ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 30 huhtikuu 2006 13:46

Peter Kauppi piti RoPSin nollilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran pelit jalkapallon Ykkösessä alkoivat lauantaina Vaasassa maalittomalla tasapelillä. Sarjanousija VIFK piti maalivahtinsa Peter Kaupin johdolla ex-liigaseuran tehot nollassa.

Kauppi on ollut RoPSin tiellä viimeisessä kolmessa virallisessa ottelussa. Mies torjui viime syksyn liigakarsinnoissa Vaasan Palloseurassa kaksi tasapeliä, joilla RoPS putosi liigasta ykköseen.

Eilen Kauppi palkittiin ansaitusti kuhmuraisen Kaarlenkentän parhaana pelaajana. Varsinkin toisen jakson jalkapelastus Jussi Vatasen läpiajoon ja laukaukseen oli lopputuloksen kannalta ratkaisevia asioita. RoPS isännöi muutenkin toista jaksoa, mutta maalipaikat jäivät käyttämättä.

- Bussiin istuu aika tyytyväinen porukka. Pistetili saatiin auki kivan esityksen jälkeen. Ottelussa oli paljon hyvää, summasi RoPSin valmentaja Jukka Ikäläinen.

Vaasan IFK pirteä tuttavuus

Vaasan IFK oli pirteä tuttavuus. Joukkue on satsannut uuteen kauteen ja sarjatasoon melkoisesti käymällä mm. etelän harjoitusleirillä Tunisiassa.

- Yllättävän hyvä joukkue. Olimme ensimmäisen vartin helisemässä, myönsi Ikäläinen.

Onneksi RoPSin maalivahti Kalle Rönkkö oli vaasalaisen virkaveljensä lailla hyvässä vireessä ja torjui muutaman pahan lähentelyn.

- Tasoltaan tämä oli selvästi parempi ottelu kuin esimerkiksi harjoituspelit Tornion ja Oulun kanssa, Ikäläinen totesi.

RoPSin parhaina palkittiin topparina vahvasti katkonut Petri Jalava ja vasen laitalinkki Juha Majava. Pelikiellossa olleen Dejan Godarin paikan keskikentällä pelasi nuori Juha-Pekka Inkeröinen, Ikäläisen mielestä hyvin. Kärjessä Zeddy Saileti ja Antti Peura kaivoivat hyvin tilanteita, mutta maaliin asti palloa ei saatu.

Kotiavaus siirtyy

RoPS pelaa alkukauden löysällä tahdilla, sillä ensi sunnuntaiksi alkuperäisessä ohjelmassa merkitty kotiavaus FC Hämeenlinnaa vastaan on siirretty. Syynä ovat kenttäolosuhteet. Keskuskenttä ei ole pelikelpoinen ja Saarenkylään ei ”mahduta”. Esteenä ovat mm. vähäiset parkkitilat.

- Ottelun uusi ajankohta päätetään ensi viikon alussa, kertoi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Mika Gröhn pitkään sivussa

Valmentaja Ikäläiselle kahden viikon paussi tulee tarpeeseen, sillä sairaslistalla on useita pelaajia. Mika Gröhnin polvesta löydettiin kierukka- ja kapselivamma ja edessä on leikkaus. Hän on pois vahvuudesta vähintään kaksi kuukautta. Kroaatti Srdjan Lazicin polvi operoitiin viikolla ja hänen sairaslomansa jatkuu toukokuun 28. päivään.

Ville Syväjärvi puuttui Vaasasta, mutta saattaa ehtiä pelikuntoon äitienpäivän kotiavaukseen (14.5.) Mikkelin Palloilijoita vastaan. Pelikiellossa ollut Dejan Godar palaa kokoonpanoon MP-ottelussa.

RoPSilla on samat kaksi viikkoa aikaa saada pelilupa kamerunilaiselle kärkimiehelle Serge Dim Etongille. Pelilupa on jo tilattu Ranskasta. Dim Etong poti pari päivää takareisivammaa, mutta on kunnossa kun harjoitukset jatkuvat tulevalla viikolla. Vaasassa pelanneelle ranskalaiselle Jeremy Jehanille saatiin pelilupa perjantaina.

RoPSin kokoonpano: Kalle Rönkkö, Jeremy Jehan, Jari Gröhn, Petri Jalava, Mika Nenonen, Matti Kutila, Juha-Pekka Inkeröinen, Juha Majava, Jussi Vatanen (77. Janne Turpeenniemi), Zeddy Saileti, Antti Peura.

© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1079 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309