ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 13 touko 2006 13:55

Dim Etongin pelilupa kunnossa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran valmentaja Jukka Ikäläinen on odottavaisella ja uteliaalla mielellä. Epävarmuudesta ei ykkösen sunnuntaisen kotiavauksella alla ole merkkejä.

3437730.jpg

Viimeisiä hyviä uutisia Mikkelin Palloilijoiden kohtaamista ajatellen oli kamerunilaisen Serge Dim Etongin pelilupa. Joukkueeseen ranskasta tulleisiin pelaajiin lukeutuvalta hyökkääjältä valmentaja odottaa paljon.

- Hän on nopea ja loistava yksi yhtä vastaan -tilanteissa sekä kaveri, jolle voi pelata pallon jalkaan.

- Dim Etong on ollut mukana vasta 3-4 viikkoa, joten aivan täysin emme ehkä pysty häntä vielä hyödyntämään. Esimerkiksi Zeddy Saileti on kuitenkin hyvä syöttelijä ja löytää miehen varmasti, Ikäläinen ennakoi.

RoPSin kokoonpanosta puuttuvat perjantain tietojen mukaan polvivaivainen Mika Gröhn, polvileikkauksesta toipuva Ladic Srdjan sekä pakaralihastaan poteva Ville Syväjärvi.

- Parhaassa tapauksessa koko kolmikko on pelikunnossa kesäkuun alussa. Kaikki muut pelaajat ovat iskussa ja nuoli osoittaa ylöspäin. Joukkueessa on sikäli hyvä tilanne, että jokaiselle paikalle löytyy spesialisti ja pelipaikoista tulee kilpailua

Siirto Saarenkylään ei sotke peliä

Se, että RoPS joutuu Hämeenlinna -ottelun siirrosta huolimatta avaamaan kautensa Saarenkylän tekonurmella, ei Ikäläisen mukaan peliä häiritse.

- Joukkueen sisällä asiaa ei ole juuri kommentoitu, vaan keskitytään pelaamiseen. Emme ole harjoitelleet kertaakaan luonnonnurmella, joten tämä voi olla hyväkin ratkaisu.

- Kun kenttä on hyvässä kunnossa, syöttöpeli sujuu paremmin ja pelistä tulee viihdyttävämpää, hän painottaa tasaisen alustan merkitystä.

Suuria taktisia muutoksia tilanne ei tuo.

- Takana on kuitenkin neljä tai viisi peliä, joissa on pidetty omassa päässä nolla. Voittoa haetaan hyvän ja uhrautuvan puolustuksen kautta, vaikka se fraasi onkin, Ikäläinen miettii.

MP on ennen Rovaniemen ottelua pelannut kaksi peliä. Avauskierroksella se kukisti Rakuunat Lappeenrannassa maalein 2-1, mutta kotikentällä tuli kyytiä Viikingeiltä numeroin 0-5.

- Toisen pelin numeroihin ei kannata tuijottaa, koska ne eivät tietojeni mukaan kerro ottelusta koko totuutta.

- MP kuuluu tänäkin vuonna ykkösen kärkipään joukkueisiin, niinkuin toivottavasti mekin, Ikäläinen toteaa.

Kokoonpanot Saarenkylässä sunnuntaina klo 18.30 alkavaan otteluun:

RoPS: 1 Kalle Rönkkö (mv), 2 Jeremy Jehan, 3 Petri Jalava, 5 Jari Gröhn, 6 Matti Kutila, 7 Mika Nenonen, 8 Serge Dim Etong, 9 Zeddy Saileti, 10 Dejan Godar, 11 Juha Majava, 12 Matti Vikman (mv), 13 Jukka Yrjänheikki, 14 Mika Gröhn, 15 Jussi Vatanen, 16 Ville Syväjärvi, 17 Joonas Kiistala, 18 Antti Peura, 19 Janne Turpeenniemi, 20 Juha-Pekka Inkeröinen, 21 Lazic Srdjan, 22 Juuso Majava. Valmentaja Jukka Ikäläinen.

MP: 1 Jorma Naakka (mv), 2 Janne Wilkman, 3 Joonas Survonen, 5 Pekka Parkkinen, 6 Janne Reinikainen, 7 Mikko Sundberg, 8 Tuomas Hynönen, 9 Riiko Lappalainen, 10 Miikka Turunen, 11 Mika Roivas, 12 Saku Romppainen (mv), 13 Henri Valkonen, 14 Joona Ikonen, 15 Lauri Kosunen, 16 Sami Pöyry, 17 Tuukka Sirviö, 18 Aleksi Rouvinen, 20 Babatunde Wusu, 21 Antti Tolvanen, 22 Pietari Holopainen, 24 Mika Pasanen, 25 Mikko Mutka, 26 Valtteri Kohvakka. Valmentaja Antti Ronkainen.

Tuomarit: Päätuomari Pasi Kallio, Turku. Avustavat tuomarit Jukka-Pekka Koskela Oulu ja Petri Tarkiainen Keminmaa.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa 

Luettu 1450 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309