ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 05 kesäkuu 2006 11:24

Saileti osoitti taas voimansa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kauden ensimmäinen Pohjois-Suomen joukkueiden keskinäinen vääntö jalkapallon Ykkösessä päättyi Rovaniemen Palloseuran ja AC Oulun pistejakoon maalein 1–1 (1–1).

zeddy.jpg

Rovaniemen Keskuskentällä nähtiin tulinen ja hyvätasoinen taistelu. Vieraat olivat tulokseen tyytyväisempiä, mutta molemmille oli kuitenkin tärkeää, ettei kova kilpailija vie täyttä pottia.

– Hyvä peli, yleisöllekin. Kaksinkamppailuja oli paljon ja molemmat joukkueet todella näyttivät halunsa voittaa, vieraiden valmentaja Harri Kampman tiivisti.

– Asian toinen puoli on, ettei kumpikaan halunnut missään nimessä hävitä, hän lisäsi ja sai kollegansa Jukka Ikäläisen nyökkäilemään.

– Kyllä me saman pelin näimme. Harmi vain, ettei meidän pelillinen paremmuutemme riittänyt kolmeen pisteeseen, Ikäläinen kuittasi.

Vieraat iskivät alle minuutissa

Kotijoukkueen avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelanneille Ville Syväjärvelle ja Lazic Srdjanille ottelu alku oli ikävä. AC Oulun Kim Kaijalainen ja brasilialainen Rafinha pohjustivat oikealla laidalla mallikkaalla kuviolla tilanteen, joka päättyi Olavi Arvolan keskeltä iskemään maaliin.

Jatkosta sekä Syväjärvi, että Srdjan selviytyivät kelvollisesti, eikä maalia voi yksin heidän syykseen laskea.
– Voi sitäkin miettiä kenen vierestä Arvola lähti maalintekoon. Joka tapauksessa ei oltu alussa riittävän hyvin hereillä, Ikäläinen myönsi.

Sarjakauden ensimmäinen rovaniemeläisten verkkoon tehty pelitilannemaali syntyi jo ennenkuin ensimmäinen minuutti ehti täyttyä. Viimeistelijänä toiminut Arvola teki Oulun avausmaalin myös edellisessä ottelussa Mikkelissä eikä sekään yllättänyt, että viimeisen syötön antoi juuri Rafinha.
– Laidat loivat tänään riittävästi tilanteita voittoonkin asti, mutta meillä ei ole samaa vaarallisuutta kärjessä kuin RoPSilla, Kampman totesi.

Saileti jälleen maalintekijänä

Kampamanin viittaus osuu mainiosti Zeddy Sailetiin. Saileti on tehnyt maalin kauden kaikissa kolmessa kotipelissä.

RoPSin tasoitus kymmenen minuuttia ennen taukoa oli maalintekijän voimannäyte. Matti Kutilan linkosi sivurajaheiton Oulun maalin edustalle reiluun viiteen metriin, jossa Saileti vei pallon ja käänsi sen maaliin.

Päivän parhaat rovaniemeläispaikat hukkasi Dejan Godar. Luovasti hyökkäävän, mutta ajoittain kurittomasti puolustavan Godarin iltaa pimensi myös varoitus, joka pitää miehen sivussa seuraavasta ottelusta.

Vaikka ohi maalin suuntautuneita laukauksia nähtiin hyvistäkin paikoista, ei maalivahtien roolia voi väheksyä. Sekä RoPSin Kalle Rönkkö että Oulun Jani Luukkonen voivat olla torjuntatyöhönsä tyytyväisiä.

Sarjan kärjessä todella tasaista

Ykkösestä ennakoitiin tasaista sarjaa ja kärkipää onkin enemmän kuin tiivis. Sarjassa viidentenä oleva Vaasan IFK on vain pisteen päässä johtavasta Atlantiksesta aivan kuten rovaniemeläisetkin.

Pohjois-Suomen joukkueiden kovat keskinäiset kohtaamiset saavat pian jatkoa, sillä sekä AC Oulun että RoPSin seuraava vastustaja on nousukuntoinen Tornion Pallo-47. Oulu kohtaa torniolaiset kauden kotiavauksessaan ensi torstaina ja RoPS vieraissa viikkoa myöhemmin.

Sunnuntain tasatuloksen myötä RoPS on sarjan ainoa tappioton joukkue. Loukkaantumisista huolimatta Jukka Ikäläisellä on pysynyt luotsattavana suhteellisen ehjä kokonaisuus.
– Ei siellä tänään kukaan kontannut eikä vaikuttanut väsyneeltä. Juuso Majava vaihdettiin lopussa Antti Peuran tilalle, koska nuoren pelaajan haluttiin debytoivan tänään valmentaja Jukka Ikäläinen taustoitti.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 885 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309