaa. Kun RoPS:n Ville Syväjärvi joutui jättämään kentän kahden varoituksen jälkeen varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla, RoPS haki maalia lähinnä erikoistilanteista. Kertaalleen hyvä pääpelaaja Petri Jalava pääsi jatkamaan pallon Lazicille, mutta Sami Mäkipörhölä veti jälleen kerran pidemmän korren.

Ratkaisijan viittaa tarjottiin jatkoajalla Janne Oksalalle. Oksalan viuhuva kuti painuikin kertaalleen verkkoon. Yleisön vielä hurratessa Janne Jussila osoitti maalipotkua, sillä laukaus heilautti vain päätyverkkoa.

Oksalalla oli toinenkin paikka, mutta pieni viivyttely pilasi viimeistelyn. Oman rangaistuslaukauksen Oksala veti varmasti Kalle Rönkön ohi. Ville Himanka ja Tuomas Nikupeteri hoitivat myös oman osuutensa rankkarikilpailussa.

RoPS:lla enemmän maalipaikkoja

RoPS ei ole kolmessa harjoituspelissä voittanut kertaakaan PS Kemiä. Vieraat tulivatkin peliin hyvällä asenteella ja se sai luotua vaarallisia tilanteita PS Kemin maalille. Ainoan osuman varsinaisella peliajalla viimeisteli kärkäs Antti Peura Zeddy Sailetin syötöstä.

Pelin hallinta oli tasaista, mutta RoPS loi selkeästi enemmän maalintekopaikkoja. Etenkin Serge Dim Etong eteni Tuomas Nikupeterin ja Tapio Heinosen laidalta useasti hyviin tekopaikkoihin.

- RoPS nousi ensimmäisellä jaksolla nopeilla vastaiskuilla meidän maalille. Toisella jaksolla saimme tyrehdytettyä RoPS:n nopeat hyökkäyksiin lähdöt, PS Kemin valmentaja Sauli Kotiranta kertoi.

PS Kemi sai tarvitsemansa kavennuksen juuri ennen puoliaikaa. Kotijoukkueen parhaimmistoon kuulunut Tommy Torvikoski teki tutun ylösnousun laidaltaan, mutta syöttöpaikkaa ei tahtonut löytyä millään. Torvikoski teki oman ratkaisunsa ja löysähkö veto kahden pompun kautta meni maalivahti Kalle Rönkön avustuksella verkkoon.

- 0-1 tilanteessa meidän olisi pitänyt pistää pallo useamman kerran pussiiin, sillä paikkoja oli pelin ratkaisuun. Jatkoaika meni vajaalla pelatessa potkimiseksi ja pyrimme panostamaan erikoistilanteisiin, Jukka Ikäläinen totesi.

PS Kemi kohtaa cupin kuudennella kierroksella helsinkiläisen Klubi-04:n.