ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 27 touko 2006 13:55

Saileti tykitti alkukauden komeimman

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Ykkösessä neljän ottelun jälkeen ilman pelitilanteessa tullutta takaiskumaalia jatkava Rovaniemen Palloseura esitti helatorstaina Keskuskentällä monipuolista jalkapalloa. Klubi-04 Helsingistä jäi hyvätasoisessa ottelussa kakkoseksi vain maalinteossa häviten maalein 2-0 (1-0).

3490937.jpg

RoPSin maaleista vastasivat edellisen kotiottelun tapaan Antti Peura ja Zeddy Saileti.

Esityön Peuran osumaan teki Serge Dim Etong pitkällä keskityksellään. Toinen maali oli Sailetin loistoveto noin 25 metristä tarkasti maalikehikon takarautaan.

- Sailetin veto oli huikea, eihän tuollaisia näe usein Euroopan maalikoosteissakaan, valmentaja Jukka Ikäläinen hehkutti.

- Koko joukkue puolustaa uhrautuvasti ja se on pelin lähtökohta, mutta maalintekoon tarvitaan hyviä yksilösuorituksia, hän tiivisti.

Materiaalin laajuus Ikäläisen ilonaihe

Loukkaantumisten tuomista ongelmista huolimatta RoPS on ottanut kolmesta viimeisestä ottelusta täydet yhdeksän pistettä ja pääsee sunnuntaina tavoittelemaan sarjan kärkisijaa nyt ykköspaikalla olevan joensuulaisen Jipon vieraana. Ikäläinen on rauhallisin mielin.

- Materiaalimme laajuus kestää vertailun tässä sarjassa. Joukkueessa on noussut esiin monta sellaista pelaajaa, joista juuri kukaan ei tiennyt aiemmin mitään. Pelaajavaihtojen tekeminen ei tarkoita jonkun huonoutta, vaan kokeilemme eri vaihtoehtoja tulevia pelejä ajatellen, Ikäläinen taustoitti.

- Esimerkiksi tänään Juha-Pekka Inkeröinen ja Janne Turpeenniemi pelasivat todella hyvin. He muodostivat ehkä eheimmän parivaljakkomme, hän arvioi torstain ottelun jälkeen.

Kentälle vaihdosta tulleet Ville Syväjärvi sekä Srdjan Lazic ovat toipuneet vammoistaan ja Mika Nenonen pelaa mahdollisesti jo Joensuussa.

- Mika Gröhnkin toipuu arvioiden mukaan polvileikkauksesta pelikuntoon jopa kolmessa tai neljässä viikossa, Ikäläinen iloitsi kohenevasta terveystilanteesta.

Puolustuksessa vahva työmoraali

RoPSin puolustus ei ole aukoton, vaikka sarjan alun ainoa takaiskumaali onkin tullut rangaistuspotkusta.

Peräpään pettämätön pelimoraali kuuluu kuitenkin tavaramerkkeihin.

Petri Jalavan pääpelivoima oli avausjaksolla arvossaan ja erityiskiitokset keräsi yllättäen laitapuolustajaksi joutunut Juha Majava.

- Molemmat laitapuolustajat olivat pelaajatilanteen tuomia hätäratkaisuja, mutta eihän uudelle paikalle joutunut Majava vuotanut kertakaan, luotsi kehui.

Ongelmia teknisesti taitava vastustaja puolustukselle kyllä järjesti. Pallo meni kahdesti maaliinkin, mutta molemmat 2-0 -tilanteessa tulleet osumat hylättiin paitsiona. Tilastoihin jäi vain jälkimmäisellä kerralla asialla olleen, vieraiden parhaisiin kuuluneen Mehmet Hetemajn suunsoitosta saama varoitus.

- Kiinnitin huomiota Klubin pelaajien erittäin hyvään potkutekniikkaan. Vastus oli kova ja silloin kun ei häiritty pallollista pelaajaa riittävästi, oltiin kyllä kusessa, Ikäläinen myönsi.

Erikoistilanteissa terävöitettävää

Tilannerikkaassa ottelussa RoPSilla oli viisi kulmapotkua jo reilussa vartissa. Erikoistilannepelaamiseen jäi parannettavaa, vaikkeivät yritykset luokattomia olleet.

- Maalivahti päästettiin kulmapotkutilanteissa liian helpolla. Niissä täytyy olla aggressiivisempi, Ikäläinen pohti.

Sunnuntain kärkiottelun vastustajaa valmentaja ei kommentoinut. Ummikkona Jippoa ei kuitenkaan kohdata, vaikka valmentaja luonnehtikin sarjan alkua tutkimusmatkaksi.

- Kyllähän vastustajista aina tietoja saadaan, mutta pidetään ne tässä vaiheessa itsellämme.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 930 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309