ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 15 touko 2006 11:07

Peuran liikkeet liikaa MP:lle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran kotiavaus jalkapallon ykkösessä kulki onnellisesti. Kenttäpelissä vähintäänkin tasaveroiseen peliin pystynyt Mikkelin Palloilijat poistui Saarenkylän tekonurmelta hävinneenä numeroin 3-0 (2-0).

3464049.jpg

Ratkaisijan roolin ottanut Antti Peura nousi hyökkäyksessä esille harvakseltaan, mutta tehokkaasti.

Vartin pelin jälkeen hän sai pallon Matti Kutilan pitkästä rajaheitosta. Nopea kääntölaukaus tarkasti takanurkkaan ei jättänyt vieraiden maalivahti Jorma Naakalle mahdollisuuksia. Vartti ennen loppua Peura hiipi vapaaksi vastustajan maalille ja siirsi Serge Dim Etongin mainiosti ajoitetun syötön maaliin.

- Harjoituspeleissä tein maaleja ja onneksi onnistumiset näyttävät jatkuvan sarjassakin. Toiseen maaliin Serge pisti sellaisen syötön, että siitä oli pakko onnistua, ratkaisija kertasi tyytyväisenä.

Valmentaja Jukka Ikäinen paljasti, että alunperin Peuran piti piti pelata laitalinkkinä ja Dim Etongin kärjessä.

- Saimme aamulla jobinpostia Juha Majavan nivusvaivojen muodossa. Hänen poisjääntinsä muutti suunnitellun kokoonpanon, mutta loppujen lopuksi se saattoi olla meidän onnemme.

RoPSin puolustus ajoittain pinteessä

Hyvin pelannut Kalle Rönkkö onnistui pitämään nollan kotijoukkueen maalivahtina. Taidon lisäksi se vaati hieman onneakin ja ennen kaikkea puolustajien apua.

Muun muassa Juuri ennen Peuran toista maalia kotijoukkueen puolustus oli pinteessä. Mika Nenonen onnistui kuitenkin estämään MP:n Babatunde Wusun tasoituksen nostamalla nigerialaisen puskun ylärimaan ja siitä takaisin peliin.

- Puolustajan pitää uhrautua ja sitä he kaikki tekivät, Ikäläinen kiitteli Nenosta, Jeremy Jehania ja onnistujista mittavimman urakan tehnyttä Jari Gröhniä.

- Gröhnistä olemme saaneet oikean Sven Tuuvan takalinjoillemme, luotsi lisäsi.

Wusun lisäksi RoPSin takalinjoja työllistivät lähinnä Mika Pasanen ja Pietari Holopainen. Laukauksista puuttui kuitenkin usein oikea suunta ja varsinkin ottelun alkupuolella puolustajat ehtivät toistuvasti jalkoineen väliin.

- Meillä oli tilanteita enemmän, mutta kipsi jalassa. Laukauksista tuli tussuja paikoissa, joista piti tykitellä maaleja, MP:n valmentaja Antti Ronkainen tilitti.

- Kun puolustus pitää laukaisupaikat tarpeeksi etäällä, niin vedoista ei tule niin vaarallisia. No tiedättehän te, että näissä kuvioissa kaikki on hyvää silloin kun voittaa, Ikäläinen kevensi.

Katsantokannasta ja lasien värillisyydestä riippumatta kotijoukkue teki kolme komeaa maalia, joista viimeisen nosti nimiinsä Zeddy Saileti.

Toisaalta mikkeliläisiä on turha teilata, vaikka kahden viimeisen ottelun maaliero onkin 0-8. Joukkueessa on taitoa, joka tuo pidemmällä aikavälillä tulosta, kunhan vain usko ei lopu kesken.

Jeremy Jehan loukkaantui

Murheellisen mausteensa RoPSin voitokkaaseen iltaa toi oikealla puolustaneen Jermy Jehanin loukkaantuminen. Hän teloi nilkkansa ja joutui jättämään kentän reilut kymmenen minuuttia ennen pelin päättymistä. Vamman laadusta ei ollut ottelun jälkeen tarkkaa tietoa, mutta on selvää, että menetys on melkoinen, mikäli mies pysyy pidempään sivussa.

- Nilkka meni todennäköisesti ympäri, Ikäläinen arvioi.

Tuorein Ranskasta tulleista vahvistuksista, eli Dim Etong, pääsi hyvin pelin mukaan ottelun edetessä. Jo ensimmäinen ottelu sinipaidoissa näytti, että kamerunilaisella riittää resursseja tuoda rovaniemeläisille paljon iloa kesän mittaan.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa 

Luettu 924 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309