torstai, 20 huhtikuu 2006 08:47

RoPS-kärki Antti Peura kaatoi TP-47:n

Omat virheet olivat Tornion Pallo -47:n kohtalona, kun joukkue kohtasi Rovaniemen Palloseuran Haaparannan tekonurmella keskiviikkona. Vieraat veivät Ykkösen sarjaan valmistautuvien joukkueiden harjoitusottelun 0-2 (0-1).

Antti Peura vastasi RoPS:n molemmista osumista. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen torniolaisten puolustukselle sattui virhe ja Peura pääsi sijoittamaan pallon helposti tyhjään maaliin.

Toisen kerran Peura oli asialla 83. minuutin kohdalla. Mies sai pallon RoPS:n vastahyökkäyksen päätteeksi Zeddy Sailetin hyvästä syötöstä ja sijoitti pallon ohi Anssi Jaakkolan. Saileti tuli pirteästi peliin 25 minuutin kohdalla.

- Meillä oli teemana puolustuspeli, kun Ruotsin reissulla meni kahdessa ottelussa kuusi omiin. Nyt pelattiin kurinalaisemmin ja homma toimi kohtuullisesti. Kalle Rönkkö joutui toki maalissa hieman töihin, kommentoi RoPS-luotsi Jukka Ikäläinen.

Ikäläistä ilahduttivat Zeddy Sailetin otteet, Mika Nenosen monipuolisuus (nyt vasen pakki), Juha-Pekka Inkeröisen otteet oikeana pakkina sekä Antti Peuran maalit.

- Meillä on lisäksi uusi hyökkääjäkokelas katsottuna Ranskasta. Nyt tutkitaan, miten hänet saadaan nopeasti Rovaniemelle, Ikäläinen kertoi.

Pois kokoonpanosta olivat Petri Jalava, Mika Gröhn, Ville Syväjärvi sekä leikkausta odottava Srdjan Lladic.

- Tämä oli meiltä hyvä ja vauhdikas ottelu. Tulokseen en ole tyytyväinen, mutta kenttäpeli sujui hyvin. Puolustuspään kaksi nukkumista maksoivat pelin, TP-47:n toiminnanjohtaja Kari Vaalto sanoi.

Vaallon mukaan RoPS pelasi tarkkaa puolustuspeliä. Torniolaiset pystyivät kuitenkin luomaan hyvin maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä ei päästy tolppaa lähemmäksi (Jouni Juntunen).

Vaalto kiitteli myös puolustuksen Gaston Bindziä, joka hoiteli alakertaa mallikkaasti Sakari Hiukan kanssa.

RoPS pelaa kenraaliharjoituksen Ykköseen ensi sunnuntaina, jolloin joukkue kohtaa Saarenkylässä PS Kemin klo 15. (OK, KP)