ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 27 huhtikuu 2006 10:28

Ikäläisellä halu kääntää sarjataulukko ylösalaisin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran uuden nousun arkkitehdiksi palkattu valmentaja Jukka Ikäläinen ei lähtisi kirkkoon kuuluttamaan, että RoPS palaa Jalkapalloliigaan jo ensi syksynä.

3413532.jpg

Lauantaina alkavan Ykkösen suurin syötti on kahden parhaan joukkueen suora nousu maan pääsarjaan.

Vaikka RoPS jäi viime syksyn liigakarsinnoissa täpärästi vierasmaalisäännöllä liigan ulkopuolelle, kausi oli kokonaisuutena heikko. 26 ottelun saldona oli vain kolme voittoa ja musertava maaliero 18-50. Tehtyjen maalien määrä oli RoPSin heikoin kautta aikojen.

- Sen voi luvata, että voittoja tulee viime kautta enemmän. Jos saamme viime kauden sarjataulukon käännettyä ylösalaisin, olemme Ykkösessä kakkosia ja silloin voi olla erittäin tyytyväinen, pohtii Ikäläinen muutama päivä ennen sarja-avausta.

Varmaa nousua Ikäläinen ei lupaa eikä seurakaan sitä vaadi, muttei kielläkään. Joukkue on käytännössä uusi, joten palikoita vasta sovitellaan paikoilleen.

Nuoret saavat mahdollisuuden

RoPS on tehnyt selkeän linjanvedon omavaraisuuden nostamisesta ja Ikäläinen on pantu tätä paimentamaan. Nuoria voimia on pelaajalistalla puoli tusinaa ja heistä iso osa saa nyt tulikasteensa miesten peleissä.

Mihinkään hullutteluun Ikäläinen ei aio sortua, vaan nuoret saavat vastuuta sopivissa annoksissa.

- Kaikki kaverit uskaltaa varmasti pistää kentälle, mutta läpilyöntiä odotan lähinnä 1984 syntyneistä ja parista nuoremmasta. Runkopelaajia näissä on puolenkymmentä.

Nimistä hän mainitsee puolustuksen Jari Gröhnin (23), Mika Gröhnin (23) ja Ville Syväjärven (21), keskikentältä Janne Turpeenniemen (16) ja Juha-Pekka Inkeröisen (17) sekä hyökkäyksen Jussi Vatasen (22).

Sailetilla lauantaina 300. ottelu RoPSissa

RoPSin keski-ikä on pudonnut 24,5 vuoteen, joten pelaava kokoonpano on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kokenein kaikista on 37-vuotias sambialainen Zeddy Saileti, joka pelaa lauantaina Vaasassa uran 300. ottelunsa RoPSin paidassa.

Vierastyöläisistä uusia kasvoja ovat varmaotteinen ranskalaispuolustaja Jeremy Jehan ja hyökkääjäksi Ranskasta hankittu kamerunilainen Serge Dim Etong. Molempien peliluvat ovat työn alla ja toiveissa on, että he myös pelasivat lauantaina Vaasassa nousija IFK:ta vastaan.

RoPSin kroaattiosastoa Vaasassa ei nähdä. Dejan Godar kärsii viime kauden päätteeksi hankittua pelikieltoa ja Srdjan Lazic odottaa polvileikkaukseen pääsyä.

- Lazicia ei nähdä joukkueen vahvuudessa muutamaan viikkoon, Ikäläinen kertoi.

Ikäläinen myönsi, että pelaajamateriaali on kapeahko, mutta pelipaikkakilpailu silti hyvällä mallilla jos loukkaantumisilta säästytään.

- Ei meidän tarvitse kovin paljon kompromisseja tehdä.

Mistä varma 10 maalin mies?

Viime kauden tilastot puhuvat omaa kieltään tehottomuudesta. Ykkösessä menestyvä joukkue tarvitsee ainakin yhden 10-15 maalin hyökkääjän.

- Zeddy Saileti on ollut takuuvarma 5-10 maalin mies, mutta tilaus on myös nuoremmalle maalintekijälle.

RoPSin maalivahtitilannetta Ikäläinen pitää jopa viime kautta parempana, vaikka Jani Vianderia pidettiin osaavana pelimiehenä. Tällaisia viestejä hän on saanut 190-senttisen Kalle Rönkön palkkaamisen jälkeen.

Sen lisäksi, että Rönkkö ohjaa isoäänisesti peliä, häneltä lähtevät kunnon potkut ja heitot.

- Mika Nenosen paluu FC Hakasta kotikaupunkiin ja -seuraan oli myönteinen signaali. Tämä kertoo, että myös RoPS voi saada paluumuuttajia. Maailmalla ovat vielä mm. Jari Ilola, Mika Hänninen ja Tero Taipale.

Jukka Ikäläisen mukaan RoPS on valmis aloittamaan sarjapelit siinä kuin muutkin. Harjoituspelien saldo ei huimaa, mutta pisteitä jaetaan vasta lauantaista alkaen.

- Kahdessa viimeisessä ottelussa pidimme nollan, joten puolustuspeliä on saatu kuntoon. Parantamista on varsinkin erikoistilanteissa. Kommunikaatio-ongelmiakin on, mutta niistä päästään kunhan kausi vanhenee.

RoPSin joukkue Ykkösessä:

Maalivahdit: Kalle Rönkkö (29), Matti Vikman (40).

Puolustajat: Jeremy Jehan (21), Petri Jalava (29), Jari Gröhn (21), Mika Nenonen (28), Mika Gröhn (23), Ville Syväjärvi (21).

Keskikenttäpelaajat: Matti Kutila (25), Dejan Godar (27), Juha Majava (23), Jukka Yrjänheikki (17), Joonas Kiistala (18), Janne Turpeenniemi (16), Juha-Pekka Inkeröinen (17), Srdjan Lazic (26).

Hyökkääjät: Zeddy Saileti (37), Jussi Vatanen (22), Antti Peura (21), Juuso Majava (17), Serge Dim Etong (22).

Päävalmentaja Jukka Ikäläinen, 2-valmentaja Olavi Tammimies, mv-valmentaja Matti Vikman, joukkueenjohtaja Timo Gerdt, huoltaja Hannu Vento, lääkäri Markku Kerola, fysio Jari Alamäki.

Kari Pyykkö
© 2006 Lapin Kansa 

Luettu 980 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309