torstai, 27 huhtikuu 2006 11:22

Vaatimattomat harjoitusolot

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen jalkapallopuitteista on puhuttu pian kyllästymiseen asti. Stadionin tilanne on mikä on, mutta muiltakaan osin ei ole hurraamista.

RoPS ei pelannut talvella ainoatakaan harjoitusottelua Ounashallin suojissa. Valmentaja Jukka Ikäläisen mukaan syy on yksinkertainen: vastustajat eivät lähde ahtaaseen halliin hiekkakentälle. Tämän takia joukkue onkin körötellyt bussilla ympäri Pohjois-Suomea ja -Ruotsia otteluita hakemassa.

Ahtaus ei ole Ounashallin ainoa murhe. Ikäläisen mukaan työsuojeluasiantuntijoita ei parane päästää halliin, kun hiekka-areenaa on kunnostettu. Hallissa nimittäin leijuu pitkään pakokaasupilvi, josta pelaajat ovat selvästi saaneet mm. päänsärkyoireita.

Saarenkylän keinonurmi saa Ikäläiseltä kiitosta, mutta kentän käyttöönotto venyy turhaan pitkään. Rovaniemi tarvitsisi ehdottomasti lämmitettävä keinonurmialustan.

- Esimerkiksi Kiirunassa on mainio tekonurmi ja siellä joukkue on harjoitellut ulkona jo helmikuusta lähtien. Myös Oulussa on vastaavanlainen areena, Ikäläinen kertoo.

Ikäläisen mielestä Rovaniemen olosuhteet ovat nykyään aika vaatimattomat. Jos pääsarjassa aiotaan potkia, kohennusta kaivataan niin harjoitus- kuin ottelupuitteisiin.

© 2006 Lapin Kansa

Luettu 876 kertaa