ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 06 maaliskuu 2006 12:02

RoPS pelasi turnausvoiton PS Kemille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Tornion Pallo-47 ja Rovaniemen Palloseura pelasivat hyvän tasoisen taisteluottelun Hiten-turnauksessa. RoPS onnistui kertaalleen maalinteossa, kun Mika Gröhn sijoitti pilkulta 1-0 (1-0) -voittolukemat.

3300221.jpg

Tämä tulos tiesi samalla sitä, että isäntäjoukkue PS Kemi otti turnausvoiton. Kaikki kolme joukkuetta voittivat yhden ottelun, mutta kemiläisten maaliero oli parempi kuin TP-47:n ja RoPS:n. RoPS sijoittui turnauksessa toiseksi ja TP-47 jäi viimeiseksi keskinäisen ottelun perusteella.

TP-47 aloitti ottelun pirteästi ja ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen näytti siltä, että torniolaiset tekevät kentällä mitä haluavat. RoPS piti kuitenkin paketin hyvin kasassa ja pääsi peliin pikku hiljaa mukaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin ottelun ratkaisu. RoPS:n Jussi Vatanen pääsi läpiajoon, ohitti TP-47:n maalivahti Anssi Jaakkolan, joka kuitenkin kaatoi Vatasen.

Erotuomari Juha Nykänen vei oikeutetusti pallon pilkulle ja Rovaniemeläisten Mika Gröhn ampui pallon varmasti maaliin.

Suunta oikea

TP-47 sai kaksi hyvää peliä viikonloppuna, joka oli myös valmentaja Oleg Eprintsevin mieleen.

- Hallitsimme tässä pelissä mielestäni selvästi pelitapahtumia, mutta emme pystyneet muutamista maalipaikoista tekemään tarvittavia osumia. Tärkeintä oli kuitenkin, että pelaajien asenne oli erittäin hyvä, Eprintsev kiitteli.

Torniolaisilla oli turnauksessa 22 pelaajaa ja jokainen pääsi näyttämään taitonsa.

- Tarkoitus oli peluuttaa koko nippua ja nähdä millä pelipaikoilla kukin onnistuu parhaiten. Kokonaisuudessa hyvä turnaus, ainoastaan maalinteko hieman ontuu. Joka tapauksessa suunta on oikea.

TP-47:n joukkueessa pelasi näytillä kamerunilainen toppari Gaston Bindzi, joka parin pelin perusteella näyttää pelimieheltä. Tornion ryhmään pelaaja olisi selvä vahvistus.

Toinen kamerunilainen hyökkääjä Manga Ekongollo ei pystynyt vielä näyttöjä antamaan, sillä mies loukkasi ennen turnausta jalkansa harjoituksissa.

- Bindzi oli yksi parhaista pelaajistamme. Myös maalivahdit ja koko puolustuskaarti pelasivat hyvän turnauksen, Eprintsev kiitteli.

Jalava rauhoitti RoPS:n pelin

Viime kaudella RoPS:n parhaimpiin pelaajiin kuuluva toppari Petri Jalava oli pois vielä PS Kemin ottelusta, mutta torniolaisia vastaan Jalava oli jo omalla tontillaan.

Jalava toikin joukkueensa peliin selvää ryhtiä ja varsinkin koko joukkueen itseluottamus kasvoi. Kaksinkamppailutilanteissa rovaniemeläiset olivat huomattavasti parempia kuin lauantaina PS Kemiä vastaan.

Kun peliä oli jäljellä viitisen sekuntia RoPS:n Jussi Vatasella oli mahdollisuus tehdä maali ja viedä samalla joukkue turnausvoittoon. Kovan vedon kuitenkin torjui Jaakkola kulmapotkuksi.

- Halusimme antaa PS Kemin valmentaja Sauli Kotirannalle 40-vuotis lahjan. Ei nyt sentään, kyllä turnausvoitto meille olisi kelvannut, mutta ei aivan siihen pystytty, RoPS:n valmentaja Jukka Ikäläinen viittasi Vatasen viime hetken tilanteeseen.

- Viikonloppuna saimme kaksi hyvää peliä ja valmennustiimi näki mihin miehet pystyvät ja mikä on heidän kapasiteetti, Ikäläinen mietiskeli.

Jari Stolt
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 849 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309