ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 29 touko 2006 11:34

RoPS pysähtyi tasapeliin Joensuussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Joensuun Jippo jatkaa jalkapallon Ykkösen kärkipaikalla pysäytettyään Rovaniemen Palloseura 0-0-tasapeliin sunnuntaina 729 katsojan edessä kolealla Joensuun Keskuskentällä.

3490938.jpg

Yhden ottelun vähemmän pelannut RoPS puolestaan jatkaa kakkosena pisteen joensuulaisia perässä.

Maalittoman tasapelin myötä Jipon maalivahti Mikko Ikonen on pitänyt oman maalinsa koskemattomana sarjassa nyt neljän peräkkäisen ottelun ajan.

RoPSin puolustus pitää

Alakerran ongelmia ei ole myöskään Jukka Ikäläisen valmentamalla RoPS:lla, sillä vastustajat ovat saaneet pallon joukkueen verkkoon ainoastaan kerran viidessä ottelussa ja senkin rangaistuspotkusta.

Jipon valmentaja Jarmo Korhonen ja Ikäläinen antoivat ottelun jälkeen auliisti tunnustusta toisilleen.

- Kovaa punnertamista puolustuspäässä - ilmaiseksi ei saanut mitään. Tämän jälkeen ei tarvitse myöskään ihmetellä, miksi RoPS:lle on tehty vain yksi maali koko alkukauden aikana, Korhonen sanoi.

- Tämä oli meille sarjassa neljäs peräkkäinen nollapeli. Tällainen punnertaminen on elinehtomme, jos aiomme pelata Ykkösessä myös ensi kaudella, Korhonen jatkoi.

Ikäläinen tunnusti, etteivät vieraat saaneet murrettua Mika Lähderinteen johtamaa Jipon alakertaa.

- Pirun vaikea oli päästä läpi Jipon uhrautuvaisista toppareista Mika Lähderinteestä ja Kristzian Futakista. Emme saaneet tilaa emmekä aikaa rakennella rauhassa tilanteita.

- Tämä oli ansaittu tulos, sillä Jippo oli vahva ja hyvin organisoitu joukkue. Olen tyytyväinen alkukauden maalisaldoomme (10-1), mutta en eteenpäin pelaamiseemme, Ikäläinen jatkoi.

Jalava luuti tarkasti

Tasaisessa kamppailussa maalipaikat olivat vähissä. Tarkasti puolustanut Jippo piti hyvin nuhteessa RoPS:n vaaralliset kärjet Zeddy Sailetin ja Antti Peuran sekä jälkimmäisen tilalle laidasta toisella puoliajalla kärkeen vaihdetun Serge Dim Etongin.

Kummankin joukkueen parhaat pelaajat löytyivät alakerrasta, sillä RoPS:n raamikas toppari Petri Jalava katkoi tyylikkästi Jipon pitkät avaukset. Vastaavasti Lähderinne napsi kaikki pääpallot vieraiden hyökkääjiltä ja piti Sailetin pimennossa.

RoPS piti palloa isäntiään enemmän, mutta kahdeksalla miehellä tarkasti puolustanut Jippo päästi maalivahti Ikosen suhteellisen helpolla iltapuhteella. Lopussa RoPS pääsi hyökkäämään pari kertaa vaarallisesti, kun väsyneen Jipon ryhmitys jätti liikaa tilaa vieraille.

Srdjan terhakka vaihtopelaaja

Jalavan ohella RoPS:n parhaisiin pelaajiin lukeutui viimeiseksi puoleksi tunniksi vasemalle laidalle tullut Lazic Srdjan, joka nopeudellaan aiheutti päänvaivaa joensuulaisten alakerralle.

Serge Dim Etong taituroi näyttävästi ensimmäisellä puoliajalla vasemmalla laidalla, mutta RoPS käynnisti peliään huomattavasti enemmän oikealta Janne Turpeenniemen kautta. Hyökkääjän tontilta ranskalaispelaaja hävisi kuvasta ottelun lopussa.

Jiposta onnistuivat Lähderinteen lisäksi hyvin puolustussuuntaan pelanneet Jaakko Reponen ja Tuomo Heikkilä sekä laidoilla väläytelleet Immo Eronen ja Arpad Mester.

Vaikka RoPS piti palloa isäntiään enemmän, järjesteli Jippo Jussi Kemmon ja Tero Tahvanaisen kautta useita vaarallisia vastahyökkäyksiä, joita rovaniemeläisten alakerta joutui muutaman kerran pysäyttämään sääntöjen vastaisin ottein.

Ottelun erotuomari Pasi Lamppu näytti keltaista korttia Jipon Jan Bergille, Tuomo Heikkilälle ja Matti Määttäselle sekä RoPS:n Jari Gröhnille, Petri Jalavalle ja Dejan Godarille.

RoPSin kausi jatkuu ensi sunnuntaina kotiottelulla AC Oulua vastaan.

Kari Haavisto
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 625 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309