ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 05 touko 2006 00:49

RoPS palkkasi Dim Etongin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran on palkannut hyökkäysvitjaansa Ranskan kansalaisuutta parhaillaan odottavan kamerunilaisen Serge Dim Etongin. 22-vuotiaan vasenjalkaisen pelaajan sopimus kattaa tämän kauden.

3437729.jpg

Dim Etong pelasi yhdessä harjoitusottelussa ennen Ykkösen sarjapelien alkua ja vakuutti siinä osaamisellaan. 177-senttinen hyökkääjä on nopea ja teknisesti taitava pelimies. Hyökkäyksen ohella hän on pelannut vasempana laitalinkkinä, mutta RoPSissa hänelle sovitellaan maalintekijän roolia.

- Hänestä tulee selkeä vahvistus meille. Mies on monipuolinen, ampuu terävästi ja jos jostakin voi sanoa, että on liukasliikkeinen, niin hän on, kuului valmentaja Jukka Ikäläisen arvio.

Dim Etong puhuu ranskaa, mutta ei jää väärin ymmärretyksi eikä kielimuurin taakse, sillä RoPSin ranskalaispakki Jeremy Jehan puhuu englantia ja auttaa tulkkaamisesta.

- Dim Etong on selvästi sosiaalinen kaveri, joten hänhän puhuu pikapuoliin ”hoon päältä”, Ikäläinen ennusti.

FC Hämeenlinna Rovaniemelle 28.6.

Dim Etongin pelilupa pantiin hakuun ennen siirtoikkunan sulkeutumista ja sitä odotetaan viimeistään ennen RoPSin ensimmäistä kotiottelua (14.5.) Mikkelin Palloilijoita vastaan. RoPSin ensimmäinen kotiottelu piti olla ensi sunnuntaina FC Hämeenlinnaa vastaan, mutta se siirrettiin kenttäolosuhteiden takia. Ottelun uusi pelipäivä on keskiviikkoa 28. kesäkuuta.

Serge Dim Etong on varttunut ammattilaiseksi kahdessa nimekkäässä ranskalaisella jalkapalloakatemiassa. Kauden 2001-02 hän harjoitteli ja pelasi Red Starissa ja kauden 2002-03 Girondins de Bordeaux`ssa. Kaudet 2003-05 hän pelasi Ranskan III divisioonan A.S. Cannesin joukkueessa sekä reserviryhmässä CFA2-sarjaa. Dim Etong valittiin viime mainitun sarjan vuoden pelaajaksi 2003-04 tehtyään kahdeksan maalia.

Rovaniemelle hyökkääjä siirtyi Ranskan kakkosdivisioonan F.C. Lorientin reservijoukkueesta.

Sairaslistalaiset kuntoutumassa

RoPSin sairaslistalaiset ovat vähitellen palaamassa harjoitusruotuun. Polven tähystysleikkauksessa ollut kroaatti Srdjan Lazic oli jo mukana Saarenkylässä.

- Hän pystyy jo juoksemaan, mutta palloharjoituksiin päästään vasta parin viikon kuluttua, Ikäläinen kertoi.

Valmentaja oli tyytyväinen siitäkin, että Mika Gröhnin polvivamma ei ollutkaan niin paha kuin ensin kerrottiin.

- Hän voi olla mukana jo seuraavassa sarjaottelussa (14.5.). Mika oli harjoituskauden otteluissa meidän paras pelaaja, Ikäläinen totesi.

RoPSin seuraava ottelu on todennäköisesti Suomen cupin 4. kierroksen kamppailu Oulun Palloseuran A-junioreita vastaan. Ottelu pelataan Oulussa ensi viikon tiistaina tai keskiviikkona.

Kari Pyykkö
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1153 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309